• banner catena
 • Ingredientele depigmentante care nu trebuie sa-ti lipseasca din rutina de ingrijire

  Acum ca vara a trecut si bronzul se estompeaza usor-usor, putem face un inventar al urmelor pe care expunerea la soare le-a lasat pe pielea noastra. Se poate sa observi pete care acum un an nu existau. Insa nu e motiv de panica !

  Exista ingrediente pe care le poti include in rutina ta de ingrijire cu rol activ in combaterea petelor.

  Unul din tipurile de pete cu care ne putem confrunta in urma expunerii la soare sunt petele hiperpigmentare, care sunt un exces de melanina pe care pielea o produce ca reactie de aparare impotriva razelor UV. De altfel, petele hiperpigmentare sunt si unul din cele mai frecvente motive de consult dermatologic la inceput de toamna.

  Si chiar daca acestea sunt, mai degraba, o problema de estetica, decat de sanatate, este important sa le monitorizam si sa consultam un medic specialist pentru a avea un diagnostic precis.

  Este bine stiut ca putem preveni aparitia petelor hiperpigmentare prin folosirea riguroasa de protectie solara, dar ce putem face odata ce am constatat ca, totusi, au aparut?

  Putem alege sa includem in rutina de ingrijire produse care au ingredientele esentiale in depigmentare.

  Acidul glicolic este un ingredient de baza in orice rutina de ingrijire, fiind un exfoliant prin excelenta. Nu doar ca stimuleaza reinnoirea pielii prin actiunea sa de exfoliere, ci si ajuta ca celelalte ingrediente sa patrunda mai bine in piele. In plus, ajuta la uniformizarea tonului pielii si stimuleaza procesul de reinnoire a celulelor, care este un aspect cheie in orice tratament impotriva petelor.

  Vitamina C, faimoasa pentru capacitatea de a reda luminozitatea pielii, este un anti-oxidant puternic care combate stresul oxidativ si ajuta la mentinerea nivelului de colagen din piele. Ea are rolul de a inhiba actiunea tirosinasei, enzima care stimuleaza producerea de melanina care ne pigmenteaza pielea si contribuie astfel la prevenirea aparitiei petelor cauzate de soare sau alti factori nocivi pentru piele.

  Niacinamida este un alt ingredient despre care sigur ai auzit. Niacinamida are multe proprietati remarcabile, iar cand vine vorba de combaterea petelor hiperpigmentare, are o functie foarte specifica: inhiba transferul melanozomilor catre straturile superficiale ale pielii. Ea nu este un activ depigmentant in sine, ci inhiba procesul de trecere a pigmentului la suprafata, in keratinocite. Daca pigmentul nu mai ajunge in straturile superioare ale pielii, efectul observat este de diminuare a petelor.

  Este foarte usor, cu produsele potrivite.

  Dimineata, foloseste serumul Pigment Expert de la ISDIN si un produs de protectie solara faciala cu o formula creata special pentru prevenirea petelor hiperpigmentare, cum este Fotoultra 100 Spot Prevent. Acesta din urma este un fluid care previne hiperpigmentarea indusa de razele UV, avand SPF50+ si spectru larg de acoperire UVB, UVA, lumina vizibila, IR-A. Este indicat pentru persoanele care doresc sa previna aparitia petelor pigmentare care apar de obicei pe frunte, obraji, buza superioara. Poate fi folosit si de catre femeile insarcinate si este foarte potrivit atunci cand urmam tratamente depigmentante sau procedure estetice care sensibilizeaza pielea.

  Seara, foloseste serumul exfoliant ISDIN Night Peel. ISDIN Serum Pigment Expert & Night Peel actioneaza impreuna ca o rutina completa de depigmentare. Primul este un ser corector anti-pigmentare, care se aplica dimineata pe pielea curata de pe fata, gat, decolteu si maini. Ingredientele cheie sunt PigmentB lock, o combinatie de activi care include niacinamida, cu rol in atenuarea petelor, Acid glicolic cu proprietati exfoliante si Glicirhizat dipotasic, care mentine nivelul de acid hialuronic din piele si ii reda flexibilitatea. Night Peel este un peeling exfoliant de noapte, o combinatie de acizi alfa-hidroxi (glicolic, tartaric si malic) care stimuleaza exfolierea celulelor superficiale ale pielii pentru a ajuta la estomparea imperfectiunilor de suprafata, a liniilor fine si a ridurilor. Acest serum exfoliant pregateste pielea pentru actiunea compusilor de depigmentare din Pigment Expert.

  Acum ca stii ce ai de facut, include aceste ingrediente active treptat in rutina ta zilnica si ai rabdare ca rezultatele sa apara – pielea trece printr-un ciclu natural de reinnoire care dureaza aproximativ 28 de zile, iar cu varsta acest proces poate incetini.

  Si, mai ales, protejeaza-ti pielea de soare in fiecare zi!

   

   

   

  Pentru mai multe informatii, consultati: https://ndmedhealth.ro/

  Related Posts