spot_img

Pilotul Marian Cojocaru, operat cu succes la BRAIN Institute

BRAIN Institute, centrul specializat în neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza, anunță că intervenția spinală a pilotului-instructor Marian Cojocaru a decurs fără incidente, conform așteptărilor.Examenul CTde control efectuat în data de 06.08.2016 confirmă atât corecta poziționare a montajului spinal, cât și decomprimarea măduvei.Echipa medicală a fost formată din dr. Tiberiu Maior, neurochirurg supraspecializat în chirurgiespinală, dr. Mihai Crăciun, neurochirurg, și dr. AncaVișan, neuro-anestezist.

Pacientul, politraumatizat prin accident aviatic în data de 10.07.2016, a fost inițial internat într-o altă unitate spitalicească, unde a fost tratat pentru sindrom de aspirație pulmonară, traumatism toracic și cranio-cerebral.

cojocaruDin punct de vedere neurologic — motivul internării la BRAIN Institute, pacientul a suferit un traumatism vertebromedulartoraco-lombar cu o fractură cominutivă vertebralăT12-L1 cu fragmente osoase în canalul medular; sindrom de compresiune medulară – paraplegie incompletă, afectând în special membrul inferior stâng și funcția sfincteriană.

Intervenția chirurgicală a constat în fixarea coloanei toraco-lombare cu tije și șuruburitranspediculare T10-T11-L2-L3 și decomprimarea măduvei T12-L1 atât pe cale posterioară, cât și anterioară — îndepărtarea fragmentelor osoase din canalul medular.

Imediat postoperator, se constată o ușoară ameliorare a statusului neurologic, dar nu spectaculoasă. Medicii se așteaptă la o recuperare semnificativă pe termen lung, în urma unui program obligatoriu de kinetoterapie și tratament specializat de recuperare neurologică.

În acest moment, stabilitatea coloanei este asiguratăprin montajul spinal T10 – L3, însă pentru o fixare mai solidăpe termen lung este posibil să fie necesarăefectuarea unei a doua intervenții, prin care medicii să fixezejoncțiunea toraco-lombară și pe cale anterioară (transabdominală).

Pacientul este, în continuare,tratat conform protocoalelor internaționale, fiind într-o stare complexă, cu afecțiuni inițiale și dobândite pe parcursul internărilor anterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner