spot_img

Noul site dedicat pacientilor cu Scleroza Multipla

Un nou site dedicat comunitatii persoanelor cu scleroza multipla din Romania a fost lansat: www.msresistance.ro. Site-ul a fost dezvoltat de Roche Romania si se adreseaza tuturor persoanelor care sufera de Scleroza Multipla (SM) din Romania, precum si persoanelor din comunitatea acestora, care isi doresc sa fie informate cu privire la aceasta afectiune neurologica.

Scleroza Multipla este o boala inflamatorie cronica si progresiva a sistemului nervos central (SNC), ce afecteaza creierul, maduva spinarii si nervii optici pentru care in prezent nu exista vindecare[1]. Evoluţia bolii si simptomele acesteia variaza de la o persoana la alta, insa pot afecta aproape fiecare parte a corpului si a sistemului nervos. Persoanele care sufera de SM pot experimenta o serie de simptome, cum ar fi oboseala, dificultaţi de mers si de vedere, probleme cu somnul sau depresie[2]. Scleroza Multipla este principala cauza de dizabilitate non traumatica la persoanele tinere, se diagnosticheaza de obicei intre varstele de 20 si 40 de ani si este de doua ori mai frecventa la femei decat la barbati[3].

Este important ca pacienţii sa ramana informaţi cu privire la progresele stiinţei din spatele Sclerozei Multiple, de la testele efectuate la diagnosticare si importanta monitorizarii simptomelor. Intelegerea motivelor pentru care simptomele difera atat de mult si identificarea masurilor ce pot fi luate pentru a reduce impactul SM asupra vietii sunt esentiale. De aceea informaţiile din www.msresistance.ro sunt menite sa ajute pacienţii sa isi pastreze independenţa cat mai mult timp si sa poata sa duca un stil de viaţa implinit. Site-ul conţine sfaturi despre exerciţii fizice si beneficiile acestora, alimentaţie si un  stil de viaţa sanatos precum si modalitati de protejare a sanataţii psihice, care sa ajute pacienţii sa pastreze controlul asupra afecţiunii.

“Scleroza Multipla  este o afecţiune complexa, cu manifestari clinice diverse. In ultimii ani s-au facut multe progrese legate nu numai de inţelegerea mecanismelor de apariţie a bolii (desi cauza nu este cunoscuta inca) dar si in dezvoltarea unor noi molecule pentru tratamentul de fond al acesteia. Diagnosticul precoce si iniţierea terapiei cat mai curand posibil sunt deziderate posibil de realizat, pentru ţinerea sub control a bolii si intarzierea progresiei dizabilitaţii. In echipa terapeutica, pacientul si medicul trebuie sa ia impreuna decizia optima de tratament, tinand cont de forma de boala, factorii de prognostic dar si de aspectele socio-profesionale si individuale ale fiecarui pacient, pentru limitarea impactului fizic si psihic al acestei afecţiuni, cu menţinerea calitaţii vieţii in condiţii cat mai bune, cu limitarea gradelor de dependenţa care se pot instala in timp.”, a declarat Conf. Dr. Irene Davidescu, medic primar neurologie, Spitalul Clinic Colentina.

In Romania, potrivit statisticilor oficiale, 5.160 de  pacienţi cu Scleroza Multipla se aflau sub tratament in 2022[4] prin Programul naţional de tratament al bolilor neurologice.

***

Despre Roche

Fondata in 1897 in Basel, Elveţia, drept una dintre primele companii producatoare de medicamente originale la scara industriala, Roche a devenit cea mai mare companie de biotehnologie din lume si lider mondial in diagnosticul in vitro. Compania urmareste excelenţa in stiinţa pentru a descoperi si dezvolta medicamente si teste de diagnostic cu scopul de a imbunataţi si salva vieţile oamenilor de pe tot globul. Suntem unul dintre pionierii medicinei personalizate si ne dorim sa continuam sa transformam felul in care furnizata asistenta medicala, pentru a avea un impact si mai mare. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinuta in totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical din Japonia.

Recunoscand efortul nostru de a urmari o perspectiva pe termen lung in tot ceea ce facem, Roche a fost desemnata una dintre cele mai sustenabile companii din industria farmaceutica de catre Dow Jones Sustainability Indices pentru al cincisprezecelea an consecutiv. Aceasta distinctie reflecta, de asemenea, eforturile noastre de a imbunatati accesul la asistenta medicala impreuna cu partenerii locali din fiecare tara in care lucram.

Genentech, in Statele Unite, este un membru detinut in totalitate al grupului Roche. Roche este actionarul majoritar al Chugai Pharmaceutical, Japonia.

Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992, urmind ca in anul 2005, grupul Roche sa infiinteze societatea comerciala S.C. Roche Romania SRL care a preluat activitatea reprezentantei din Bucuresti. Roche ofera produse si servicii care acopera intreg spectrul ingrijirilor de sanatate, pornind de la preventie, tratament si pana la monitorizarea post-tratament, in arii terapeutice majore unde exista nevoi medicale neacoperite inca. Prin intermediul Roche Romania, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice – sunt prezente pe piata din tara noastra, oferind produse si servicii de inalta specializare. Pentru orice informatii suplimentare, va rugam sa accesati www.roche.ro

Departamentul de Comunicare al Roche Romania: andrei.vlad@roche.com, 0728292664

[1]MS International Federation. What is MS? Disponibil la: http://www.msif.org/about-ms/what-is-ms/. Accesat iulie 2024.
[2]National Multiple Sclerosis Society. Multiple Sclerosis Symptoms. Disponibil la https://www.nationalmssociety.org/understanding-ms/what-is-ms/ms-symptoms. Acesat iulie 2024.
[3]  Multiple Sclerosis International Federation. Atlas of MS 2020-2022. Disponibil la: http://www.msif.org/about-us/advocacy/atlas/. Accesat iulie 2024.
[4]Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Programul naţional de tratament al bolilor neurologice, disponibil la: https://cnas.ro/wp-content/uploads/2022/04/Programul-national-de-tratament-al-bolilor-neurologice-.pdf. Accesat iulie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner