spot_img

Creşterea imunității şi profilaxia la copii prin educație acvatică

Autor:  Anca GRECU,  Coordonator Program Baby Spa www.babyspa.ro
Autor: Anca GRECU, Coordonator Program Baby Spa www.babyspa.ro

Baby Spa sprijină dezvoltarea armonioasă. Susţinem creşterea corectă şi frumoasă. De aceea, îi avem în vedere şi pe copiii speciali. Pentru ei am introdus în oferta noastră programe de kinetoterapie şi terapie acvatică, care să îi ajute să se dezvolte cât mai sănătos cu putinţă.

Aceste activităţi se adresează copiilor cu afecţiuni motorii, neurologice sau genetice. Rolul lor este de a consolida şi de a reface funcţiile corpului. Cu ajutorul exerciţiului fizic toate aparatele şi sistemele organismului uman se bucură de beneficii.

În primii ani de viaţă, kinetoterapia are un rol deosebit de important în dezvoltarea neuromotorie a copilului. Iată de ce această formă de terapie poate fi folosită şi profilactic, nu doar ca tratament. De la vârste foarte fragede, începând de la câteva luni, copiii pot lucra cu un kinetoterapeut. Acolo unde nu există boli, această terapie are rol de relaxare şi în dobândirea diferitelor tipuri de abilităţi fizice. Mai exact, copilul se va bucura de o coordonare şi un echilibru mai bune.

Acolo unde există probleme motorii, kinetoterapia le poate corecta şi ameliora. Important este ca recuperarea să înceapă la vârste foarte fragede. Baby Spa are un program dedicat copiilor cu vârste începând de la şase luni. Pe parcursul şedinţelor de kinetoterapie copilul beneficiază de întreaga atenţie a unui terapeut. Lunar acesta va fi evaluat de un medic specialist în recuperare medicală.

O variantă adjuvantă în afecţiunile de ordin neuropsihomotor este şi terapia acvatică. Este o metodă timpurie de tratament, cu rezultate bune în recuperarea copiilor care se confruntă cu probleme de această natură. Programele de terapie acvatică de la Baby Spa includ exerciţii care îmbracă de cele mai multe ori forma jocului. Prin intermediul acestora, copiii cu probleme se bucură de o serie de beneficii precum ameliorarea unor procese inflamatorii cronice, relaxarea musculaturii dar şi dobândirea unei stări generale de bine şi îmbunătăţirea abilităţilor de socializare. De asemenea, micuţii cu retard neuropsihomotor dobândesc şi o uşoară autonomie prin adoptarea poziţiei şezând şi folosirea diferitelor obiecte în timpul şedinţelor.

Terapia acvatică şi kinetoterapia nu se exclud reciproc. Din contră. Participarea timpurie a copilului cu retard neuropsihomotor la aceste două forme de terapie, sprijină recuperarea întârzierii în dezvoltarea psihomotorie.

La Baby Spa ne îngrijim de nevoile copiilor speciali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner