spot_img

Asigurare de sănătate pentru cancer – o alegere care poate salva viața

Numărul deceselor din cauze tratabile este de două ori mai mare în țara noastră față de media Uniunii Europene

În România, 55.000 de oameni mor anual din cauza cancerului, din aproape 100.000 de persoane care se îmbolnăvesc în același interval de timp. Înseamnă că an de an își pierde viața, spre exemplu, din cauza acestei boli, publicul unui stadion prezent la un concert sau la o competiție sportivă sau chiar populația unui mic oraș. O perspectivă sumbră. Mergând mai în amănunt, unul din doi români moare înainte de vreme, deşi decesul poate fi evitat dacă boala este depistată şi tratată la timp şi eficient. Potrivit datelor existente, la nivelul Uniunii Europene, media în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancer este de două ori mai mică și aici sunt incluse decesele cauzate de cancer de prostată și mamar, ce pot fi tratate. Cumulați, anii de viață potențiali pierduți în 2019, în România, doar din cauza cancerului colorectal, de exemplu, s-au ridicat la 509,4 ani la 100.000 de locuitori.

Conform acelorași surse, România cheltuiește pentru tratamentul unui pacient cu cancer de colon 10 euro/cap de locuitor, iar pentru tratamentul de cancer rectal, aproximativ 5 euro/cap de locuitor, ceea ce o plasează pe ultimele locuri din Europa în cazul cheltuielilor cu cele două patologii. Statisticile sunt îngrijorătoare, însă stă în puterea fiecăruia să acționeze pentru sănătatea sa. Fiecare luptă este diferită, pentru că de cele mai multe ori, cancerul este descoperit în stadiul deja avansat, iar tratamentele nu mai sunt la fel de eficiente ca în cazul în care ar fi fost aplicate din faza incipientă.

Ca urmare, persoana diagnosticată cu cancer trebuie să aibă șansa de a alege să meargă la cei mai buni medici și să se trateze în centre medicale specializate pe diagnostic, oriunde în sistemul public sau privat de sănătate din România sau din străinătate. În astfel de situații, accesul la tratament poate însemna uneori cheltuieli suplimentare, cum ar fi pentru plățile informale sau pentru călătoria în străinătate împreună cu un membru al familiei, dar și pentru cheltuielile conexe care apar pe perioada tratamentului. Toate aceste facilități sunt oferite de o asigurare privată de sănătate.

Asigurarea de sănătate, aliatul tău în lupta cu cancerul

O asigurare privată de sănătate îți preia grijile financiare, pentru ca tu să te poți concentra pe tratarea problemelor medicale, mai ales în situaţia unei boli grave. Ai nevoie de un aliat, de aceea ai la dispoziție un consultant medical dedicat care să îți ofere suport și ghidaj pe durata tratamentului și să te ajute în accesarea programelor naționale de oncologie. Rolul acesteia este și de a o completa pe cea publică cu certitudinea că oferă mereu un sprijin în drumul spre vindecare. Pentru că este singura soluție prin care poți beneficia, integral, de servicii pe toate ariile medicale.

SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare, expertul asigurărilor de sănătate pe piața din România, a dezvoltat soluții simple pentru nevoile tot mai complexe ale clienților și partenerilor. Serviciile medicale oferite prin intermediul asigurărilor de sănătate SIGNAL IDUNA pot fi accesate încă de la primele simptome care indică o afecțiune. Compania a acumulat expertiza atât la nivel de grup, în cei peste 110 ani de activitate în domeniul asigurărilor la nivel internațional, cât și local, în cei 15 ani de prezență pe piața românească.

Asigurarea de sănătate Vital Care de la SIGNAL IDUNA îți oferă acoperire pentru programare și acces direct la medicul dorit. Îți poți alege clinica sau spitalul oncologic potrivit pentru tine și nevoile tale, din cele peste 1.300 de clinici, spitale și laboratoare medicale din rețeaua Mediqa Net, prin decontare directă. În cazul în care spitalul sau clinica preferate de tine nu fac parte din rețea, poți beneficia de serviciile medicale, iar noi îți rambursăm cheltuielile. Pe lângă metodele clasice de accesare a serviciilor medicale, în rețea sau prin rambursare, ai la dispoziție și cardul preplătit Easy Pay, prin care îți plătim în avans contravaloarea serviciilor medicale necesare. În funcție de planul ales, poți merge pentru tratament în spitale private sau de stat atât din România, cât și din Uniunea Europeană sau Turcia. Poți să te programezi simplu și ușor, fără să pierzi timp, prin intermediul aplicației gratuite Signal Care Assistant, dezvoltată de SIGNAL IDUNA pentru accesarea asigurărilor de sănătate de oriunde și oricând, fiind disponibilă pentru mobil și web. Totodată, ai la dispoziție Call Center SIGNAL IDUNA, la care poți apela oricând ai nevoie, 24/7.

Lupta cu boala începe de la primul diagnostic, de aceea beneficiezi de acoperire pentru toate serviciile medicale încă din faza incipientă. Astfel, suportăm noi cheltuielile cu servicii medicale precum: monitorizare, chimioterapie, investigații de imagistică avansată, intervenții chirurgicale, recuperare medicală și alte servicii non-medicale. Asigurarea de sănătate Vital Care îți acoperă și tratamente alternative și terapii complementare, pentru ca tu și cei dragi să puteți avea, pe cât posibil, o viață normală.

Orice diagnostic de cancer este copleșitor și este absolut normal să îți pui întrebări și să primești sfaturi specializate. De aceea, poți beneficia de evaluarea dosarului de către experți medicali de top internaționali. Apelând la a doua opinie medicală, ai ocazia să înțelegi mai bine opțiunile de tratament și astfel să iei o decizie informată în ceea ce privește situația medicală cu care te confrunți. Poți solicita simplu și rapid de a doua opinie medicală, iar medicii experți internaționali îți vor revizui atât diagnosticul cât și planul de tratament, pe baza documentelor medicale transmise.

Un diagnostic de cancer poate presupune intervenții chirurgicale, de aceea îți acoperim costurile care presupun operațiile pentru refacerea funcțiilor sau pentru a îmbunătăți aspectul fizic în urma bolii și a tratamentului. Astfel, Vital Care acoperă chirurgia plastică reconstructivă și alte costuri conexe pentru perucă și proteze. Te sprijinim să-ți păstrezi încrederea și energia în una dintre cele mai dificile perioade din viață și îți suntem alături cu ședințe de consiliere psihologică și de nutriție, menite să te ajute să îți gestionezi mai bine emoțiile și să afli sfaturi specializate despre dieta de zi cu zi.

În plus, pe durata spitalizării tale acoperim serviciile hoteliere și pentru un însoțitor, pentru că știm cât este de important să ai pe cineva alături. Iar dacă ești diagnosticat în timpul contractului de asigurare, beneficiezi de acoperire și după expirarea acestuia, până la utilizarea limitei de plan, de până 200.000 de lei pe an. Totul, pentru un cost mediu de 78 de lei pe lună.

Ne ferim de multe ori să îi spunem pe nume, pentru că poartă cu sine conotaţii şi încărcături emoţionale negative în orice context ar fi întâlnit. Trebuie să acceptăm că există printre noi și că nu alege, iar în ciuda modului perfid în care acționează, îl putem depista din timp. Acesta este primul pas în lupta cu cancerul. Diagnosticarea precoce poate face diferența și poate mări speranța de viață a pacientului oncologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner