spot_img

Asociatia Magic si proiectele dedicate copiiilor cu afectiuni oncologice

Asociatia Magic si proiectele dedicate copiiilor cu afectiuni oncologice

  • Va rugam sa ne spuneti cateva cuvinte despre cum s-a nascut ideea de inceput si conceptul Asociatiei Magic?

Asociatia Magic a luat nastere in anul 2014 prin proiectul MagiCAMP dedicat copiiilor cu afectiuni oncologice. 32 de copii au participat la taberele de la Branesti si au castigat puteri cat pentru un an intreg.

De atunci, un adevarat ecosistem de proiecte si programe a luat nastere pentru a sprijini copiii cu afectiuni grave si pe familiile acestora.

Prin proiectele asociatiei oferim acces copiilor si parintilor la suport social si emotional completat de sprijin financiar sau material, in perioada in care copilul este bolnav.

La MagiCAMP organizam tabere de vara si alte evenimente pentru copii.

Cu MagicBOX trimitem pachete lunare pentru familii cu copii bolnavi si situatie materiala dificila. In MagicHOME oferim cazare pentru familiile care vin de departe cu copilul la tratament oncologic in Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Chisinau si Viena. Prin aplicatia MagicHELP facilitam accesul la reducerile si gratuitatile a peste 220 de companii tuturor familiilor cu afectiuni grave. Cu MagicTICKET oferim vacante pentru familii care trec prin momente dificile pentru a recupera timpul furat de boala.

Construim case cu MagicROOFS pentru familiile afectate de un diagnostic oncologic si cu situatie materiala dificila. Oferim sprijin psihologic si terapeutic copiilor diagnosticati cu boli grave, parintilor si fratilor acestora prin MagiCARE. Sprjinim financiar educatia copiilor si tinerilor cu afectiuni grave prin bursele educationale MagicEDU.

Vizitam familiile beneficiare din toata tara pentru a le intelege mai bine nevoile si pentru a le duce cadouri copiilor cu MagiCARAVAN si transportam in siguranta la tratament si inapoi acasa prin proiectul Sofer de Suflet.

  • Care au fost cele mai mari provocari si ce obstacole ati intalnit in realizarea proiectelor propuse?

Proiectele Magic cresc de la an la an, iar costurile o data cu ele.

Ca pentru orice alta organizatie non-profit dezvoltarea de noi proiecte, cresterea acestora in timp implica cheltuieli enorme si un efort constant de a atrage parteneri si fonduri. Fara sprijinul comunitatii Magic, careia ii suntem enorm de recunoscatori niciunul dintre proiectele nostre nu ar fi posibil.

Pe de alta parte nevoia de sprijin este amplificata de criza adusa de pandemie, din ce in ce mai multi parinti ne spun ca isi pierd locurile de munca, partenerii nostri sunt de asemenea afectati si nu ne mai pot fi alaturi la fel ca in anii precedenti.

  • Ce ne puteti spune despre sprijinul acordat copiilor cu afectiuni ocologice si parintilor acestora.

Inca din 2014 ne-am asumat misiunea de a fi alaturi de copiii cu afectiuni oncologice si de familiile lor emotional si material, oferind suport personalizat in functie de nevoi.

In acest moment desfasuram mai multe proiecte in acest sens:

Oferim suport pe durata spitalizarii copilului prin terapie emotionala si pachete cu alimente saptamanale, produse de igiena personala si haine atat copilului diagnosticat, cat si insotitorului sau.

De asemenea, parintii pot beneficia de cazare si terapie emotionala gratuite pe durata tratamentului copilului intr-unul din MagicHOME-urile noastre din Timisoara, Iasi, Cluj, Bucuresti, Chisinau sau Viena. Pana in acest moment peste 16.000 de nopti de cazare au fost oferite parintilor.

Un alt proiect important pentru noi este MagicBOX.

Lunar 450 de familii din toata tara primesc un colet cu alimente, produse de igiena personala, rechizite si tot ce mai este de folos unei familii. Ne propunem sa depasim 500 de familii sprijinite pana la sfarsitul anului.

Pentru a sustine recuperarea medicala a copilului cu diagnostic oncologic am lansat MagicROOFS la sfarsitul anului trecut si am ridicat prima casa de acest tip pentru o familie vulnerabila care traia in conditii de saracie extrema.

Asociatia Magic sustine de asemnea reintegrarea la scoala a 100 de copii cu diagnostic oncologic prin bursele MagicEDU pe care acestia  le primesc lunar, timp de un an de zile.

Nu in ultimul rand, ajutam copiii sa ajunga in siguranta la tratament si inapoi acasa prin Sofer de Suflet, ultimul proiect al asociatiei prin care voluntari din toata tara transporta gratuit micutii scutind astfel familiile de cheltuieli legate de transport.

  • Care au fost realizarile organizatiei dumneavoastra in aceste luni si cum va afectat perioada de pandemie (infectia cu Coronavirus -COVID-19).

Pandemia ne-a fortat sa revizium o parte dintre planurile pentru 2020. A trebuit sa punem pauza unora dintre proiecte, sa le regandim pe altele, sa acceptam provocari noi si sa raspundem nevoilor actuale. In primavara peste 120 de Spitale, centre de batrani si persoane vulnerabile au primit de la Magic echipamente de protectie si aparatura in valoare de 1 milion de EUR.

Din pacate vara aceasta nu am putut organiza tabere, inss profitam de aceasta perioada pentru a reamenaja tabara si a o face mai incapatoare pentru ca si mai multi copii sa se bucure de ea vara viitoare.

Pe de alta parte continuam sa oferim cazare gratuita in siguranta parintilor, vom mari numarul familiilor care primesc un MagicBOX, vom trimite kituri cu materiale de protectie impotriva coronavirusului tuturor familiilor cu copii bolnavi care ne vor solicita unul si vom oferi in continuare ore de terapie gratuite copiilor bolnavi si familiilor lor.

De asemenea, comunitatea de parteneri si familii MagicHELP creste din ce in ce mai mult in ciuda situatiei actuale. Dorinta noastra cea mai mare este ca vestea acestui proiect sa ajunga la cat mai multi oameni din Romania, atat la cei care au nevoie de sprijin, dar mai ales la cei care il pot oferi.

Niciodata nu a fost mai simplu pentru afacerile locale sau mici sa contribuie pentru propria comunitate.

Anul 2020 a venit cu provocari mari, dar provocarile nu ne sunt straine la Magic. Le acceptam si facem tot ce sta in putinta noastra ca nici o familie din Romania cu un copil bolnav sa nu treaca prin lupta de una singura.

Speram sa se alature cat mai multi oameni buni si parteneri cauzei noastre.

  • Ce planuri de viitor aveti in plan pentru perioada urmatoare?

Ne dorim ca Asociatia Magic sa isi pastreze ritmul de crestere si sa poata ajunge la tot mai multi copii si familii care au nevoie de sprijinul sau. Pana la sfarsitul acestui an ne dorim sa mai deschidem doua MagicHOME in Bucuresti pentru ca nevoia de cazare depaseste ceea ce noi putem oferi in acest moment. De asemenea, am vrea ca mai multi parinti care au copii grav bolnavi sa afle despre MagicHELP si despre beneficiile de care se pot bucura folosind aceasta aplicatie.

Visul nostru este ca nicio familie cu un copil grav bolnav sa nu treaca prin lupta cu boala singura, ni-l asumam si muncim constant pentru a-l atinge.

          Telefon:  031 437 8269, 0724 292 672

          Email: contact@magicamp.ro

          Adresa: Strada Caisului nr. 23A, Dobroesti, jud. Ilfov

           Site: https://asociatiamagic.ro/ 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner