spot_img

Dureri articulare? Te ajută Omega-3 Glucozamină, de la Lysi!

Odată cu înaintarea în vârstă, articulațiile noastre au de suferit. Sunt numeroase cauze care conduc la disconfort articular, dar există, de asemenea, și unele modalități sigure prin care putem atenua consecințele îmbătrânirii și ameliora problemele apărute la nivelul articulațiilor.

Corpul nostru are mai mult de 200 de articulații, de la cele mai mici ale degetelor și până la articulațiile mai impunătoare, cum ar fi genunchii. Pur și simplu, o articulație este locul unde se întâlnesc două oase. Intervin acum și articulațiile sinoviale, inclusiv genunchiul, șoldul și umărul, care sunt înconjurate de colagen, beneficiază de o membrană interioară care secretă un fluid lubrifiant și un cartilaj care îmbracă capetele oaselor. Iată câte componente contribuie la alcătuirea articulațiilor și fiecare dintre aceste componente suferă în urma îmbătrânirii.

Disconfortul articular afectează milioane de oameni, dar puțini știu că tocmai procesul de îmbătrânire provoacă uzura și deteriorarea articulațiilor. Altfel spus, în timp ce ridurile și părul gri indică îmbătrânirea la exterior, degradarea articulațiilor indică trecerea timpului în interior. Poate că vă întrebați acum ce anume cauzează acest disconfort articular care se instalează odată cu trecerea anilor?

Cartilajul este ca un amortizor natural de șoc, adică în cazul articulațiilor complet sănătoase, un strat neted care căptușește oasele articulațiilor, permițându-le să se alinieze ușor unul pe celălalt. Cartilajul este compus din aproximativ 85% apă și 15% colagen și alte proteine. Odată cu îmbătrânirea, conținutul de apă poate scădea chiar și până la 70%, rezultând astfel o amortizare mai puțin eficientă și o deteriorare a cartilajului. Mai precis, pe măsură ce cartilajul se macină, oasele nu se mai aliniază ușor, ci încep să se frece unele de altele, ducând astfel la disconfort articular.

În ceea ce privește fluidul sinovial, întocmai ca uleiul de mașină, lubrifiază articulațiile pentru o mișcare ușoară. Articulațiile sănătoase conțin cantități mari de molecule de acid hialuronic, care protejează în mod natural articulațiile și alte țesuturi. Odată cu înaintarea în vârstă, dimensiunea moleculelor de acid hialuronic din articulații scade, înhibând capacitatea lor de a sprijini amortizarea și lubrifierea.

La rândul său, colagenul este o proteină naturală a țesutului conjunctiv și se găsește în cartilaje, în ligamente, în tendoane și oase, precum și în piele. Fibrele de colagen sunt cele care ne mențin sistemul scheletic flexibil, însă trebuie să știți că nivelurile de colagen din organism încep să scadă după vârsta de aproximativ 25 de ani. Această scădere a nivelului de colagen poate conduce la mai puțină flexibilitate a cartilajului.

Omega-3 Glucozamină de la Lysi – ajutorul tău de nădejde!

Asocierea unică de Omega-3 cu Glucozamină (extrasă din crustacee), Condroitină (extrasă din cartilaj de rechin) și vitamina C pentru flexibilizarea articulațiilor, regenerarea cartilajelor și reducerea „înțepenelii” matinale, a durerilor reumatice și osteoarticulare, în cazuri de suprasolicitare fizică, obezitate, sport, uzură.

Omega-3 de la Lysi este foarte apreciat pentru puritatea și eficiența sa, are efect antiinflamator și acționează sinergic cu Glucozamina, Condroitina și Vitamina C pentru buna funcționare a articulațiilor.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner