spot_img

Infecțiile urinare vara și gemoterapia

Autor: Farm. Carmen Ponoran www.plantextrakt.ro www.gemoterapie.ro

Infecțiile de căi urinare pot surveni și când vine căldura, frecventarea piscinelor, apa sarată, clorul și nisipul putând fi factori favorizanți ai apariției infecțiilor urinare.

Sistemul imunitar slăbit, din diferite cauze, lasă organismul neprotejat împotriva infecțiilor o cauză putând fi și abuzul de antibiotice. Alte cauze pot fi: igiena necorespunzătoare, spălăturile vaginale, ce distrug flora bacteriană, bacteriile din toaletele publice etc.Aceste afecțiuni sunt mult mai frecvente la femei decât la bărbați, fapt explicat, pe de o parte, de constituția anatomică diferită: uretra mică și aflată în imediata vecinătate a anusului, de unde se pot genera infectări cu bacterii patogene, în special Escherichia coli. Un factor favorizant este și constipația, datorită bacteriilor ce pot stagna în rect și anus. De asemenea, la menopauză infecțiile urinare pot fi generate și de reducerea estrogenului.

Marea problemă privind infecțiile urinare este faptul că au tendința de a reapărea.

Semnele instalării unei infecții de căi urinare (cistită, uretrită)

Primele semne sunt urinările mai dese, cu eliminarea unor cantități mici de urină, însoțite apoi de usturime și senzația de greutate în partea de jos a abdomenului.

Cum ne putem proteja?

Gemoterapia, fitoterapia cu muguri și mlădițe sau, cum mai este denumită, terapia cu celule stem vegetale, ne poate proteja eficient, prin efecte multiple de susținere și reechilibrare a organismului.

În special trei extracte gemoterapice, din plante aparținând aceleiași familii botanice, fam. Ericaceae, sunt campionii sănătății căilor urinare: Afinul, Merișorul și Iarba neagră. În gemoterapie se folosesc mlădițele acestor arbuști, cu acțiune la nivel renal, dar și intestinal, completând astfel protecția căilor urinare și reducerea recidivelor infecțiilor urinare joase, de tipul cistite, uretrite.

Polygemma Căi urinare reunește în formula sa cele trei gemoterapice, cu acțiune antiseptică, antiinflamatoare, cicatrizantă și diuretică. Aceste gemoterapice au în compoziție arbutozida, principalul compus care protejează căile urinare, prin transformarea la administrare, în hidrochinonă, cu efect antibacterian și antiinflamator.

Polygemma Căi urinare este standardizată la doza optimă necesară de arbutozidă pentru un efect antibacterian dovedit prin studii de laborator. De asemenea, prin scăderea pH-ul urinei, care este alcalin în infecții urinare, se obține un mediu ușor acid, în care agenții patogeni se multiplică mai greu. Pentru Merișor, a fost dovedită și capacitatea de reducere a adezivității bacteriilor la mucosae, efect important și pentru prevenirea reinfectărilor.

De multe ori infecțiile urinare se asociază cu constipație cronică, iar Polygemma Căi urinare are și acțiune modulatoare asupra motilității intestinale (readuce echilibrul în caz de constipație sau diaree) și de reechilibrare a florei intestinale. În cazul femeilor aflate la menopauză, susține organismul femeii, pentru o pierdere mai lentă a estrogenului.

Sănătatea căilor urinare prin gemoterapie

Pentru persoanele care au constatat deja că au o sensibilitate la acest nivel, cure periodice de 2 ori pe an, cu Polygemma Căi urinare, pot reduce frecvența instalării, precum și intensitatea manifestărilor neplăcute în cazul unei infecții de căi urinare. Dacă afecțiunea s-a instalat, puteți urma această cură în paralel cu medicația prescrisă de medic, precum și încă două săptămâni după dispariția simptomelor.

Avantajul folosirii acestei terapii naturale este faptul că acționează la două niveluri importante în organism (căi urinare și intestin), pentru a întreține în mod eficient sănătatea căilor urinare.

Tot din gama Polygemma, pentru a crește rezistența organismului, puteți administra, primăvara și toamna, Polygemma 17- Imunitate, care este utilă și pentru o refacere rapidă în convalescența după episoade de infecții urinare.

Infecțiile de căi urinare (așa numitele infecții urinare joase – cistite, uretrite) netratate corespunzător și la timp, pot genera afecțiuni ale rinichilor și complicații medicale. De aceea, este utilă și cura de detoxifiere pentru susținerea rinichilor, cu Polygemma 12 – Rinichi detoxifiere. Conține extracte gemoterapice din muguri de Frasin, sevă de Mesteacăn și extract din frunze de Mesteacăn. Are și recomandare în retenția hidrică apărută la supraponderali, pentru eliminarea surplusului de apă sau în cazul creșterii valorilor acidului uric, prin acțiunea depurativă, completată cu acțiunea regeneratoare, prin aport de glucoză, fructoză, aminoacizi, vitamina C şi o serie întreagă de săruri minerale de: calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, zinc, sodiu şi fier.

Să reținem și faptul că frica și anxietatea sunt considerați inamicii rinichilor, dar și sediul puterii și stabilității noastre interioare. Îi putem proteja și prin gândurile și atitudinea noastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner