spot_img

Căderea părului la 2 din 3 femei

Căderea părului o problema pentru femei 2 din 3 femei care locuiesc în București.

17% dintre românce au dezechilibre hormonale,potrivit unui studiu realizat de către Plantur39 și GfK

Plantur39 poate preveni căderea părului cauzată de menopauză

2 din 3 femei care locuiesc în București prezintă semne de cădere a părului, în timp aproape 60% dintre româncele cu vârste cuprinse între 30 și 65 de ani au această problemă, potrivit unui studiu reprezentativ, realizat de către compania de cercetare de piață GfK România.

cadere_par_142% dintre respondente consideră că părul este o parte importantă a vieții lor și a imaginii de sine. În consecință,majoritateafemeilor afectate de căderea părului sunt dispuse săreducă din alte cheltuieli pentru a avea un păr sănătos.

De asemenea, 7 din 10 românce din mediul urban, care se confruntă cu aceastăproblemă, sunt dispuse să cheltuiascăsuplimentar în fiecare lună pentru a preveni această problemă. 3 din aceste 7 femei ar cheltui până la 100 de lei, alte 3 declară că nu ar cheltui mai mult de 10% din venitul net lunar, în timp ce una ar fi dispusă să cheltuiască oricât.

Studiul a fost realizat la nivel național, de către compania de cercetare de piață GfK România, pentru Plantur39, un brand de șampoane pe bază de cafeină.

66% dintre femeile care locuiesc în București prezintă semne de cădere a părului sau au deja probleme serioase de pierdere a părului, mai mult decât în alte zone din țară.

Căderea părului și dezechilibrele hormonale

Femeile cred că avansarea în vârstă reprezintă unul dintre principalele motive pentru pierderea părului – 67% dintre respondente sunt de părere că odată cu vârsta, cresc și șansele ca părul să cadă.

17% dintre femei suferă de dezechilibre hormonale, mai ales cele cu vârste cuprinse între 46 și 55 de ani, însă doar una din 3 ia medicamente pentru a le corecta.

“Până la menopauză, rădăcinile părului unei femei sunt protejate de nivelurile ridicate de estrogen. În timpul menopauzei, nivelurile de hormoni la femei se dezechilibreazăși afectează creșterea părului. După această etapă, impactul hormonilor masculini – testosteronul – crește. În consecință, părul crește mai subțire, cade prematur, iar scalpul devine din ce în ce mai vizibil”, a explicat  doctorul Adolf Klenk, om de știință care conduce Dr. Wolff Research în Bielefeld (Germania), compania care produce șamponul pe bază de cafeină, Plantur39.

Cafeina previne căderea părului

cafeinaCafeina este binecunoscutăîn lumea științifică, ea fiind un ingredient activ în procesul de combatere a căderii părului. “Datorită cafeinei, rădăcinile firelor de păr primesc energia necesară pentru a asigura creșterea acestora”, a mai explicat Dr. Adolf Klenk.

Cu toate acestea, studiul arată că doar 6% dintre respondente considerăcăstimularea celulelor este cel mai important efect al cafeinei. Mai mult, majoritatea femeilor considerăcafeina ca fiind în principal o sursă de energie suplimentară pentru organism.

Potrivit cercetătorilor, cafeina activă din șamponul Plantur39 poate pătrundeeficient în scalp datorită formulei sale speciale. Dacășamponul este aplicat două minute pe zi, cafeina este stocatăîn foliculii de păr pentru cel puțin 24 de ore, efectele șamponului fiind maxime în timpul utilizării zilnice.

Despre Plantur39

PLANTUR-39-1024x634Plantur39 este o marcă de referință a Dr. Wolff Group, companie germană de familie care activeazăîn domeniile farmaceutic și cosmetice, în peste 40 de țări.

Gama de produse Plantur39, care conține șampon cu fito-cafeinăși tonic și balsam cu fito-cafeină, se adresează femeilor cu vârsta de peste 40 de ani.

În timpul menopauzei, femeile se confruntă cu dezechilibre hormonale, ceea ce afecteazăprocesul de creșterea părului. Astfel, cercetătorii de la Dr. Kurt Wolff au dezvoltat o soluție care combate această problemă. Rezultatul îl reprezintăun complex cu fito-cafeina, care protejează rădăcina părului de impactul negativ al hormonului masculin (testosteron), atunci când nivelul de estrogen (hormonul feminin) scade.

Combinația activă de ingrediente din complexul cu fito-cafeină este indicat femeilor peste 40 de ani, în special datorită dozei potrivite de ingredienteși a formulei galenice unice.

Plantur39 este șamponul pentru femei numărul 1 în Germania, potrivit datelor Nielsen.

Pentru mai multe informații despre produs, vizitați: http://www.plantur39.ro/ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner