• banner catena
 • E in regula sa-ti fie frica. Din frica ne protejam

  E in regula sa-ti fie frica. Din frica ne protejam” – o campanie de constientizare a riscurilor la care se supun pacientii oncologici daca intrerup tratamentul.

  Centre oncologice de renume, spitale si clinici private, societati medicale si asociatii de pacienti lanseaza, cu sprijinul Roche Romania, campania „E in regula sa-ti fie frica. Din frica ne protejam”, cu scopul de a atrage atentia asupra riscurilor la care se expun pacientii oncologici prin intreruperea tratamentului sau daca boala nu este diagnosticata la timp.

  Campania „E in regula sa-ti fie frica. Din frica ne protejam” se desfasoara prin intermediul unor spoturi TV precum şi al platformei CdelaControl.ro, unde se afla informatii despre control, preventie, managementul corect al bolii, precum si o harta interactiva in care pot fi gasite toate spitalele si clinicile din Romania care trateaza pacientii cu cancer. Campania se adreseaza tuturor persoanelor care pot ajunge sa dezvolte cancer pulmonar, cancer de vezica urinara sau cancer de san, precum si pacientilor care sufera deja de aceste afectiuni, dar se tem sa mearga la tratament.

  Circuite si proceduri speciale pentru diminuarea riscului de a contracta COVID-19

  Peste 3.000 de cazuri de cancer pulmonar nediagnosticate de la debutul pandemiei

  „Dupa estimarile noastre si prin comparatie cu anii precedenti, de la inceputul pandemiei, deci in ultimul an de zile, peste 3,000 de cazuri de cancer pulmonar au trecut nedetectate. Adica 3,000 de romani sufera de acest tip agresiv de cancer si nu stiu, deci nu fac tratamentul necesar pentru a stopa evolutia bolii! Profit de aceasta ocazie pentru a face apel la romanii care sesizeaza ca apar simptome ale unor boli grave, sa mearga la spital, sa aiba curaj sa se adreseze medicilor, astfel incat sa poata depista afectiunile serioase in stadii incipiente, cand tratamentul poate da rezultate foarte bune”, spune Prof. dr. Tudor Ciuleanu.

  Cele mai importante informatii despre cancer, intr-un singur loc, pe CdelaControl.ro

  Platforma CdelaControl.ro le ofera pacientilor cu cancer pulmonar, de vezica urinara sau de san si celor dragi lor, informatii despre boala, de ce si cat de importanta este administrarea corecta si neintrerupta a tratamentului, precum si o harta interactiva a Romaniei, ce include lista completa de spitale si clinici unde se trateaza afecţiunile oncologice in tara. Toate informatiile sunt verificate de medici specialisti cu experienta in tratarea acestor afectiuni.

  Campania „E in regula sa-ti fie frica. Din frica ne protejam” vizeaza cancerul de plaman, cancerul de vezica urinara si cancerul de san, unele dintre cele mai frecvente tipuri de cancer cu care se confrunta romanii. In stadiile avansate ale cancerului pulmonar, din pacate, optiunile de tratament sunt limitate. De aceea, este esential ca pacientii sa se adreseze medicului inca de la primele simptome respiratorii, oricat de minore ar fi acestea. In plus, depistarea cancerului de vezica in faza incipienta creste de patru ori sansele de supravietuire, iar diagnosticul precoce al cancerului de san duce la o evolutie buna a bolii in peste 75% dintre cazuri.

  Institute oncologice, spitale si clinici private, societati medicale si asociatii de pacienti fac impreuna un apel la constientizarea importantei de a trata si depista rapid cancerul, chiar si in timpul pandemiei

  Pacientii oncologici sunt invitati sa isi invinga teama de COVID-19 si sa se intoarca la medic pentru a-si continua tratamentul, increzatori ca spitalele si centrele oncologice respecta cu strictete regulile de siguranta sanitara. In plus, romanii care sesizeaza ca se confrunta cu simptomele unor boli grave trebuie sa se adreseze de urgenta medicilor, pentru a primi cat mai repede un diagnostic si sa inceapa tratamentul corespunzator.

  Aceste mesaje sunt sustinute la unison de catre partenerii campaniei  E in regula sa-ti fie frica. Din frica ne protejam: Societatea Romana de Radioterapie, Institutul Regional de Oncologie Iasi, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ioan Chiricuta” Cluj-Napoca, Societatea Nationala de Oncologie Medicala Romania , Institutul Oncologic „Prof. Alexandru Trestioreanu” Bucuresti, Institutul Clinic Fundeni, Bucuresti, MedLife, Amethyst, Sanador, Regina Maria, Medisprof, Centrul de Oncologie „Sfantul Nectarie” Craiova, Asociatia Onco Help, Spitalul Oncofort, Asociatia Imunis, Asociatia pentru preventia si lupta impotriva cancerului Amazonia, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania.

  Spoturile TV realizate in cadrul campaniei pot fi urmarite aici, in functie de afectiune: despre cancerul pulmonar, despre cancerul de vezica,  despre cancerul de san.

  Mai multe detalii despre platforma si campanie pot fi accesate pe www.cedelacontrol.ro.

  Related Posts