• banner catena
 • Nestlé aduce pe piata din Romania Resource – alimente recomandate pentru regimul dietetic al malnutritiei la pacientii oncologici

  Nestlé aduce pe piata din Romania gama Resource.

  Malnutritia este o problema majora de sanatate in intreaga lume. In Europa, aproximativ 33 de milioane de oameni prezinta risc de malnutritie, adica 1 din 4 pacientii din spitale, 1 din 3 pacienti ingrijiti la domiciliu sau 1 din 3 varstnici care traiesc indepedent.

  Cauzele malnutritiei sunt diverse, de la aport inadecvat, reducerea absorbtiei la nivel intestinal sau boli acute sau cronice, insa in centrul problemei sta malnutritia asociata bolilor si/sau tratamentelor.

  In Romania sunt diagnosticati aproximativ 95.000 pacientii oncologici pe an1. Multi dintre acestia prezinta semne de subnutritie la momentul diagnosticarii, ceea ce duce la reactii adverse sau mai severe la tratament.

  „In urma experientei mele, am observat ca scaderea involuntara in greutate este problema legata de nutritie cel mai des intalnita la pacientul oncologic si cel mai greu de rezolvat. Malnutritia pacientului cu cancer nu este doar o scadere in greutate sub nivelul considerat normal de kilograme. Scaderea in greutate la pacientul cu cancer se combina cu scaderea masei musculare şi cu modificari metabolice ce pot fi influentate de boala si de tratament si uneori poate sa nu fie complet reversibila. In 2021 am realizat un studiu, despre problemele pacientului oncologic din Romania, in care 1.040 de pacienti, din toate judetele, au raspuns la un chestionar despre accesul la suport nutritional pe perioada tratamentului. Astfel am putut observa ca 79% dintre acestia au avut probleme nutritionale si mai mult de jumatate au pierdut din greutate, fara voia lor.

  De aceea, pacientul oncologic trebuie sa primeasca consiliere nutritionala pentru a-si atinge necesarul caloric si proteic si, atunci cand este necesar, trebuie sa fie ghidat si spre corecta alegerea alimentelor dietetice lichide speciale cu aport caloric si proteic crescut si usor de inghitit sau mai departe, spre nutritie enterala sau parenterala”, declara Dr. Irina Mateies, medic primar medicina de familie si nutritionist-dietetician cu o experienta de peste 8 ani in nutritia pacientului oncologic.

  Pentru acesti pacienti, o solutie eficienta si non-invaziva in gestionarea malnutritiei poate fi reprezentata de suplimentele orale nutritionale. In acest sens, gama Resource, lansata de Divizia Nestlé Health Science, constituie o dieta polimerica, nutritionala completa pentru regimul dietetic al malnutritiei la pacientii oncologici.

  Aceasta gama are o serie de beneficii pentru pacientii oncologici: o nutritie adecvata starii de sanatate, ca unica sursa de nutritie sau inlocuirea unei mese, avand un aport adecvat de vitamine, minerale si alti nutrienti ca de exemplu: vitaminele A, C, E, Seleniu, Zinc, acizi grasi polinesaturati si necontinand gluten. In prezent, in Romania se pot gasi 3 sortimente ale gamei Resource: Resource 2.0 (arome: vanilie, ananas-mango, caise), Resource Protein (capsune, cacao) si Resource 2.0 cu fibre (cafea).  

  Resource 2.0 este o bautura gata preparata, hipercalorica si care este disponibila in format de 200 ml cu trei variante de arome (vanilie, ananas -mango, caise). Resource Protein este o dieta lichida completa, cu aport sporit de proteine, continut mediu de calorii si doua arome (cacao si capsune), si este indicata pacientilor cu malnutritie cu necesar ridicat de proteine. Iar Resource 2.0 +Fibre este o dieta lichida completa – hipercalorica, cu aport sporit de proteine, imbogatita cu fibre si este indicata pacientilor malnutriti care au nevoie de suplimentare a aportului de fibre.

  Related Posts