• banner catena
 • Constructia centrului modular de spitalizare de zi pediatrie de la Institulul Clinic Fundeni a fost finalizata

  Asociatia Aripi spre Viata, in parteneriat cu Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) si Institutul Clinic Fundeni, a finalizat construirea primului centru modular de spitalizare de zi pediatrie, care vine in sprijinul copiilor si tinerilor bolnavi de cancer si alte boli grave, ajutand la reducerea riscului de infectie SARS-CoV-2, in perioada pandemiei de COVID-19. Este nevoie de sprijin, in continuare, pentru dotarea centrului cu aparatura medicala necesara.

  Constructia modulara prevede receptie, sala de asteptare, cabinet de testare, cabinet  de recoltare, cabinete pentru medici si asistente, cabinet pentru explorari functionale, grupuri sanitare si 10 rezerve in care vor fi internati copiii care au nevoie de spitalizare de zi pentru administrarea de transfuzii de sange, dozarea de citostatice, tratamentul cu citostatice de intretinere, analize de sange si alte investigatii ce nu necesita internare de lunga durata.

  Investitia pentru constructia Centrului de spitalizare de zi pediatrie a fost de aproximativ 737.080 lei,   reprezentand constructia modulara (18 containere), instalatii sanitare, electrice, grupuri sanitare, tapet pvc antibacterian, linoleum pvc antibacterian, usi si ferestre, plase impotriva insectelor, corpuri de iluminat, aparate de aer conditionat, conform normelor de functionare la care s-a adaugat dotarea cu mobiler, retea de internet, 4 calculatoare si 2 imprimante multifunctionale obtinute de asemenea din donatii.

  Asociatia noastra a demarat proiectul de construire a primului centru de spitalizare de zi, in curtea Institutului Clinic Fundeni, pentru copiii si tinerii bolnavi de leucemie, talasemie, cancere si alte boli grave, copii care apartin unei grupe de risc crescut in aceasta perioada, fiind imunodeprimati atat de boala cat si de tratamentul cu citostatice. Prin realizarea centrului in aceasta perioada se creeaza un plus de siguranta. Actul medical se desfasoara cu personal medical implicat direct in activitatea centrului, venind astfel in intampinarea unor nevoi reale si urgente ale copiilor afectati de cancer”, a declarat Nicoleta Stoenescu, Presedinte Asociatia Aripi spre Viata.

  “Inca de la debutul pandemiei de COVID -19, Institutul Clinic Fundeni si-a reconfigurat activitatea, punqnd un accent deosebit pe protejarea pacientilor din perspectiva prevenirii transmiterii bolilor infectioase. In tot acest context pandemic, a fost prioritizata si activitatea de furnizare a serviciilor medicale pentru copiii inclusi in programul national de oncologie, de hemofilie si talasemie, precum si a altor pacienti pediatrici cu multiple afectiuni, realizand, intr-un parteneriat consolidat cu Asociatia ARIPI SPRE VIATA si ARPIM, un sistem modular sanitar dotat la standarde competitive si de siguranta. Functionarea in parametri optimi a acestui centru este un real suport pentru tot ce inseamna spitalizare de zi pentru acesti pacienti vulnerabili. Pentru aceasta minunata realizare tehnica, dar si pentru intreg suportul acordat Institutului Clinic Fundeni, as vrea sa adresez multumirile mele si ale intregului colectiv medical”, a declarat si Prof. Dr. Anca Colita, Manager Institutul Clinic Fundeni.

  Principalul pertener in derularea proiectului este Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), care a contribuit cu suma de 700.000 lei pentru realizarea centrului modular.

  “Am inteles cat de important este in aceasta perioada sa contribuim la astfel de proiecte pentru a separa fluxurile, a reduce aglomeratia, expunerea si, astfel, sa putem evita transmiterea virusului in Institutul Clinic Fundeni.  Proiectul Asociatiei Aripi spre Viata este unul de foarte mare folos pentru copiii cu boli grave, unul dintre proiectele de impact sustinute in aceasta perioada de ARPIM. Daca ne referim la sprijinul acordat sistemelor de sanatate, numai in Romania ARPIM si companiile sale membre au donat peste 33 de milioane de lei in bani, echipamente de protectie sau in medicamente – donatii catre stat, asociatii si fundatii, societati medicale sau alte organizatii implicate activ in lupta COVID-19”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM.

  Demersului Aripi Spre Viata i s-au alaturat si alte companii si oameni care au inteles necesitatea urgentarii finalizarii acestui proiect. “Dorim sa multumim tuturor pentru implicarea exemplara si speram cqt mai repede sa reusim dotarea cu aparatura medicala necesara desfasurarii tratamentelor medicale. Sustinerea acestor copii a devenit in toti acesti ani parte din vietile noastre, am creat adevarate legaturi sufletesti si am incercat de fiecare data sa raspundem <prezent> si sa facem tot ce putem pentru a oferi un real ajutor celor aflati in nevoie”, a mai spus Nicoleta Stoenescu, Presedinte Asociatia Aripi spre Viata.

  De la inceputul anului si pana in prezent, Asociatia Aripi Spre Viata a sprijinit mai multe spitale prin dotarea cu aparatura medicala – ventilatoare, monitoare pentru functii vitale, poligraf, capnograf, spirometru, lampi pentru sterilizarea aerului, nebulizatoare, injectomate, infusomate, pulsoximetre si echipamente de protectie, contribuind astfel la salvarea vietilor copiilor si tinerilor diagnosticati cu boli grave.

  In continuare companiile pot redirectiona 20% din impozitul pe profit datorat statului catre Asociatia  Aripi spre Viata, pentru a se reusi dotarea cu aparatura medicala necesara a centrului de zi pediatrie.

  Despre Asociatia ARIPI SPRE VIATA

  Asociatia ARIPI SPRE VIATA a fost infiintata in 2010, iar prin proiectele desfasurate contribuie la imbunatatirea calitatii vietii copiilor si tinerilor afectati de leucemie, cancere si alte boli grave, ajutand la salvarea lor. Prin daruire si atitudine, ajutor umanitar si responsabilitate, incurajare si speranta, transparenta tuturor actiunilor noastre Asociatia ARIPI SPRE VIATA actioneaza pentru sanatatea copiilor si binele familiilor lor.

  www.facebook.com/aripispreviata

  www.aripispreviata.ro

  nicoleta.stoenescu@aripispreviata.ro

  Related Posts