spot_img

Cum te ajută fibrele solubile în prevenirea constipației

Constipația este o tulburare ce afectează din ce în ce mai multe persoane, indiferent de vârsta lor. Întâlnim constipația în rândul adulților, a persoanelor în vârstă și chiar și a copiilor. Ca să înțelegem cum ne ajută fibrele solubile în prevenirea constipației, trebuie mai întâi să vedem care sunt cauzele constipației. Ca o regulă generală, vorbim de constipație în momentul în care intervalul dintre scaune este mai mare de 3 zile, iar consistența lor este crescută, făcând evacuarea conținutului digestiv cu dificultate.

Constipația poate avea multe cauze, de la boli precum cancerul recto-colonic, până la sindromul colonului iritabil, modificări hormonale sau tulburări hidro-electrolitice. Însă, de cele mai multe ori, constipația este strâns legată de stilul nostru de viață. Spre exemplu, o alimentație neadecvată, cu o dietă bogată în grăsimi animale și dulciuri cât mai rafinate și săracă în fibre poate duce la apariția constipației. O altă cauză poate fi evacuarea intestinală non-ritmică, adică amânarea senzației de folosire a toaletei din cauza lipsei timpului sau a împrejurimilor (spre exemplu, unele persoană evită să folosească toaletele publice), iar după o perioadă de timp, se instalează constipația.

După cum spuneam, lipsa fibrelor din alimentația noastră poate duce la apariția constipației. Deci dacă vrem să avem scaun normal și să ne reglăm tranzitul intestinal, ar fi bine să introducem cât mai repede fibrele în alimentația noastră. Acestea ne ajută să prevenim constipația pe termen lung și să avem un tract digestiv sănătos. Mai mult decât atât, fibrele solubile ajută și la menținerea unei greutăți corporale normale prin apariția senzației de sațietate după consumarea lor. Alimentele bogate în fibre insolubile sunt: cerealele integrale, varza, sfecla, morcovii sau conopida, iar fibrele solubile ni le putem lua din tărâțe sau fulgi de ovăz, din fasole, mazăre, orz sau citrice. Nutriționiștii susțin că o persoană adultă are nevoie de cel puțin 25 de grame de fibre pe zi ca parte a unei diete echilibrate. De multe ori însă, stilul de viață mult prea agitat nu ne permite să stăm în fiecare zi să verificăm etichetele produselor și să calculăm aportul de fibre. O soluție mult mai simplă și mai la îndemână pentru zilele în care nu reușești să îți iei cele 25 de grame de fibre este Optifibre®, un produs nou, revoluționar de la Nestle!

Optifibre® este un aliment destinat unor scopuri medicale speciale care ajută la reglarea tranzitului intestinal și la prevenirea constipației. Optifibre® are în componența sa 100% fibre solubile obținute din boabele de guar, având și un efect prebiotic. Modul de folosire al acestui produs este extrem de simplu. Îl poți dizolva în lichide reci sau calde sau în alimente moi, fără să modifice în vreun fel consistența sau gustul acestora. Optifibre® se recomandă în mod special persoanelor care suferă de tulburări de tranzit intestinal, fiind potrivit atât pentru adulți, cât și pentru copii cu vârsta de peste 3 ani sau femei însărcinate.

Fibrele ar trebui să ocupe o parte importantă în alimentația ta dacă nu vrei să te confrunți cu constipație, balonare sau flatulență, simptome ce îți pot afecta calitatea vieții. Indiferent dacă îți iei aportul de fibre din alimentele menționate mai sus sau dacă optezi pentru Optifibre®, vei vedea că te vei simți mult mai bine, vei avea mai multă energie și te vei putea bucura din nou toate lucrurile care înainte îți făceau plăcere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner