spot_img

Nu lăsa incontineța urinară de stres să îți strice vara

Treptat am început să ne reluăm activitățile în aer liber. Sigur că incontinența ne poate oferi provocări serioase de la îmbrăcămintea subțire până la căutarea unei toalete publice.

Există mai multe tipuri de incontinență:

Incotinența urinară de stres:

Este caracterizată de pierderea involuntară de urină, fără a simți nevoia de a urina.

Se întâmplă, în principal, în timpul unui efort precum tusea, râsul, strănutul sau chiar și atunci când se practică o activitate fizică, din cauza presiunii intraabdominale care crește brusc și generează un vârf de presiune asupra vezicii urinare.

Principalele cauze:

  • Sarcini multiple
  • Nașteri dificile cauzate de greutatea copilului (mai mult de 4 kg la naștere)
  • Un pelvis mic

Incontinența de urgență sau prea plin:

Cunoscută și ca incontinență imperioasă, aceasta este caracterizată de pierderea involuntară de urină, precedată de o nevoie urgentă și incotrolabilă de a urina, rezultând în urinare care nu poate fi amânată.

Principalele cauze: Boli neurologice precum Parkinson sau afecțiuni ale vezicii (pietre și polipi) și infecții ale tractului urinar.

Incontinența urinară mixtă

Incontinența urinară mixtă combină două tipuri de simptome. De cele mai multe ori, unul dintre cele două tipuri este mai pregnant decât celălalt pentru pacient.

Principalele cauze:

  • Înaintarea în vârstă
  • Menopauza
  •  Obezitatea
  • Constipația cronică
  • Activitatea fizică intensă

Deci ce e de făcut?

Să adopăm o dietă sănătoasă și o rutină zilnică de mișcare: persoanele obeze sunt mai predispuse la incontinență. Fibrele alimentare sunt importante în evitatea apariției constipației care poate provoca incontinența urinară.

Hidratare adecvată evitând însă diureticele: cafea, ceai, alcool. Evitați să fumați: fumatul este nociv nu numai stării generale de sănătate, el contribuie la apariția vezicii hiperactive. Fumatul pasiv este de asemenea dăunător: poate activa tusea sau strănutul care pot conduce la pierderi urinare.

Planificați cu atenție excursiile. Studiați unde se află toaletele. Alegeți-vă cu grijă produsele care reduc riscul apariției incontinenței urinare de stres.

Vara este anotimpul bucuriei. Nu lăsați incontinența să v-o răpească.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner