spot_img

De ce are nevoie un copil în creștere?

Asigurarea unei nutriții de calitate pentru copi- ii din zilele noastre, constituie fundația pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a viitoare- lor generații. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă alăptarea exclusivă până la vârsta de 6 luni și începerea diversificării după această vârstă, continuând, în paralel și alăpta- rea cât mai mult timp posibil.

 

Nevoi nutriționale diferite

Dacă nu știați, copiii cu vârsta între 1 și 3 ani au nevoi nutriționale mult mai mari decât adulții pe kg/ corp, pentru că au un ritm de creștere mai accelerat. În același timp, stomacul lor este mic, reprezentând 20% din capacitatea gastrică a adultului. Astfel, la 1 an, copiii au nevoie de 4 ori mai mult fier și de 5 ori mai mult calciu, iod, vitamina A și vitamina C decât un adult. Specialiștii susțin că atât creșterea ponderală, cât și cea staturală, la care se adaugă și dezvoltarea intelectuală a acestuia, depind de aportul alimentar de substanțe nutritive, dintre care proteinele au rolul de bază. Lipsa calitativă sau cantitativă a principiilor alimentare de bază, precum și a oligoelementelor (diverse substanțe foarte importante pentru creștere, necesare în cantități foarte mici) va avea efect asupra creșterii sale fizice, dar și asupra performanțelor sale intelectuale.

Nu uita de Omega-3

Pentru ca micuțul tău să aibă parte de o dezvoltare armonioasă pe toate planurile, și pentru a fi sigură că are parte de ce este mai bun pentru el, ar trebui să îi introduci în alimentație mai multe produse cunoscute ca fiind bogate în acizi grași Omega-3. Cel mai indicat ar fi ca puiul tău să consume frecvent pește, în special pește gras, precum somonul, macroul, heringul. Dar cum majoritatea alimentelor bogate în acizi grași Omega-3 nu sunt tocmai pe placul celor mici, pentru că nu toți agrează gustul puternic de pește sau nu pot consuma semințe de in, de exemplu, avem o soluție pentru tine, care te poate scuti de multă bătaie de cap. Uleiul de pește este considerat un supliment sigur pentru cele mai multe categorii de persoane, fiind indicat și pentru gravide sau femei care alăptează, atât timp cât consumul nu depășește dozele recomandate de medic.

LYSI, aliatul tău în sănătate

Ulei din ficat de cod pentru copii de la LYSI este considerat a fi sursa ideală de Vitamina D, vitamina antirahitică și de Omega-3 DHA, principalul constituent al creierului. De altfel, în țările nordice, uleiul de pește este recunoscut că îi face pe micuți isteți, viguroși și rezistenți. Este foarte ușor de administrat și asimilat, iar puritatea LYSI este recomandată chiar copiilor sub 1 an, ca aport esențial de vitamina D. În funcție de preferințe, sau de vârsta copilului, puteți alege formele lichide cu gust bun sau capsulele mici, ușor de înghițit.

Bun împotriva rahitismului

Potrivit specialiștilor, terapia tradițională naturală cu ulei de pește a constituit multă vreme aproape unica sursă de vitamine D și A, pentru a preveni rahitismul la copii, dar și pentru a asigura o dezvoltare armonioasă a întregului organism. Au fost efectuate și studii în domeniu prin care s-a observat o îmbunătățire a funcției cognitive la copiii care au consumat constant ulei de pește. Dacă vă este teamă că micuțul va respinge acest produs din cauza gustului nu tocmai plăcut, atunci nu trebuie să vă faceți griji. Puritatea, gustul bun, cantitățile generoase și eficiența sunt patru calități de necontestat ale produselor LYSI. Alimentația necorespunzătoare în primii ani de viață poate conduce la apariția obezității, a anemiei feriprive sau a deficiențelor de calciu și vitamina D, cele mai întâlnite probleme nutriționale în rândul copiilor și care, netratate, se pot reflecta în starea de sănătate a viitorului adult. Așa că nu ezitați și acționați din timp!

Produsele LYSI sunt disponibile în farmacii, magazine naturiste și online
www.sagasanatate.ro, www.lysi.ro
sau la telefon:
0722 810 692.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner