• banner catena
 • Femeile la menopauză vor putea face copii!

  Femeile la menopauză vor putea face copii acum si in Romania.

  Unul din cinci cupluri aflate la vârsta reproductivă primește diagnosticul dur de infertilitate atât în România, cât și la nivel mondial. O procedură revoluționară, ce se efectuează în acest moment în doar câteva țări, va fi implementată și în România, la clinica Genesis Athens București.
  Menopauza precoce, rezerva ovariană scăzută, problemele endometrului sunt trei dintre cauzele principale ale infertilității la femei. Dacă până acum aceste diagnostice puteau însemna și un capăt de drum pentru femeile care-și doreau un copil, pentru acestea a apărut o nouă speranță de a-și vedea visul împlinit. Cu opt luni în urmă a fost implementată, la nivel global, o noua procedură, PRP, care permite extragerea anumitor celule din sânge, prelucrarea acestora si injectarea apoi fie in ovare, care încep să producă din nou material genetic, fie in endometru, care se poate îngroșa suficient cât să poată permite implantarea embrionului.
  Practicată în acest moment în doar câteva țări, printre care Grecia, Spania și Marea Britanie, procedura revoluționară va fi implementată în premieră națională în România, în clinica Genesis Athens din București.

  “În Grecia, deja am realizat cu succes această procedură, avem rezultate foarte bune, femei de 4 ani la menopauză care acum sunt gravide. Începem și în România și sperăm să avem și aici rezultate cel puțin la fel de bune ca în Grecia”, a precizat profesor-doctor Konstantinos Pantos, prezent la București tocmai pentru lansarea procedurii PRP.

  „Ne bucurăm că avem ocazia, în premieră în România, să efectuăm această procedură revoluționară, care, cu siguranță, va schimba destinele multor familii. Este o șansă în plus pentru cei care nu mai aveau nici o speranță că vor avea copii. Și este o dovadă că în România se pot oferi servicii medicale de top”, a spus Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate.

  Konstantinos Pantos, Director al clinicii Genesis Athens, este Doctor în Ginecologie al Universității din Atena, are la activ multiple reusite in domeniul fertilizării in vitro și este denumit “părintele celor 40.000 de copii”, luând în considerare numărul copiilor născuți în toată lumea cu ajutorul tehnicilor de la clinica Genesis Athens.
  Andreas Vythoulkas este absolvent al Masteratului din cadrul Clinicii Genesis Athens, sub directa coordonare a doctorului Pantos. A dobândit expertiză și compentențe în probleme de infertilitate și, implicit, în domeniul tehnicilor de reproducere umană asistată. Deține statutul de membru al Societății Elene de Obstetrică și Ginecologie și al Federației de Medicină Fetală din Londra.
  Clinica Genesis-Athens din București este primul centru de excelență în domeniul fertilizării in vitro din România. S-a deschis în octombrie 2016 și este filiala clinicii cu același nume din Atena, una dintre cele mai bune clinici din lume în domeniul fertilizării in vitro, cu una dintre cele mai bune rate de reușită din prima încercare, peste 50%.

  Related Posts

  5 Comments

  1. valentina
   24 martie 2017 at 10:09 Răspunde

   este o minciuna!procedura nu se efectueaza in Romania!nici nu cunosc prea multe detalii despre aceasta procedura.ajungi sa platesti consultatia si sa nu ti se dea nici o informatie concreta.Clinica este una in care neseriozitatea primeaza, se asteapta cu orele chiar daca s-a facut programare prealabila. Doctorul nu poarta halat, contrar deontologiei medicale si isi manifesta interesul doar pentru persoanele cu foarte multi bani, dispuse sa plateasca pretul FIV-ului. se poate spune ca este o fabrica de bani si acesta este interesul principal.

  2. Ramona
   13 iulie 2018 at 15:40 Răspunde

   Te contrazic, eu am facut procedura PRP si rezultatele sunt bune.

  3. Ramona
   13 iulie 2018 at 15:41 Răspunde

   Ma refer strict la efectele asupra endometrului

   • Alina
    27 septembrie 2018 at 7:59 Răspunde

    Poti sa-mi spui Ramona cu cat a crescut endometrul si cat costa procedura PRP; si eu am probleme cu endometrul, este nesistematizat, cu dimensiuni variabile pana in 6.8 cm , recomandandu-se aceasta tehnica. Multumesc

  4. Ionescu Oana
   22 octombrie 2018 at 19:15 Răspunde

   Buna ,
   As vrea sa știu și eu care este costul acestei proceduri , și dacă aceasta se face in România .