spot_img

Schimbarea după Coronavirus

Pandemia pe care o traversăm  și criza economică în care ne putem afla pot fi factorii determinanți pentru a ne reimagina viitorul.

Ciclurile economice de producție s-au întrerupt. Modul nostru de viață a fost schimbat pentru totdeauna, a apărut o nouă “normalitate”. Necesitatea poate deveni noua noastră oportunitate. Trăim acum mai mult în realitatea virtuală care poate să determine economii substanțiale de resurse. Putem reflecta acum la limitările dar și la provocările noastre. a traversat planeta precum un tsunami. A afectat fără discriminare oameni de religii și clase sociale diferite, ignorând granițele și determinând necesitatea unor reacții urgențe. A readus totodată și spiritul de întrajutorare și voluntariat, care pe unii dintre noi îi transformă în simpli eroi contemporani. Multe companii și-au redesenat strategiile de dezvoltare. Am petrecut mai mult timp cu familia. Am redescoperit importanța petrecerii timpului în natură, am văzut că suntem capabili să renunțăm la mașini sau autobuze în favoarea plimbărilor. Am văzut mulți oameni încercând să se descurce mai bine în propria casă sau comunitate, cu resurse mai puține.

Pandemia și carantina ne-au adus paradoxal împreună, ne-au făcut să funcționăm precum o comunitate și sa privim mai atent aportul fiecăruia în privința viitorului planetei noastre.

Poluarea s-a redus dramatic. Canalelele venețiene au fost repopulate cu pești. Centre for Research on Energy and Clean Air din Finlanda a înregistrat o scădere cu 25% a emisiilor de dioxid de carbon din China în ianuarie față de aceeași perioadă a anului trecut. A apărut un nou tip de leadership. De criza. Care transformă.

S-a pus mult accent în aceste zile pe comportamentul de prevenție, pe dezinfecția alcoolică, cu produse care conțin alcool de concentrație minim 70 % dar și pe  spălatul pe mâini, un act banal, care este însă unul dintre principalele mijloace de protecție împotriva Covid 19 și nu numai. Este în puterea noastră să păstrăm aceste practici, și după ce amenințarea corona va trece.

Am văzut lumea în schimbare în fața ochilor noștri. Experiența COVID-19 ne poate învăța foarte multe. Abordarea crizei COVID 19 ne va transforma cu siguranță comportamentul nostru pentru totdeauna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner