spot_img

Seleniul – de ce este esenţial pentru sanatate?

Seleniul este un oligoelement esential. Seleniul trebuie sa fie furnizat zilnic in cantitati suficiente – in cel mai fericit caz din alimente – deoarece organismul nu il poate produce.

Corpul uman contine aproximativ 10-15 miligrame de seleniu sub forma de selenit de sodium.

Seleniul in corpul uman asigura

  • functionarea normala a sistemului imunitar
  • functionarea normala a tiroidei
  • protectia celulelor impotriva stresului oxidativ
  • mentinerea unui par + unghii normale
  • spermatogeneza normala –
  • este esenţial şi pentru viitoarele mamici

Aportul de seleniu este adesea insuficient

O alimentatie sanatoasa este importanta pentru tot mai multe persoane. Ea ar trebui sa fie baza unei aprovizionari echilibrate cu toti nutrientii si substantele vitale necesare. Cu toate acestea, in ciuda aportului suficient de alimente, pot aparea deficiente. Daca urmati o dieta vegetariana sau vegana, acest lucru inseamna aproape sigur ca deseori consumati prea putin seleniu.

Alimentele de origine animala, cum ar fi carnea, organele si pestele, contin mai mult seleniu si in cantitati mai constante. Dar nu toata lumea le consuma in fiecare zi.

Unii oameni au uneori nevoie de mai mult!

Circumstante speciale de viata (in perioade de efort fizic si profesional ridicat, stres, boala, dializa, tratamente artificiale, nutritie artificiala, la batranete, in timpul sarcinii si alaptarii) pot duce la lipsa unei alimentatii echilibrate sau la o cerere crescuta de seleniu.

Persoanele cu tulburari cronice de malabsorbtie sau de maldigestie sau cu obiceiuri alimentare unilaterale adesea nu ating doza zilnica necesara de seleniu. Daca nu se asigura un aport suficient de seleniu prin alimentatie sau daca cererea individului este crescuta, este logic sa se ia seleniu suplimentar.

Medicina germana recomanda

DGE (Societatea Germana de Nutritie) recomanda, in general, 60 -70 μg de seleniu pe zi pentru mentinerea sanatatii. Cu toate acestea, necesarul depinde in principiu de alimentatie, sex, varsta, stare generala si de aportul zilnic efectiv de seleniu. De regula, se iau zilnic 50 -200 μg de seleniu

Seleniul continut in Cefasel nutri® sub forma de selenit de sodiu este disponibil in mod optim si se caracterizeaza printr-o incorporare selectiva in sistemele de protectie proprii ale organismului.

Produsele noastre le gasiti in farmacii sau, la pret de importator, cu un singur click pe farmaciile3f.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner