spot_img

MAGIA BINELUI

Calatoria de 620 km de la Cluj la Constanta

                                                                                     Om bun,

In tabara MagiCAMP am intalnit-o pe Angi, o tanara care a invins cancerul care si-a propus sa devina medic, sa faca cercetare si sa gaseasca un medicament revolutionar pentru vindecarea altor copii de aceasta boala. Angi si copiii de la Asociatia Magic sunt supereroii mei, ei m-au motivat sa alerg la cel mai dur ultramaraton din lume. Din cauza pandemiei nu am putut merge la Oceanul Arctic, dar le-am propus organizatorilor sa creez o cursa de 620 km de la Cluj la Constanta pentru ca si in 2021 sa strang 600.000 ron pentru educatia a 100 de copii ca dupa chimioterapie sa mearga inapoi la scoala.

Cu aceasta motivatie am pornit in cursa pe 1 martie, la ora 8:00, de la Casa Radio. Multi prieteni au venit la start si mi-au dat o energie pozitiva, parcurgand impreuna o distanta, fiecare cat a putut. Nimic nu as putea sa fac singur! Gandurile tale si toate mesajele pe care le-am primit m-au incarcat de putere atunci cand nu credeam ca mai pot sa mai fac un pas. Oamenii pe care i-am intalnit pe traseu m-au invatat ca inca este speranta, ca exista magia binelui.

“Sunt pensionara, dar din puținul meu vreau sa ajut si eu.” In Sighisoara o doamna pe bicicleta m-a întrebat pentru ce alerg. Am stat de vorbă câteva clipe și mi-a spus că vrea să ajute și ea copilasii. M-a sunat Andreea Pietrosel, pentru un interviu la RFI Romania, iar doamna mi-a pus niște mere în sanie și apă minerala, să am vitamine pe drum. La ieșire din Sighisoara, spre Agnita m-a ajuns din urmă pe bicicleta și mi-a dat un borcan de zacusca plus 100 Ron pentru bursele copilașilor. Durerea mea nu se compara cu durerea copilasilor de la chimioterapie.

Am ajuns la malul mării, la Constanța, undeva pe la 19:40. 620 de kilometri, pe jos, în 7 zile și jumătate. Azi mi-am spus că în ultima zi kilometrii nu se mai adună, se scad. Până acum calculam 92 km + 130 km și tot așa la sfârșitul fiecărei seri. Azi au fost din oră în oră 58, 51, 44 până când au rămas sute de metri și într-un final doar câțiva pași. La linia de finish m-au asteptat cativa copii beneficiari ai bursei pentru care am alergat, colegii si prietenii din echipa Magic cu incurajari si aplauze. Cu lacrimi de fericire i-am imbratisat si nu imi venea sa cred ca impreuna am reusit.

Cursa si durere mea s-a incheiat, insa lupta lor este departe de finish. Vreau sa-ti multumesc pentru toate sms-urile si donatiile trimise si sa-ti spun ca oamenii EXTRAORDINARI au ceva in comun: un simt absolut al misiunii!

* Acesta este un mesaj unic de multumire pentru donatia primita. Cei care au dorit să rămână anonimi sunt în continuare anonimi. Nu veți primit alte informări decât dacă sunteți susținători Magic prin alte modalități și fugurați în vreun fel în baza de date a organizației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner