• banner catena
 • Webinar- Vaccinarea anti COVID-19 prin ochii specialiștilor

  Webinar susținut de Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel, Dr. Vlad Mixich, Dr. Mihaela Leventer și Prof. Dr. Răzvan Cherecheș

  Asociația Medicilor Independenți din România vă invită, vineri, 29 ianuarie, începând cu ora 18.30, să participați la un webinar cu acces gratuit, transmis live pe Facebook, având ca temă principala Campania de vaccinare anti-COVID-19.

  Webinarul va fi moderat de Dr. Mihaela Leventer, fondatoare a Centrului Dr Leventer Centre  și, împreună cu speakerii Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel, medic primar boli infecțioase, Dr. Vlad Mixich, specialist politici de sănătate, membru Board – Observatorul Român de Sănătate și Prof. Dr. Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, vor aborda temele care ne frământă pe toți în această campanie de vaccinare:

  • Cum funcționează vaccinarea anti COVID-19
  • Care sunt perspectivele de viitor
  • De unde apar reticențele împotriva vaccinării anti COVID-19 și cum le putem combate
  • Politici de sănătate în context pandemic

  „Vaccinarea anti-COVID-19 este cea mai bună șansă a noastră, a tuturor, pentru a scăpa cât mai rapid de pandemia COVID-19 și, totodată, cu un număr cât mai mic de victime. Nu puțini sunt cei care au totuși semne de întrebare cu privire la vaccinare. Acești oameni nu trebuie stigmatizați și marginalizați, ci din contră ajutați să își clarifice nelămuririle.

  Comunitatea medicilor din România trebuie să comunice cât mai mult și cât mai transparent despre campania de vaccinare, iar această comunicare trebuie organizată sub forma unui dialog, nu a unui monolog. De aceea organizăm acest webinar gratuit, tocmai pentru ca populația largă și presa să aibă ocazia de a participa la un dialog constructiv și de a pune întrebările dorite cu privire la vaccinarea anti COVIV-19,” afirmă Dr. Mihaela Leventer.

  Dr. Vlad Mixich afirmă, de asemenea, că încrederea este un factor cheie de care depinde succesul campaniei de vaccinare, iar această încredere nu poate fi construită decât prin implicarea masivă a specialiștilor în sănătate:

  „Vaccinarea este de departe cea mai de succes intervenție de sănătate publică din istorie. În spatele unui vaccin stau creierele a mii de cercetători, sute de mii de ore de muncă, de sacrificii. Ei sunt adevăratele modele ale epocii noastre, ei sunt vedetele medicinei moderne, ei produc știința bună și solidă pe care se bazează un vaccin. Dar pe lângă acest ingredient mai există un alt ingredient esențial pentru succesul unui vaccin: încrederea. Încrederea aceasta trebuie să o construim împreună. Pentru că, în lipsa ei, nu este posibilă nicio vindecare,” adaugă Dr. Vlad Mixich.

  Related Posts