spot_img

SILVA SUBTILIS sau BIOLOGIA IMPOSIBILULUI

                                           Ou Sont les forets d’antan?

Autor: Dr. Sorin Godeanu Laboratoarele Elidor tel:0740167649

Prima lecție de latină de la începutul perioadei liceale începea cu o aserțiune memorabilă: ,,In patria nostra multae silvae sunt” ( în țara noastră sunt multe păduri).

Atât de adânc s-a înrădăcinat în psihicul românului natura cu reprezentarea ei cea mai evidentă – Pădurea, încăt a lăsat urme de neșters în istoria poporului nostru ,,Codru-i frate cu românul”, o propoziție care ilustrează filozofia vieții la români (tandrețe care dă viață sensibilității native, fraternizare până la identificare cu simbolistica naturii). Apropierea de natură este atât de profundă, încât una din cele mai frumoase provincii românești a fost numită Transilvania sau Țara de dincolo de păduri. Românii sunt dependenți de pădure pentru că pădurea oriunde ar fi ea reprezintă expresia generozității Planetei Albastre care oferă omului oxigen și viață în toată splendoarea și complexitatea ei.

Conglomeratul de interese economice a determinat mai rapid sau mai lent dispariția acestor areale esențiale pentru perpetuarea vieții și a civilizației pe pământ. Distrugerea irațională a pădurilor a declanșat un dezechilibru tot mai evident în menținerea unui standard ecologic acceptabil.

Valurile nesfârșite de viroze din ultimii ani au prefigurat pandemia cu Covid 19. Planeta pe care locuim dispune de continente, oceane, munți, râuri, pădurii, câmpii. Ele sunt sursa elementelor esențiale din care este alcătuit corpul nostru fizic și izvorul energiei pe care o extragem din alimente, apă, aer. Interacțiunea cu natura a fost și este esențială pentru echilibrul nostru intern și se raportează la intensitatea acestei legături.

Pădurile (SILVA) reprezintă plămânii planetei și, indubitabil, plămânul tuturor ființelor de pe pământ. Pădurea aduce ca beneficiu esențial bucuria de a trăi înconjurat de natură: copaci, plante, flori, lumina soarelui, păsări cântătoare, fauna cu universul ei uimitor.

Silva Subtilis provine tocmai din acest univers cu mesajul susținut și coerent că natura ne oferă cele mai importante lecții de terapie verificată și confirmată în succesiunea fără sfârșit a mileniilor. Profesorul de biologie a supraviețuirii este URSUL BRUN, cel mai impozant mamifer terestru din emisfera nordică, care cel puțin timp de 6 luni suportă postul absolut impus de lipsa hranei și a hidratării. După această perioadă în care biologia lui s-a confruntat cu renunțarea totală la hrană și hidratare, întoarcerea ursului pe Drumul Vieții se face cu un pașaport pe care scrie LEURDA VERDE ( Allium Ursinum) – nu mă întrebați cine l-a învățat pe profesorul patruped codul acestei plante fabuloase pentru că nu există nici un răspuns rațional.

Menționăm că ursul este un animal sălbatic – reflexele și vitalitatea sunt adecvate mediului sălbatic în care pericolele sunt la tot pasul. Este uimitor sincronismul de creștere la această plantă ( leurda), în luna martie, cu perioada de ieșire din hibernare a ursului, cum această plantă a sărit în ajutorul celui mai deosebit exemplar de mamifer nordic (simbol național pentru Rusia, Germania, Ucraina, Elveția).

Sugerez că pe simbolurile heraldice din țările respective să se adauge și această plantă, practic anonimă, care a salvat de la dispariție o specie care a dat nume de capitale importante: Berlin și Berna. Leurda, ,, planta surpriză a primăverii”, are privilegiul de a păstra în frunzele verzi clorofila, compușii organo-sulfurați, polifenoli cu funcții protectoare împotriva stresului oxidativ, quercetina în cantități remarcabile 1856mg/100g de frunzaă verde.

Celelate plante: Sambucus Nigra inhibă replicarea virală, alterează structura virală prin catehinogalat și galatcatehine. În Sars-cov 2 diminuă nivelul interleukinelor.

Florile de tei au acțiune complexă asupra aparatului respirator-antialergic, antiinflamator, antioxidant, cardioprotector. Compușii fenolici asigură cardioprotecție, activitate antidiabetică, neuroprotecție, activitate antimicrobiană și antivirală. Ele sunt spasmolitice și diuretice. Flavonoizii diminuă tensiunea nervoasă, tusea, migrena. Substanțele active: quercetina, izoquercetina, kaempherol, tilirosida, acizii fenolici (caffeic, clorogenic, pirogalolul, acidul gallic) intervin activ în diminuarea simptomelor din starea gripală.

Florile de sălcâm au în componență polifenoli, tanini, monoterpene. Acestea se administrează în pirozis-hiperaciditate gastrică și ca sedativ. Prin polifenoli (catehin, epicatehin, rutin, quercetin) se manifestă ca antimicrobian. Extractul alcoolic de acacia acționează pe Ecoli, K pneumonae, Staf aureus, Ps. aeruginosa, Proteus, B.subtilis, Enteroccocus faecalis.

Hreanul împreună cu mierea constituie o combinație magică în tratamentul tusei, bronșitei, sindroamelor inflamatorii pulmonare, sinuzitei, cefaleei. Are activitate antimicrobiană prin sulforafan, activ în Ecoli, Salmonella, Candida. Este antiinflamator, antibiotic, antiviral, diuretic, expectorant, antiasmatic, etc.

Pentru a-și exercita acțiunea terapeutică în totalitate se vor administra cantități de lichide care să acopere necesitățile metabolice (în caz de febră se vor suplimenta cantitățile de lichide). Administrarea de Flammingo Gel va diminua în mod evident sindromul inflamator sistemic prin administrări cutanate pe suprafețe tot mai mari de 4-5 ori/zi.  Vit C repetată în doză mare, ca și vit D3, aduc un element suplimentar în pregătirea unui răspuns imun corespunzător.

Silva Subtilis se administrează câte 2 linguri de cel puțin 4 ori/zi.

Silva Subtilis se înscrie ca un remediu absolut original, cu modalități de abordare apropiate de medicina de tip samanic, pentru că tratează omul ca pe o parte din universul din care face parte, implicând adevăratele terapii naturale create de însăși formele inteligente ale vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner