spot_img

Saptamana Mondiala a Alergiei – campania STOP Anafilaxiei!

SOCIETATEA ROMANA DE ALERGOLOGIE SI IMUNOLOGIE CLINICA (SRAIC) se alatura Organizatiei Mondiala a Alergiilor (WAO) in campania STOP Anafilaxiei!

Saptamana Mondiala a Alergiei (13-19 IUNIE 2021) este o initiativa anuala a Organizatia Mondiala a Alergiilor (WAO). Impreuna cu societatile nationale membre, WAO isi propune sa aduca in atentie bolile alergice si astmul, afectiuni cu prevalenta in crestere in intreaga lume, pentru a furniza ultimele informatii in vederea abordarii corecte a acestora de catre specialistii in domeniu dar si pentru educarea publicului, in campania STOP Anafilaxiei!

Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica (SRAIC) vine in sprijinul acestei campanii pentru a trage un semnal de alarma asupra constientizarii pericolului anafilaxiei, subiect care reprezinta tema campaniei din acest an.

Anafilaxia reprezinta o reactie alergica severa care poate pune in pericol viata daca nu este recunoscuta si tratata imediat. Factorii declansatori frecventi sunt anumite alimente (arahide, peste, fructe de mare, ou si lapte), anumite medicamente (unele antibiotice si antiinflamatoare), veninul de insecte si  latexul.

Simptomele anafilaxiei se produc de obicei in decurs de cateva minute de la expunerea la un alergen si se manifesta atat la copii, cat si la adulti sub forma de:
• Constrictie a cailor respiratorii, limba umflata, gat inflamat, respiratie dificila, suieratoare
• Reactii cutanate, precum urticarie si prurit (mancarime) sau piele inrosita
• Tensiune arteriala scazuta (hipotensiune)
• Puls slab si rapid
• Ameteala sau lesin

In cazul in care dumneavoastra sau cineva care va este alaturi are o reactie alergica severa, solicitati ajutor medical. Nu asteptati ca simptomele sa treaca de la sine. Daca persoana care are un soc anafilactic poarta la ea o injectie cu epinefrina, administrati-i-o imediat, ii puteti salva viata.

Programati acum un consult la medical specialist alergolog daca ati avut in trecut un atac alergic sever sau ati prezentat semnele si simptomele anafilaxiei si urmati sfatul acestuia!

Pentru diagnosticul corect si tratamentul adecvat este foarte importanta consultarea medicului specialist alergolog ( www.sraic.eu ).

Infograficanafilaxiesimptomesipreventie

Pentru informatii suplimentare despre Saptamana Mondiala a Alergiei, vizitati www.worldallergyweek.org.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner