• banner catena
 • Calmarea imediată și de durată a durerii dinților sensibili cu pasta de dinți elmex Sensitive Professional

  Ce este hipersensibilitatea dentinară?

  Dinții sensibili (în termeni medicali: hipersensibilitatea dentinară) constituie o afecțiune comună, care apare atunci când dentina devine expusă prin pierderea smalțului sau prin retragerea gingiei. Prin expunerea dentinei se deschid mii de canale microscopice (numite canalicule dentinare). Ca rezultat, stimulii precum alimentele reci, fierbinți, dulci, acre sau acide, jetul de aer inspirat sau aerul de la spray-ul folosit de stomatolog ajung la fibrele nervului, cauzând o durere ascuțită și disconfort.

  Există mai mulți factori principali care pot cauza dinții sensibili:

  • Retracția gingivală: apare când gingia se retrage lăsând rădăcinile cu dentina expusă. Acesta este motivul pentru care pacienții cu afecțiuni gingivale au adesea dinți sensibili.
  • Pierderea smalțului: apare când smalțul, care acoperă coroana, se pierde din cauza periajului prea dur și/sau a consumului de alimente și băuturi acide.

  Durerea cauzată de dinții sensibili poate fi ascuțită și deranjantă, dar poate fi calmată cu pasta de dinți potrivită. Sensibilitatea poate varia în intensitate de la pacient la pacient. Modul de declanșare și gradul intensității sunt diferite de la caz la caz.

  Modul de acțiune și caracteristicile formulei cu arginină plus calciu, adăugate în pasta de dinți cu fluor

  Canaliculele dentinare expuse sunt obturate și sigilate cu ajutorul formulei cu arginină, calciu și fluor care oferă calmarea dovedită clinic a durerii dinților sensibili:

  • În contact cu saliva, se formează un strat bogat în calciu, care obturează instantaneu1,** canaliculele dentinare deschise.
  • Stratul ramâne intact în timp, chiar după expunerea la acizi din alimente sau băuturi, asigurând calmarea de durată a durerii din sensibilitatea dentară.2,3

  Calmarea imediată se obține prin aplicarea direct cu degetul pe dintele sensibil și masajul ușor timp de 1 minut. Pentru efectul de durată se continuă rutina de periaj zilnic de două ori pe zi. În studii efectuate pe pacienți care au folosit pasta de dinți cu arginină, calciu și fluor, 93% dintre cei chestionați confirmă calmarea durerii din sensibilitatea dentară4 și apreciază recomandarea medicului stomatolog, conform unui studiu IPSOS cu privire la utilizarea produsului de igienă orală din gama elmex® care are în compoziție această formulă.

  Sfaturi pentru cum putem preveni și calma sensibilitatea dentară

  1.  Evitați alimentele/băuturile foarte reci și dulciurile.
  2. Nu periați dinții imediat după ce ați consumat alimente/băuturi acide, mai întâi trebuie să clătiți cu apă sau apă de gură cu fluor sau să așteptați cel puțin o oră înainte de a peria dinții.
  3. Periați mai întâi dinții care nu sunt sensibili și la urmă pe cei sensibili.
  4. Folosiți tehnica de periaj recomandată de medicul stomatolog pentru nevoile dumneavoastră.
  5. Nu folosiți paste de dinți cu abrazivitate mare.
  6. Evitați albirea dinților.
  7. Folosiți paste de dinți, ape de gură și periuțe de dinți pentru dinți sensibili. Folosiți ape de gură cu fluor care ajută la remineralizarea smalțului dinților.
  8. Medicul stomatolog poate aplica lacuri sau geluri cu fluor.
  9. Înainte de tratamentele profesionale în cabinet, folosiți pasta de dinți pentru dinți sensibili timp de 2-3 săptămâni.
  10. Controlul periodic la medicul stomatolog este foarte important, deoarece o problemă minoră a unui dinte poate fi începutul unor probleme ale întregii guri.

  Surse:

  1. Nathoo S, et al. J Clin Dent. 2009;20 (Spec Iss):123 –130.
  2. Docimo R, et al. J Clin Dent. 2009;20 (Spec Iss): 17– 22.
  3. Raportul Deon Hines-0003, 2016.
  4. Studiu Ipsos cu privire la experiența pacienților la utilizarea produsului elmex® cu tehnologia Pro-Argin, rezultate după 2 săptămâni de utilizare, cu 325 de participanți (2017), efectuat in Polonia.   

  *Sondaj telefonic reprezentativ privind recomandările de pastă de dinți pentru sensibilitate dentară, organizat de Ipsos pe un eșantion de 300 de stomatologi, în ian-feb 2018.

  **Pentru calmare imediată, aplicați direct cu degetul pe dintele sensibil și masați ușor timp de 1 minut;

  Related Posts