• banner catena
 • A fost lansata platforma ”Reteaua binelui”

  A fost lansata ”Reteaua binelui”, platforma care ofera acces la echipa multidisciplinara si informatii utile pacientilor cu afectiuni oncologice, apartinatorilor si publicului interesat de preventie.

  Asociatia Suport pentru Educatie si Sanatate (ASES) in parteneriat cu Clinicile Medicale LOTUS-MED din Bucuresti, cu sustinerea financiara a companiei Cordia, parte a grupului Futureal, anunta lansarea proiectului ”Reteaua binelui”.

  Prin acest proiect de responsabilitate sociala ne propunem sa informam, educam, constientizam publicul larg sa ia atitudine activ pentru prevenirea si diagnosticarea precoce a cancerului de san si a cancerului colorectal.

  Informatiile medicale complexe vor fi prezentate intr-o maniera simplificata, clara si pe intelesul oamenilor.

  Platforma “Reteaua Binelui” este dedicata persoanelor interesate de preventia in cancerul de san si in cancerul colorectal, pacientilor oncologici, apartinatorilor acestora precum si supravietuitorilor de cancer.

  “In Romania, toate statisticile indica cresteri alarmante ale incidentelor celor doua patologii – cancerul colorectal reprezinta a doua cauza de mortalitate neoplazica; cancerul de san este cel mai frecvent cancer intalnit la populatia feminina si principala cauza de mortalitate prin cancer la femei.

  In consecinta, aceasta estimare reprezinta motivatia noastra de a oferi informatii despre preventia in cancerul de san si colorectal, factori de risc, simptomatologie, metode de diagnostic, monitorizare si viata echilibrata dupa cancer”, afirma Mihaela Cotirla, Fondator si Presedinte al Asociatiei Suport pentru Educatie si Sanatate.

  Proiectul ”Reteaua binelui” aduce la un loc o echipa de profesionisti din diverse specialitati, care sa ofere audientei interesate o perspectiva 360, integrata, asupra afectiunilor oncologice.

  Echipa este formata din medici de familie, oncolog, medic de anatomie-patologica, medic radiolog, medic genetician, psiholog, nutritionist si navigator de pacienti oncologici.

  Prin ”Reteaua binelui” pacientii oncologici pot accesa specialistii de care au nevoie, gratie parteneriatului dintre Asociatia Suport pentru Educatie si Sanatate (ASES) si Clinicile Medicale LOTUS-MED.

  Proiectul ”Reteaua binelui” pune un accent deosebit si pe cresterea gradului de constientizare cu privire la importanta preventiei. Astfel, toate persoanele interesate vor gasi informatii despre tipurile de analize, investigatii medicale si chestionare privind riscul de a dezvolta cancer de san si colorectal.

  Prin continutul disponibil pe platforma (articole medicale, interviuri, podcast-uri, instrumente care ajuta la monitorizarea bolii in timpul si dupa incheierea terapiei) pacientii vor avea parte atat de suport informational, cat si emotional, iar astfel vor economisi timp pretios in drumul de la diagnostic la tratament si vor fi motivati sa lupte impotriva bolii.

  Despre Asociatia Suport pentru Educatie si Sanatate (ASES)

  Asociatia Suport pentru Educatie si Sanatate este o organizatie neguvernamentala si non-profit, infiintata din dorinta de a aduce mai aproape de oameni teme de interes general si de a identifica, impreuna cu factorii de decizie, cele mai eficiente solutii. Printre obiectivele asociatiei se numara promovarea, dezvoltarea, implementarea si coordonarea de activitati, campanii, proiecte si programe in domeniul educatie si sanatate.

  Mai multe detalii despre proiectele Asociatiei Suport pentru Educatie si Sanatate puteti afla pe site-ul: https://www.educatie-si-sanatate.ro/reteaua-binelui/

  Despre Cordia
  Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidentiala si investitii corporative din regiunea Europei Centrale si de Est, cu un brand puternic si bine cunoscut, prezent pe segmentele mediu si mediu superior ale pietelor din Ungaria, Polonia, Romania si desfasoara un proiect pilot in Spania.

  Cordia este de asemenea activa pe piata din Regatul Unit al Marii Britanii, prin Blackswan Property. Grupul Cordia are o experienta de peste 20 de ani si a castigat multiple premii internationale, printre care: „ULI Global Awards for Excellence”, „Best Mixed-Use Project in Europe” International Property Awards, Bloomberg TV, The New York Times, „Best Purpose Built Project Worldwide”, acordat de Federatia Internationala pentru Real Estate (FIABCI).

  Despre Clinicile Medicale LOTUS-MED

  Infiintata in anul 1998, LOTUS-MED este o societate cu capital romanesc privat, care functioneaza ca un prestator de servicii si solutii medicale clinice si de laborator intr-o multitudine de specialitati medicale, din etapa de diagnosticare pana la tratament si monitorizare post-tratament.

  La Centrul integrat in tratarea afectiunilor oncologice care functioneaza in cadrul uneia din cele doua clinici LOTUS-MED, pacientii sunt tratati multidisciplinar si beneficiaza de servicii medicale de preventie, diagnosticare, tratament si monitorizare la standarde inalte de calitate.

  Related Posts