• banner catena
 • DETOXIFIEREA ORGANISMULUI, O ALEGERE INȚELEAPTA

  Ce este detoxifierea, unde si cum se realizeaza ea?

  Detoxifierea este procesul natural prin care organismul elimina reziduurile rezultate din activitatea celulara – prin intermediul sistemului limfatic, via rinichi si reziduurile rezultate din digestie – via intestin. Susținerea procesului natural de detoxifiere a organismului cu diferite preparate sau prin diferite tehnici este considerata o noua paradigma de tratament, care considera mai putin eventualele lipsuri din organism (Ca, Mg, Fe, etc) si considera excesul de toxine, ca fiind cauza proastei functionari a organismului. Toxinele au provenienta endogena (produsi ai metabolismului celular) și exogena (din alimentatie, aer, campuri electromagnetice, etc).

  Organele de eliminare – emonctorii, sunt: rinichii, pielea (numita si al treilea rinichi), intestinul si plamanii. Pe langa acestea, un rol esential il are ficatul, pentru transformarea unor substante in forme chimice simplificate, pentru a fi mai usor eliminate la nivel renal.

  In procesul de detoxifiere, un rol foarte important il are sistemul limfatic

  Limfa curata – inlatura deseurile de la nivel celular (este sistemul de canalizare). Circulatia limfatica se realizeaza in paralel cu cea sanguina, continuandu-se si in spatiile interstitiale.

  Limfa nu are o pompa proprie, de aceea este necesara si importanta miscarea fizica. Ganglionii limfatici, in numar de ordinul miilor in organism, sunt comparabili cu niste fose septice. Organele limfatice – splina, apendicele, amigdalele, vegetatiile adenoidiene – apara zone importante din organism de colmatarea toxinelor. Inflamarea lor este un semnal al gradului ridicat de intoxinare a organismului, iar indepartarea lor chirurgicala nu este cea mai buna solutie, deoarece ulterior, limfa incarcata cu toxine va “inunda” tesuturi invecinate.

  De ce sa alegem detoxifierea prin gemoterapie? Gemoterapia, prin definitie, sprijina procesul natural de detoxifiere celulara, prin intermediul celulelor stem vegetale – meristemul vegetal – celule multipotente, avand ca efect echilibrarea (modularea) proceselor fiziologice, ca rezultat al detoxifierii celulare.

  Care este strategia optima de urmat pentru detoxifierea organismului?

  Deoarece eliminarea reziduurilor rezultate din activitatea celulara se realizeaza prin intermediul sistemului limfatic, via rinichi si a reziduurilor rezultate din digestie – via intestin, acestea vor fi si primele cai de eliminare asupra caror se va actiona intr-un program de detoxifiere. Ulterior, se pot planifica si cure pentru detoxifiere la nivel hepatic, pulmonar sau la nivelul pielii.

  Ce preparate gemoterapice vom folosi pentru detoxifiere?

  Va propun folosirea formulelor gemoterapice complexe din gama POLYGEMMA, gandite pentru realizarea unor cure de detoxifiere. Alegeti din preparatele de mai jos, pe cele de care aveti nevoie – in functie de sensibilitatile organismului dumneavoastra – pentru realizarea a 1-2 cure de detoxifiere anuala. Fiecare preparat are o actiune complexa, realizand o detoxifiere la mai multe nivele in organism.

  POLYGEMMA 12 – RINICHI DETOXIFIERE – realizeaza detoxifierea preponderent la nivel renal, dar si la nivel limfatic, hepato- biliar si articular. Se recomanda si supraponderalilor cu retentie hidrica si nivelul colesterolului marit.

  POLYGEMMA 15 – INTESTIN DETOXIFIERE – realizeaza detoxifierea la nivelul intestinului subtire si gros, cu ameliorarea starii de astenie generata de toxicitatea intestinala.

  POLYGEMMA 11 – FICAT DETOXIFIERE – realizeaza detoxifierea preponderent la nivel hepatic si biliar, dar si la nivel renal si respirator.

  POLYGEMMA 13 – PIELE DETOXIFIERE – realizeaza detoxifierea preponderent la nivel cutanat, dar si la nivel limfatic si renal.

  POLYGEMMA 14 – ARTICULATII DETOXIFIERE – realizeaza detoxifierea preponderent la nivel articular, dar si la nivel limfatic, renal si hepato- biliar.
  POLYGEMMA 16 – PLAMANI – preparat cu efect detoxifiant al organismului la nivel respirator, ce realizeaza o reechilibrare hidrica a organismului, ajuta la ameliorarea circulatiei venoase, capilare si limfatice.

  Gemoterapia, odata experimentata, va convinge de efectele benefice care nu intarzie sa se instaleze.

  Autor: Dr.Sorina Soescu – Constanța

  Related Posts