spot_img

Ziua internațională a prematurității

Pe 17 noiembrie, comunitatea medicală din întreaga lume a marcat Ziua Internațională a prematurității, ocazie cu care medicii specialiști în ortopedie pediatrică și terapeuții specializați în recuperare neuro-motorie din cadrul Orto-Clinic s-au alăturat cauzei de sprijin pentru copiii prematuri, mai ales că evaluarea, tratamentul diverselor afecțiuni asociate prematurități iși recuperarea acestora face parte din specializarea principală a clinicii.

În cazul copiilor prematuri, medicii neonatologi sunt cei care identifică principalele aspecte patologice ce țin de riscuri ale dezvoltării neuro-motorii. Aceștia, împreună cu părinții, medicii și terapeuții specialiști în tratamentul și recuperarea copiilor prematuri trebuie să formeze o echipă pe termen mediu și lung până la rezultate stabile în recuperarea copiilor.

Dr.D Andra DinuDr: D Andra Dinu, fiziokinetoterapeut, terapeut Vojta: Tratarea copilului cu risc presupune, atât o grijă deosebită din partea terapeutului în ceea ce privește diagnosticarea și alegerea tramentului cel mai potrivit, cât și o comunicare și o colaborare deosebită cu părintele. Terapia Vojta vine să adauge un plus de valoare în diagnosticarea și tratamentul copilului cu cu risc de afecțiuni neuro-motorii, să ne pună la dispoziție noi căi de a direcționa copilul spre o viață cât mai normală și de asemenea, prin implicarea obligatorie a părintelui, să apropie și mai mult mama de copil. Evaluarea Prechtl a prematurului și nou –născutului, terapia Vojta, terapia Bobath și alte tehnici și specializări sunt menite să ofere copilului nou-născut și prematur șansa la o dezvoltare normalizată.”

Dr. Valentina ContanuDr. Valentina Contanu, Medic Specialist Ortopedie Pediatrică:“Medicul ortoped pediatru și neurolog, alături de celelalte specializări pediatrice, este, sau ar trebui să fie, în toate cazurile, unul dintre oamenii cei ai apropiați de familia pacienților săi, nu doar un om al științelor medicale, dar mai ales un atent sfătuitor și un fin psiholog, cunoscător al naturii umane. Lucrul cu copiii este din start unul dificil și complex sub toate aspectele, dar părinții sunt cei care, la un moment dat, au puterea să decidă asupra sănătății și dezvoltării normale a copilului. Copilul prematur trebuie tratat, cu atât mai mult, cu atenție sporită, din cauza factorilor de risc cu care se poate confrunta de-alungul primilor ani de viață.”

CENTRUL DE COMPETENȚĂ RECUPERARE NEURO-MOTORIE NOU-NĂSCUȚI, PREMATURI ȘI COPII MICI

http://centre.orto-clinic.ro/recuperare-neuro-motorie

DESPRE ORTO-CLINIC

Orto-Clinic funcționează pe piața de servicii medicale din România din 2008, anul in care au fost puse bazele unui centru medical destinat diagnosticării, tratamentului și recuperării afecțiunilor ortopedice și neuro-motorii pediatrice. Inițial, proiectul, dezvoltat în majoritate din fonduri proprii ca investiție privată, a fost creat să susțină activitatea specifică unei clinici și a unui centru de recuperare pentru copii. Astăzi, Orto-Clinic dezvoltă programe de recuperare neuro-motorie și de kinetoterapie, conform celor mai recente terapii dezvoltate pentru copii și adolescenți.

http://www.orto-clinic.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner