spot_img

Cauzele psihoemoționale ale bolilor

La practic toţi oamenii, evenimentele de- clanşează reacţii emoţionale, pozitive sau negative. Pentru orice om, situaţiile de viaţă şi experienţele pe care le parcurge

sunt ca și o “hrană” subtilă, pe care se strădu- ieşte să o digere şi să o metabolizeze, asimilând ceea ce este folositor şi eliminând ceea ce este nefolositor ori nociv.

Deşi există şi posibilitatea apariţiei anumitor tulburări din cauza emoţiilor positive, de regulă, bolile sunt cauzate de emoţii negative, de traume, de suferinţe.

Emoţiile negative ar trebui să vină şi să treacă; când vin, dar nu mai trec, apar problemele.

Astfel, acumularea acestor emoţii negative este urmată de un blocaj în libera curgere a flu- xurilor de substanţă, energie şi informaţie prin or- ganism, concretizat în aparitia tulburărilor funcţi- onale (fără o modificare organică), neurovegetati- ve. Ele pot fi tulburări în reglarea neuroendocrină, tulburări de contracție la nivelul aparatului respi- rator, digestiv, urogenital, al mușchilor striați, tul- burări vasomotorii,etc.

Dacă totuși procesul de acumulare a emoțiilor continuă, apar perturbări la nivel energetic care produc manifestări în plan fizic: apariția leziunilor organice propriu-zise (a bolilor).

Procesul de vindecare necesită în primul rând conştientizarea emoțiilor și trăirilor majore ale pacientului şi îndepărtarea lor prin metode te- rapeutice specifice fiecărui caz în parte, de către medicii de diverse specialități.

Autor:

Șef Lucrări Dr. Dorin DRAGOȘ

  • Medic primar medicină internă;
  • Medic specialist nefrologie;
  • Competența Homeopatie și Medicina Naturistă; • Doctor în Științe Medicale
  • Centrul Medical Mediclass – www.mediclass.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner