• banner catena
 • Diabetul poate fi gestionat cu ușurință

  Autor: Farmacist Andreea-Elena  Iorgu Product Manager

  Diabetul este o boală frecvent întâlnită în timpurile noastre, care poate fi ținută sub control, astfel că pacientul diabetic poate trăi o viață normală și satisfăcătoare. Diabetul este o boală cu care se poate trăi liniștit odată ce ai înțeles ce trebuie să faci.

  Diabetul este o afecțiune întâlnită încă din antichitate, egiptenii au făcut sesizări similare cu manifestările diabetului, precum sete, urinare excesivă și scăderea în greutate. La fel și în India antică, s-a descoperit că urina pacienților avea niveluri crescute de zahăr, în timp ce medicii greci au diferențiat diabetul insipid de diabetul zaharat.

  Cea mai veche referință cu denumirea de “diabet zaharat” datează din secolul III. În acele perioade, diabetul era întâlnit destul de rar, deci dificil de studiat, abia spre secolul V s-a observat diferențierea dintre diabetul de tip I și diabet de tip II. Fiind o boală cauzată și agravată preponderant de alimentație, pe măsură ce omenirea a evoluat și alimentația a devenit mai abundentă și mai ușor de procurat s-a răspândit și diabetul, cele mai multe cazuri de diabet de tip II se întâlneau în cazul oamenilor foarte bogați, supraponderali și care făceau puțină mișcare fizică.

  Până în secolul XIX această boală s-a bazat mai multe pe supoziții, s-au încercat diverse terapii, însă nu există un tratament exact și sigur. Tratamentele din acele perioade erau: dieta bazată pe lapte și carbohidrați, opiumul, o dietă cu carne de vită și oaie, o dietă pe bază de legume verzi, postul, masajele, băile reci sau băile turcești, după cum se observă erau teorii diferite fără o bază științifică și deci fără rezultate.

  Abia în anul 1889 s-au făcut primele descoperiri care legau diabetul de pancreas, ulterior fiind descoperit hormonul insulinei. Din acest punct lucrurile au devenit mai ușoare, știința a evoluat până în zilele noastre, iar diabetul a ajuns o boală relativ ușor de controlat, cu care se poate trăi vreme îndelungată.

  Din fericire, nu toți pacienții au nevoie de insulină, astfel s-au dezvoltat medicamente precum antidiabetice orale și suplimentele alimentare pe bază de plante care acționează prin diverse mecanisme care reduc nivelul de glucoză din sânge, totodată ajutând și la scăderea greutății sau ameliorarea hipertensiunii.

  Vestea bună este că se găsesc modalități pentru a ține sub control glicemia printr-o conduită echilibrată, de exemplu, ne putem ajuta organismul printr-o dietă sănătoasă, renunțarea la fumat, gestionarea stresului și un somn de calitate, precum și utilizarea de plante medicinale și alimente care mențin sub control procesele biochimice din organism și implicit glicemia. Toate acestea conduc la un bun management al diabetului, la prevenirea agravării acestei afecțiuni și la o viață împlinită și fericită.

  Cel mai la îndemână și fără riscuri asupra sănătății sunt suplimentele alimventare, pentru că acestea ne ajută să ne formăm un stil de viață potrivit pentru diabet. Știm cât de greu este să ne reținem de la mâncare și să avem un regim restrictiv, însă plantele medicinale ne pot ajuta prin inhibarea poftei de dulce, accelerarea metabolismului, scăderea în greutate și gestionarea glucozei din sânge prin inhibarea reabsorbției glucozei, utilizarea periferică a glucozei sau reglarea secreției de insulină. Și pentru că plantele aduc un cumul de fitocompuși și nu doar unul singur, acestea pot avea mai multe beneficii în organism prevenind complicațiile cauzate de diabet prin protecție cardiovasculară, normalizarea nivelului de colesterol și trigliceride, favorizarea tranzitului etc.

  Un astfel de produs cu o formulă bazată pe 12 plante special selecționate pentru această situație, este DAITAB®, un produs aflat în piața din Romania de peste 20 de ani, care a depășit proba timpului și a câștigat încrederea pacienților.

  Related Posts