spot_img

Societatea Academică a Științelor Comportamentale din România sprijină copiii defavorizați

Meciul caritabil România-Italia “Generații pentru Generații”, organizat pe 1 iunie de Societatea Academică a Științelor Comportamentale din România (SASCR), a avut ca scop ajutorarea copiilor defavorizați din două parohii din județele Covasna și Teleorman. Evenimentul a avut loc la Sala Floreasca din Capitală, cu sprijinul Ambasadei Italiei la București, Ministerului Sănătații și Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Prin acest eveniment, SASCR își propune amenajarea unei bucătării sociale pentru hrănirea copiilor săraci și a bătrânilor neajutorați din județul Covasna, precum și continuarea construcției centrului social al Parohiei Lada, din județul Teleorman, intitulat Mană Cerească. Construcția centrului a început anul trecut, ca parte a unui proiect-pilot al Societății Academice a Științelor Comportamentale din România, demarat cu ocazia primei ediții a crosului “Copii pentru copii”.

După finalizarea construcției centrului social din Parohia Lada, va urma o colaborare cu UMF Carol Davila, prin care studenți și medici rezidenți vor face prevenție și tratament pentru persoanele defavorizate arondate Parohiei.

“Avem grijă de două parohii. La prima am demarat deja construirea unui centru social, care are în vedere pe lângă cantină socială, bibliotecă, after school, un cabinet medical și stomatologic, unde pe bază de voluntariat, împreună cu Universitatea Carol Davila vom încerca să ajutăm acești copii. Sprijinul Ambasadei Italiei în România și al jucătorilor români și italieni este extraordinar și vreau să le mulțumesc tuturor”, a declarat lect. univ. dr. Gabriela Iorgulescu, președintele Societății Academice a Științelor Comportamentale din România (SASCR).

La meciul caritabil au participat și reprezentanți de seamă ai lumii medicale românești, printre care amintim: prof. univ. dr. Alexandru Bucur, decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF “Carol Davila” București și conf. univ. dr. Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sănătății. Pentru sprijinul și susținerea oferită, aceștia, împreună cu fotbaliștii români și italieni, au primit în dar câte un tablou pictat de copiii arondați parohiei Dobarlau Vale, jud. Covasna.

Echipa României a fost reprezentată de Dumitru Moraru, Gino Iorgulescu, Ioan Andone, Tudorel Stoica, Ionel Augustin, Miodrag Belodedici, Tom Cristea, Daniel Prodan, Bogdan Stelea, Dan Petrescu, Silvian Dobre şi Ianis Hagi, iar selecţionata italiană de: Stefano Tacconi, Franco Baresi, Giancarlo Antognoni, Alessandro Bianchi, Ruggiero Rizzitelli, Salvatore Schillaci, Giuseppe Dossena, Pietro Vierchowod şi Roberto Galia. Pentru România a marcat Dan Petrescu, iar pentru echipa adversă Ruggiero Rizzitelli (2) și Alessandro Bianchi.

Sub egida „Împreună putem mai mult”, Societatea Academică a Științelor Comportamentale din România își propune să se implice în proiecte de interes social, având drept scop îmbunătățirea vieții celor defavorizați, în special copii care au nevoie de ajutor. SASCR este o organizație non-guvernamentală, ce are ca obiectiv principal, bivalența abordării științifice, în ceea ce privește științele comportamentelor umane, la intersecția cu nevoile reale ale unor comunități dezavantajate – cazul copiilor abuzați fiind de primă importanță în strategia de acțiune a SASCR prin împlicarea atât a personalităților din lumea academică, cât și socială.

Ministrul Sănătății, dr. Nicolae Bănicioiu, a fost alaturi de SASCR și a sprijinit toate acțiunile societății, atât caritabile cât și academice, încă de la început.

Președintele Societății Academice a Științelor Comportamentale din România (SASCR), lect. univ. dr. Gabriela Iorgulescu, a primit din partea Ambasadei Italiei, premiul de Excelență și Recunoaștere pentru eforturile depuse pentru realizarea proiectelor sociale.

Printre vectorii de imagine, care sprijină acest demers amintim personalitățile sportului și civismului mondial, Nadia Comăneci și Ilie Năstase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner