spot_img

Cum te ajută fibrele solubile în prevenirea constipației?

Constipația este o tulburare ce afectează din ce în ce mai multe persoane, indiferent de vârsta lor. Întâlnim constipația în rândul adulților, a persoanelor în vârstă și chiar și a copiilor. Ca să înțelegem cum ne ajută fibrele solubile în prevenirea constipației, trebuie mai întâi să vedem care sunt cauzele constipației. Ca o regulă generală, vorbim de constipație în momentul în care intervalul dintre scaune este mai mare de 3 zile, iar consistența lor este crescută, făcând dificila evacuarea conținutului digestiv.

Constipația poate avea multe cauze, cele mai serioase fiind bolile precum cancerul recto-colonic, sindromul intestinului iritabil, modificări hormonale sau

tulburări hidro-electrolitice. Însă, de cele mai multe ori, constipația este strâns legată de stilul nostru de viață. Spre exemplu, o alimentație neadecvată,săracă în fibre poate duce la apariția constipației. O altă cauză poate fi evacuarea intestinală non-ritmică, adică amânarea senzației de folosire a toaletei din cauza lipsei timpului sau a împrejurimilor (spre exemplu, unele persoană evită să folosească toaletele publice), iar după o perioadă de timp, se instalează constipația.

După cum spuneam, lipsa fibrelor din alimentația noastră poate duce la apariția constipației. Deci dacă vrem să avem scaun normal și să ne reglăm tranzitul intestinal, ar fi

bine să introducem un aport suficient de fibre în alimentația noastră. Acestea ne ajută să prevenim constipația pe termen lung și să avem un tract digestiv sănătos. Mai mult decât atât, fibrele solubile ajută și la menținerea unei greutăți corporale normale prin apariția senzației de sațietate după consumarea lor. Alimentele bogate în fibre insolubile sunt: cerealele integrale, varza, sfecla, morcovii sau conopida, iar fibrele solubile ni le putem lua din tărâțe sau fulgi de ovăz, din fasole, mazăre, orz sau citrice. De multe ori însă, stilul de viață mult prea agitat nu ne permite să stăm în fiecare zi să verificăm etichetele produselor și să calculăm aportul de fibre. O soluție simplă și la îndemână pentru situatia în care nu reușești să îți iei necesarul de fibre din alimentație si intampini din acest motiv tulburari digestive, poate fi OptiFibre, un produs nou, revoluționar de la Nestle!

Optifibre este un aliment destinat unor scopuri medicale speciale care ajută la reglarea tranzitului intestinal și la prevenirea constipației. OptiFibre are în componența sa 100% fibre solubile obținute din boabele de guar, fibre care hranesc bacteriile bune din intestin. Modul de folosire al acestui produs este extrem de simplu. Îl poți dizolva în lichide reci sau calde sau în alimente moi, fără să modifice în vreun fel consistența sau gustul acestora. OptiFibre se recomandă în mod special persoanelor care suferă de tulburări de tranzit intestinal, fiind potrivit atât pentru adulți, cât și pentru copii cu vârsta de peste 3 ani sau femei însărcinate.

Alimentaţia echilibrată, cu un aport suficient de fibre şi cel puţin 30 de minute de mişcare în fiecare zi sunt schimbări importante care trebuie făcute în stilului tău de viaţă, dacă te confrunţi cu constipație, balonare sau flatulență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner