spot_img

PERPETUEL GREEN SEASON SILVA SUBTILIS versus COVID

Autor: Dr. Sorin Godeanu Laboratoarele Elidor tel:0740167649

Corona virusuri constituie o familie de viruși care provoacă boala la animale și oameni. Oamenii sunt infectați de 4 tulpini și provoacă infecții respiratorii de la forme simple (răceală), la forme grave cum este Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS). Pe data de 11.02.20 OMS definește Covid 19 (COronaVIrus  Disease COVID-19). Virusul se răspândește de o persoană la alta prin picăturile PFLUGGE  produse/eliminate în timpul vorbirii sau strănutului. Transmisia bolii se poate face fără ca pacientul să fie simptomatic. Distanța în timp de la expunere până la prima apariție de boală este de la 3-15 zile, în medie 5 zile.

Simptomele comune sunt: febră, tuse, strănut și pot fi însoțite de complicații ca pneumonia, mai mult sau mai puțin zgomotoasă, până la sindromul de detresă respiratorie. Studiile clinice stabilesc că rata deceselor crește cu vârsta. Copiii în vârstă de 9 ani – practic  nu sunt afectați, în timp ce pacienții în vârstă de  80 ani, cu boli asociate, sunt mult mai vulnerabili (mai ales pacienții obezi cu suferințe pulmonare și boală diabetică). Pacienții  cu formă severă de COVID 19, fac sindromul  de detresă respiratorie acută, cu imagine radiologică de sticlă mată, a cărei întindere este corelată cu gravitatea cazului. Plămânii sunt ,,înecați în apă”, ceea ce împiedică schimburile gazoase în alveolele pulmonare. Prezența de lichid în plămân pare să fie reacția imunologică împotriva virusului. Pierderea gustului și mirosului poate constituii o măsură de depistare a COVID 19. Această afecțiune se poate agrava silențios fără a se anticipa evoluția ei. Printre simptomele mai  frecvente semnalăm: pierdere apetit, tulburări digestive (sindrom diareic), pierderea gustului și mirosului.

Majoritatea pacienților sunt oligo-simptomatici. Sfârșitul contagiunii ar fi la 14 zile de la apariția simptomelor. În prima zi de boală se poate manifesta ca o răceală sau gripă, în timp ce alții rămân asimptomatici. 80 % dintre pacienți o au o formă ușoară medie, 15% forme severe, iar 5% evoluează spre o formă critică. În prima zi, pot apare simptomele specifice: febră, astenie fizică, oboseală, mialgii, tuse seacă, greață, diaree. În ziua a 5-a apar probleme respiratorii, în ziua a 8-a apare detresa respiratorie (ARDS), plămânii sunt ,,înnecați în apă”, mai ales în cazurile grave, în ziua a 10-a agravare generală cu transfer la STI. După 2 săptămâni, bolnavii cu forme medii pot fi externați, dacă nu apar complicațiile grave, mai sus menționate. Semnele care pot prevestii agravarea afecțiunii sunt: existența unei presiuni toracice constante, tulburări respiratorii, buze cianotice. Simptomele pot apare în intervalul zilelor 3-13.

Tratament:

Desantul pandemiei cu COVID  a găsit lumea medicală nepregatită. Până la elaborarea unor protocoale bine fundamentate și până la descoperirea unor vaccinuri, trebuie să facem față cu succes la acest tip de viroză, pentru că s-a constatat afectarea gravă a tuturor sectoarelor de activitate din societate.

 Realizarea unui status imunitar capabil să facă față unei  infecții virotice constituie preocuparea școlilor de medicină de pe întreg mapamond  prin intermediul protocoalelor de medicină naturale.

PERPETUEL GREEN SEASON –prin SILVA SUBTILIS, dispune de o ,, echipă” capabilă  să intervină operativ pe secvențele fiziopatologice  ale afecțiunii și să readucă funcționalitatea aparatului respirator la parametrii compatibili cu normalitatea fiziologică. ALLIUM URSINUM (leurda) intervine prin dublu mecanism: atât prin clorofilă, cât și prin compușii organo-sulfurați  și polifenolici, ceea ce determină o creștere spectaculoasă a eficienței.

