• banner catena
 • Imunitatea naturală versus pandemia SARS-COV 2

  Autor: Dr. Sorin Godeanu ATI Spitalul Floreasca București Laboratoarele Elidor tel:0740167649

  Studiile asupra imunității naturale instalații după SARS-COV 2 pot fi de ajutor în managemantul pacientului vulnerabil.

  J Turner et. al au identificat în măduva hematogenă celule plasmatice cu memorie, care secretă anticorpi la pacienții în convalescență. Aceste celule plasmatice cu memorie secretoare de anticorpi pentru spike proteina au fost evaluate la 7 și 11 luni de la infecția inițială cu Covid. J. Turner a măsurat concentrațiile anticorpilor după SARS-COV 2 în serul pacienților pe o perioadă de aproximativ 1 an și a constatat un model bifazic.

   

  În faza acută a răspunsului, nivelul anticorpilor a fost maximal, ajungând după circa 4 luni distanțî de la infecția inițială, nivelul de anticorpi să coboare la 10-20%. Acest nivel de anticorpi corespunde cu un procent de 10-20% din celule plasmatice cu reacție imună inițială care devin celule plasmatice cu memorie.

  La un virus identificat în 2003 care produce un Sindrom Respirator Acut Sever s-a constatat păstrarea unui nivel ridicat de anticorpi în sângele pacientului după 17 ani.

  Wang et al sugerează că imunitatea pe termen lung poate exista post SARS-COV 2.

  În articolul anterior, Axiomele Normalității s-a subliniat importanța intervenției precoce în tratamentul acestei afecțiuni.

  Detoxifierea intensivă, rapidă, profundă și eficientă reprezintă armamentul de asalt în Covid.

  Frecția Elidor și Ortogelul devin elementul prioritar în drenajul factorilor agresivi și toxici. Optimizarea eliminării toxinelor se realizează păstrând o diureză de cel puțin 4l/24h. Apa cu lămâie constituie recomandarea preferată realizând astfel un mediu alcalin, ostil afecțiunii virale.

  Următoarea axiomă Activarea Răspunsului Imun Performant (resuscitarea limfocitară), are ca factor esențial siropul Silva Subtilis.

  Administrarea de anticoagulant o considerăm o adevărată axiomă în această afecțiune virală în care inflamația endoteliului este generalizată și predispune la trombe-embolism.

  Se ține seama de vârstă, comorbidități, contextul socio-profesional. În experiența noastră, acest protocol a reprezentat un element valoros cu acțiune certă și cu condiția respectării elementelor esențiale (supraveghere continuă, asigurarea unei hidratări susținute cu monitorizarea funcției respiratorii cardiace, renale și digestive).

  Tratamentul s-a păstrat în limita 7-10 zile.

  LABORATOARELE ELIDOR

  Tel: 021.335.95.63, 021.336.77.78

  www.elidor.ro; email: office@elidor.ro

  Pentru precizări şi informaţii suplimentare consultaţi site-ul:  secreteledoctorului.wordpress.com

  Related Posts