• banner catena
 • Sanofi si Asociatia Magic, impreuna pentru echilibrul psihologic al familiilor afectate de boli severe

  In preajma Zilei Mondiale a Sanatatii Mintale, celebrate anual pe 10 octombrie, Sanofi Consumer HealthCare Romania si Asociatia Magic au dat startul unui amplu program de sprijinire emotionala a parintilor care sunt nevoiti sa gestioneze un diagnostic dur si grav al copiilor lor, asa cum este cancerul. Peste 4000 de familii vor beneficia de sprijin psihologic specializat, precum si de consultanta din partea unui medic oncolog. De asemenea, compania a facut o donatie de 15.000 euro Asociatiei Magic pentru continuarea programului de sustinere dedicat copiilor si tinerilor afectati de cancer.

   

   

   

   

  Dr. Iulia Rosian – General Manager Consumer HealthCare – Sanofi Romania & Moldova

  “Traversarea unor momente dificile aduce cu sine multa ingrijorare, intrebari la care nu avem totdeauna un raspuns si un nivel foarte ridicat de stres.

  Cu atat mai mult, atunci cand in familie apare o situatie medicala grava, mai ales in cazul unui copil, socul emotional si nivelul de stres la care sunt expusi parintii ating cote inimaginabile,  fapt ce afecteaza implicit si starea emotionala a copiilor. Este o realitate greu de gestionat, insa poate fi tinuta sub control cu sprijin specializat astfel incat toata atentia familiei sa se concentreze asupra refacerii starii de sanatate fizica a copilului, intr-un mediu prielnic. Pentru ca echilibrul parintilor le ofera copiilor echilibrul de care au nevoie.”  

  Proiectul a demarat cu un eveniment in Bucuresti, in data de 11 octombrie, la care au participat circa 40 de parinti si copii invitati de Asociatia Magic. In timp ce copiii s-au bucurat de activitati creative si de relaxare, cu energie buna asigurata de cei aproximativ 20 de voluntari Sanofi, parintii au participat la un program de sprijin coordonat de Corina Tolea, medic psiholog.

  Andreea Brinzoiu – Membru fondator si Vicepresedinte Asociatia Magic

  “Ne bucuram ca parteneriatul nostru traditional cu Sanofi Romania s-a extins anul acesta si ca impreuna putem ajuta multe familii greu incercate. Evenimentul a fost foarte util pentru parinti, care au putut interactiona cu psihologul si cu ceilalti parinti cu probleme similare, dar si placut si distractiv pentru copii, iar voluntarii au adus cu siguranta un plus de energie pozitiva si optimism. Cu sprijinul Sanofi, alte mii de familii vor putea accesa online resursele valoroase impartasite de doi specialisti cheie in procesul de recuperare: medicul pediatru psiholog si medicul pediatru oncolog.”

  Toti colegii din Sanofi Consumer Healthcare din Europa marcheaza Ziua Internationala a Sanatatii Mintale in cadrul programului traditional Purpose Day, prin actiuni de voluntariat si donatii in sprijinul comunitatilor locale.

  Paul Martingell – SVP Region Head Europe – Consumer Healthcare at Sanofi

  “Sanofi, lider in categoria de medicamente fara prescriptie medicala si suplimente alimentare, si-a asumat angajamentul de a aduce in atentia publica importanta sanatatii psihice si emotionale, esentiala pentru starea de bine generala. Este necesar sa vorbim cat mai des despre astfel de subiecte si sa punem ingrijirea personala pe lista prioritatilor. Sunt mandru sa marcam acest context special printr-o actiune de voluntariat la nivel european. La randul nostru, vom continua sa ne sprijim colegii prin programe interne de incurajare a echilibrului emotional”.   

  Ingrijirea personala pentru mentinerea sanatatii si a starii de bine trebuie sa devina o prioritate

  Modul in care ne gestionam starea de sanatate poate fi diferit de la persoana la persoana si poate include gestionarea stresului, somn suficient si de calitate si asigurarea unui nivel optim de nutrienti si vitamine.

  Spre exemplu, anumite minerale pot contribui la cresterea rezistentei la stres. Magneziul este un element esential in dezvoltarea si functionarea echilibrata a organismului, asigura functionarea normala a sistemului nervos si furnizeaza energia necesara sustinerii eforturilor fizice si intelectuale. De asemenea, Vitamina B6 contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si este implicata in metabolismul energetic normal.

  Sanofi are un portofoliu variat de medicamente si suplimente alimentare care contin magneziu si vitamina B6, care pot creste rezistenta la stres.

  Despre Sanofi

  Suntem una dintre cele mai importante companii globale din domeniul sanatatii si ne ghidam dupa un singur scop, acela de a fi de neoprit in cautarea miracolelor stiintei pentru a imbunatati vietile oamenilor (to chase the miracles of science to improve people’s lives). Echipa noastra, prezenta in peste 100 de tari, este dedicata transformarii practicii medicale, pentru a face imposibilul posibil. Oferim optiuni de tratament care ar putea schimba viata si vaccinuri salvatoare pentru milioane de oameni din intreaga lume, punand in acelasi timp sustenabilitatea si responsabilitatea sociala in centrul ambitiilor noastre.

  Compania Sanofi este listata la EURONEXT: SAN si NASDAQ: SNY

  Media Relations

  Free Communication: Irina Patru-Florea | 0752.111.725 | irina.patru@freecomm.ro

  Related Posts