Clorofila  elimină factorii responsabili pentru stresul oxidativ și inflamator. Stimulează detoxifierea (creșterea fluxului sanguin) și combinația cu toxinele pe care le elimină din corp, ca și metalele grele și medicamentele alopate. La nivel digestiv menține flora intestinală echilibrată, elimină flora patologică  și ajută la curățarea colonului și previne constipația. Clorofila asigură imunitate puternică și acționează ca un factor OXIGENATOR (extrem de important pentru plămânii ,,înecați” în lichid și cu schimburi gazoase profund alterate.

  • Ameliorează hemato-formarea.
  • Detoxifica ficatul.
  • Clorofila are potențial chimioterapeutic.
  • crește nivelul de glutation S transferază.
  • intervine în diferențierea celulară
  • sursă majoră de ROS pe lanțul de transport mitocondrial.

Allium Ursinum dispune de substanțe organo- sulfurate (GAMMA GLUTAMYL CYSTEINE,  ALICINA – solubila în lipide, DIALIL DISULFID, DIALIL TRISULFID, METIINA și ALIINA).  Polifenolii au funcții protectoare împotriva stresului oxidativ. Polifenolii clasificați în flavonoizi, flavone, flavonone, izoflavone, flavon 3ol  acționează ca antioxidanți.  Allium Ursinum inhibă fagocitoza prin reducerea stresului NITRO-OXIDATIV. Activitatea cea mai puternică anticoronă este exprimată prin DYALIL disulfid  și DYALIL trisulfid prezent în cantitate mare în uleiul esențial de leurdă-previne invazia de Corona virus în corpul uman. Polifenolii previn bolile cardiovasculare și au efect antiagregant plachetar prin efect clopidogrel –like

  • Flavonoizii (kaempherol si neohesperoizide) sunt inhibitori de agregare plachetară indusă de colagen.
  • Inhibă sinteza de colesterol.
  • Antimicrobian.

Sambucus Nigra (florile de soc) inhibă replicarea virală, alterează structura virală prin cathehino gallat și galat catehine. Acționează în sindromul SARS COV ca antiinflamator și diminuă nivelul interleuchinelor.

Florile de tei au acțiune complexă asupra aparatului respirator-antialergic, antiinflamator, antioxidant, cardioprotector. Compușii fenolici asigură cardioprotecție, activitate antidiabetică, neuroprotecție, activitate antimicrobiană și antivirală. Ele sunt spasmolitice și diuretice. Flavonoizii diminuă tensiunea nervoasă, tusea, migrena. Substanțele active: quercetina, izoquercetina, kaempherol, tilirosida, acizii fenolici (caffeic, clorogenic, pirogalolul, acidul gallic) intervin activ în dimunuarea simptomelor din starea gripalp.

Florile de salcâm au în componență polifenoli, tanini, monoterpene. Acestea se administrează în pirozis-hiperaciditate gastrică și ca sedativ. Prin polifenoli (catehin, epicatehin, rutin, quercetin) se manifestă ca antimicrobian. Extractul alcoolic de acacia acționează pe Ecoli, K pneumonae, Staf aureus, Ps. aeruginosa, Proteus, B.subtilis, Enteroccocus faecalis.

Hreanul împreună cu mierea constituie o combinație magică în tratamentul tusei, bronșitei, sindroamelor inflamatorii pulmonare, sinuzitei, cefaleei. Are activitate antimicrobiană prin sulforafan, activ în Ecoli, Salmonella, Candida. Este antiinflamator, antibiotic, antiviral, diuretic, expectorant, antiasmatic, etc.

Pentru a-și exercita acțiunea terapeutică în totalitate se vor administra cantități de lichide care să acopere necesitățile metabolice (în caz de febră se vor suplimenta cantitățile de lichide). Administrarea de Flammingo Gel va diminua î mod evident sindromul inflamator sistemic prin administrări cutanate pe suprafețe tot mai mari de 4-5 ori/zi.  Vitamina C repetată  în doză mare, ca și vitamina D3, aduc un element suplimentar în pregătirea unui răspuns imun corespunzător.

Silva Subtilis se administrează câte 2 linguri de cel puțin 4 ori/zi.

LABORATOARELE ELIDOR

Tel: 021.335.95.63, 021.336.77.78

www.elidor.ro; email: office@elidor.ro

Pentru precizări şi informaţii suplimentare consultaţi site-ul:  secreteledoctorului.wordpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner