• banner catena
 • OptiFibre – Cum te ajuta fibrele solubile in prevenirea constipatiei?

  OptiFibre – rolul fibrelor solubile in prevenirea constipatiei

  Constipatia este o tulburare ce afecteaza din ce in ce mai multe persoane, indiferent de varsta lor. Intalnim constipatia in randul adultilor, a persoanelor in varsta si chiar si a copiilor. Ca sa intelegem cum ne ajuta fibrele solubile in prevenirea constipatiei, trebuie mai intai sa vedem care sunt cauzele constipatiei. Ca o regula generala, vorbim de constipatie in momentul in care intervalul dintre scaune este mai mare de 3 zile, iar consistenta lor este crescuta, facand dificila evacuarea continutului digestiv.

  Constipatia poate avea multe cauze, cele mai serioase fiind bolile precum cancerul recto-colonic, sindromul intestinului iritabil, modificari hormonale sau tulburari hidro-electrolitice. Insa, de cele mai multe ori, constipatia este strans legata de stilul nostru de viata. Spre exemplu, o alimentatie neadecvata, saraca in fibre poate duce la aparitia constipatiei. O alta cauza poate fi evacuarea intestinala non-ritmica, adica amanarea senzatiei de folosire a toaletei din cauza lipsei timpului sau a imprejurimilor (spre exemplu, unele persoana evita sa foloseasca toaletele publice), iar dupa o perioada de timp, se instaleaza constipatia.

  Dupa cum spuneam, lipsa fibrelor din alimentatia noastra poate duce la aparitia constipatiei. Deci daca vrem sa avem scaun normal si sa ne reglam tranzitul intestinal, ar fi bine sa introducem un aport suficient de fibre in alimentatia noastra. Acestea ne ajuta sa prevenim constipatia pe termen lung si sa avem un tract digestiv sanatos. Mai mult decat atat, fibrele solubile ajuta si la mentinerea unei greutati corporale normale prin aparitia senzatiei de satietate dupa consumarea lor. Alimentele bogate in fibre insolubile sunt: cerealele integrale, varza, sfecla, morcovii sau conopida, iar fibrele solubile ni le putem lua din tarate sau fulgi de ovaz, din fasole, mazare, orz sau citrice. De multe ori insa, stilul de viata mult prea agitat nu ne permite sa stam in fiecare zi sa verificam etichetele produselor si sa calculam aportul de fibre. O solutie simpla si la indemana pentru situatia in care nu reusești sa iti iei necesarul de fibre din alimentatie si intampini din acest motiv tulburari digestive, poate fi Optifibre, un produs nou, revolutionar de la Nestle!

  OptiFibre este un aliment destinat unor scopuri medicale speciale care ajuta la reglarea tranzitului intestinal si la prevenirea constipatiei. OptiFibre are in componenta sa 100% fibre solubile obtinute din boabele de guar, fibre care hranesc bacteriile bune din intestin. Modul de folosire al acestui produs este extrem de simplu. Il poti dizolva in lichide reci sau calde sau in alimente moi, fara sa modifice in vreun fel consistenta sau gustul acestora. OptiFibre se recomanda in mod special persoanelor care sufera de tulburari de tranzit intestinal, fiind potrivit atat pentru adulti, cat si pentru copii cu varsta de peste 3 ani sau femei insarcinate.

  Alimentatia echilibrata, cu un aport suficient de fibre si cel putin 30 de minute de miscare in fiecare zi sunt schimbari importante care trebuie facute in stilului tau de viata, daca te confrunti cu constipatie, balonare sau flatulenta.

  Related Posts