spot_img

Lungul drum de la alopat la natural

Autor: Dr. Sorin Godeanu ATI Spitalul Floreasca București Laboratoarele Elidor tel:0740167649

Nici un sistem medical nu poate să-și asume exclusiv performanțele terapeutice. Multitudinea de sisteme medicale apărute în cursul istoriei, din antichitate până în vremurile noastre, s-a datorat imperfecțiunilor, pentru fiecare sistem în parte, ceea ce a determinat apariția unora din cauza imperfecțiunilor celorlalte. În același timp, nimeni nu poate exclude în totalitate un sistem tocmai din cauza imperfecțiunilor mai sus menționate. Aceste sisteme sunt structurate la nivelul cunoașterii din momentul respectiv. Prezența lacunelor de cunoaștere fiind unul din factorii determinanți ai imperfecțiunii lor.

Acest fenomen este pe deplin explicabil tocmai datorită complexității ființei umane, care permite căi de abord în cele mai neașteptate incidente. Orice alunecare pe oricare din pantele teoretice, în ideea ,,nimeni nu are dreptate, numai eu am dreptate”, poate duce la un eșec lamentabil mai devreme sau mai târziu, fenomen indezirabil, pentru pacient, practician, societate. Important este ca sistemul propus să fie funcțional, adică pacientul supus tratamentului conform principiilor emise să aibă o traiectorie prestabilită, adică să evolueze spre vindecare. În cazul în care demonstrația repetată de nenumărate ori este validă, atunci sistemul este corect conceput și este viabil. Bazele teoretice sunt și ele în concordanță cu principiile emise.

Tratamentul propus de noi, se rezumă la o schemă minimală din 3 axiome care a permis ca pacientul să-și învingă boala fără a suferi nici o complicație și să evolueze spre normalitate. Precocitatea diagnosticului este esențială în Covid, pacienții tratați de la debutul bolii au evoluat fără complicații. După 48h pacientul resimțea doar astenia fizică moderată, sindromul inflamator sistemic fiind mult diminuat.

Prima axiomă, DETOXIFIEREA INTENSĂ, RAPIDĂ, PROFUNDĂ și EFICIENTĂ este factorul care determină în mod decisiv, eliminarea pe calea renală a încărcăturii toxice – factorii inflamatori (citokine proinflamatorii) și factorilor oxidativi intenși (ROS și NOS). Aplicarea repetitivă și susținută de Ortogel și Frecția Elidor, contribuie în mod decisiv la debranșarea pacientului de această boală (protocolul de administrare a fost explicat într-un articol anterior). Manevra de detoxifiere necesită administrarea de lichide care să permită diureza – circa 4l/24h. Noi recomandăm apa plată cu lămâie (2l apă plată + 7 lămâi stoarse). Cantitatea de lichid administrată se administrează eșalonat pe parcursul zilei. Atragem atenția la pacienții cu insuficiență cardiacă congestivă sau la pacienții cu insuficiență renală cronică. Ca lichide se mai pot administra ceaiul de soc, pătlagină, sucul de cătină (cca 300ml). Hipohidratarea trebuie evitată.

Axioma secundă, ACTIVAREA RĂSPUNSULUI IMUN PERFORMANT (resuscitarea limfocitelor). Siropul Silva Subtilis intervine operativ în cazul plămânului afectat (bloc pneumonic, afectare interstițială, congestie pulmonară). Dintre componente, CLOROFILA ACȚIONEAZĂ CA OXIGENERATOR, pe un plămân înnecat în apă și cu schimburi gazoase mult diminuate.

LEURDA, minunea verde a primăverii, conține metiina, aliina, polifenoli, flavonoizi, dialil disulfide, dialil trisulfide. Asigură prin ea însăși o acțiune anticoagulanta prin efect clopidogrel like.  SAMBUCUS NIGRA inhibă replicarea virală la Corona virus. FLORILE DE SALCÂM, FLORILE DE TEI ȘI HREANUL intervin în terapia antivirală, antimicrobiană, antimicotică și antioxidativă prin polifenori.

Axioma terță, pacienții cu Covid au status trombogenic anticoagularea fiind imperativă pentru evitarea complicațiilor vitale. În cazul în care nu dispunem de tratament antigoagulant injectabil (Fragmin, Fraxiparin, Clexan – 5000 UI 1 fiole la 12h) putem apela la aspirină 1/2 comprimat/zi.  Aceasta este schema minimală recomandată. Noi am mai folosit Ursomax – activator filogenetic de microbiom și diuretic, pentru activarea răspunsului imun.  Actuala curbă de îmbolnăviri rapid ascendentă necesită o atitudine profilactică și curativă pentru evitarea de noi îmbolnăviri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner