spot_img

TRATAMENTUL INFECȚIILOR RESPIRATORII LA DEBUT ȘI ÎNTĂRIREA IMUNITARĂ

Cezarina MateiDr.Matei Cezarina

Medic specialist Medicină de familie – București

În anotimpul rece, precum și la trecerea spre primăvară, crește considerabil frecvența afecțiunilor respiratorii ușoare sau mai grave.

De câte feluri sunt infecțiile respiratorii

O infecție respiratorie este o boală declanșată de un agent patogen la nivelul tractului respirator. În funcție de zonele afectate,  acestea se împart  în infecții ale căilor respiratorii superioare (nas, sinusuri, faringe, laringe) – cel mai des întâlnite și infecții ale căilor respiratorii inferioare (trahee, bronhii) – mai rare și mai severe.

De ce ne îmbolnăvim

Căile aeriene sunt expuse la agenți patogeni: virusuri, bacterii, praf, fum de țigară, fungi. În mod normal organismul se apără prin intermediul sitemului imunitar (care captează și elimină bacteriile, virusurile și fungii) la nivelul mucoaselor, cele mai mici particule fiind eliminate prin tuse și expectorație. Un sistem imunitar slăbit, în urma unor infecții recente sau datorită unor tratamente (antibioterapie, chimioterapie, radioterapie, corticoterapie) poate favoriza instalarea infecțiilor.

Ce simptome apar

Simptomele neplăcute ce vestesc instalarea unei infecții respiratorii sunt: dureri de cap sâcâitoare, rinoree foarte abundentă, aproape incontrolabilă și iritativă, febră, frisoane, dureri de gât la simpla înghițire a salivei, tuse, strănut, dureri musculare și articulare și o nevoie aproape imperioasă de a sta în pat, la căldură.

Primele măsuri care trebuie luate

În această situație, instituirea unui tratament simptomatic eficient este absolut necesară. Pe lângă izolarea la căldură, o alimentație bogată în vitamina C,  bazată mai mult pe fructe și legume, lichide călduțe îndulcite cu miere, avem la îndemână un produs natural cu efect rapid pe toate simptomele enumerate anterior. Mărturisesc că recomandarea acestui produs se bazează pe o experiență îndelungată, fiind prescripția pe care o fac pacienților mei de la primele simptome care se instalează – este vorba de Imunorezistan forte (peste 7 ani) și varianta pentru copiii mici, Imunorezistan Junior.

GAMA IMUNO_165 x 235.cdrImunorezistan forte,  destinat adulților și copiilor peste 7 ani, conține suc de Echinaceea purpurea, cu efect imunostimulator, antiviral și antibacterian, extract de Eupatorium perfoliatum, o plantă care reduce durerile musculare şi osteo-articulare, cefaleea asociată cu dureri ale globilor oculari, extract de Pelargonium sidoides (sinonim Umckaloabo) cu  acţiune antibacteriană, antivirală, analgezică, care scurtează durata şi reduce severitatea simptomelor și extract de Ginseng siberian, tonic general, antiastenic, care ne ajută să ne îndeplinim activitățile intelectuale chiar și atunci când suntem răciți.

Cu o formulă asemănătoare, Imunorezistan Junior, produs recomandat copiilor mai mici, conține în locul Ginsengului siberian, gemoterapicul din muguri de Coacăz negru, cu  acţiune antialergică și antiinflamatoare și suc din fructe proaspete de Măceș, cu un conținut ridicat de vitamina C naturală. La nevoie, dacă apar și accese de tuse, adăugați un preparat natural care susține eliminarea secrețiilor acumulate la nivelul căilor respiratorii superioare, din gama gemoterapicelor – Polygemma 3 Tuse.

            Folosiți aceste preparate de la primele semne de boală pentru a evita trecerea în faze complicate ale bolii, care vor necesita în mod obligatoriu un consult medical. În ce privește măsurile preventive, de întărire imunitară, vă recomand să apelați la preparatele din gama Imunogrip – cure de 4-6 săptămâni la trecerea spre primăvară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner