spot_img

Dupixent – Tratament biologic compensat 100% pentru copiii si adolescentii cu dermatita atopica

Incepand cu luna februarie, Dupixent® (substanta activa dupilumab) este 100% compensat si disponibil, pe baza de prescriptie medicala, pentru indicatia de dermatita atopica severa la copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 11 ani si pentru indicatia de dermatita atopica moderata pana la severa la adolescenti cu varsta de 12 ani si peste. Pana anul acesta, medicamentul era compensat doar pentru pacientii adulti diagnosticati cu dermatita atopica forma moderata pana la severa, de acum extinzandu-se si catre cele 2 categorii de varsta mentionate – copii si adolescenti.

Dupixent® (Dupilumab) este o terapie biologica imunomodulatoare tintita, utilizata pentru tratamentul formelor moderate si severe de dermatita atopica, fiind primul anticorp monoclonal care inhiba selectiv calea de semnalizare a interleukinelor 4 si 13, factori determinanti in inflamatia de tip 2, ce sta la baza dermatitei atopice[i] [ii].

Povara continua a dermatitei atopice poate avea un impact de anvergura asupra pacientilor pediatrici, care sufera de aceasta afectiune. Astfel, 70% dintre copii experimenteaza lipsa somnului, lucru care poate avea un efect negativ asupra dezvoltarii neurocognitive[iii].

83% dintre adolescentii care sufera de dermatita atopica moderata pana la severa evita activitatile de zi cu zi[iv]. La 38% dintre adolescentii afectati de dermatita atopica forma moderata pana la severa, traiectoria educationala sau profesionala poate fi deviata din cauza puseelor necontrolate corespunzator, iar peste 50% se pot simti nefericiti sau deprimati[v]. De asemenea, adultii cu aceasta afectiune raporteaza circa 80 de nopti pe an pierdute din cauza acestei afectiuni[vi].

70—80% dintre pacientii cu dermatita atopica dezvolta si alte afectiuni din sfera inflamatiei de tip 2 cum ar fi astmul sever sau rinosinuzita cronica, care, corelate, ingreuneaza si mai mult povara bolii[vii][viii].

Doina Musetescu

General Manager divizia Specialty Care Sanofi Romania

“Dermatita atopica este o povara greu de suportat de catre pacient avand in vedere faptul ca pruritul intens poate fi cauza multor nopti pierdute si, implicit, a scaderii calitatii vietii. Dupixent® (Dupilumab)  rezolva aceste aspecte si, in plus, poate actiona asupra comorbiditatilor asociate dermatitei atopice, cum ar fi rinosinuzita cronica insotita de polipoza nazala si astm sever, ca urmare a mecanismului tintit de actiune asupra inflamatiei de tip 2.

Includerea acestei terapii pe lista celor cu regim de compensare integrala va permite accesul unui numar din ce in ce mai mare de pacienti, incepand cu varsta de 6 ani,  la o solutie terapeutica noua care le poate schimba in bine viata, atat lor cat si membrilor familiilor profund afectati de comportamentul si suferinta acestora. Pacientul nu trebuie sa-si piarda speranta, ci sa se adreseze medicului specialist pentru a beneficia de acest nou tratament”.

Dupixent® (Dupilumab), dezvoltat de Sanofi, in colaborare cu Regeneron, reprezinta prima terapie biologica aprobata in Uniunea Europeana pentru copii si adolescenti (6-11 si 12-17 ani) cu forme moderate si severe de dermatita atopica[ix].

Totodata, Dupixent® este disponibil complet gratuit, prin sistemul de asigurari de sanatate, si pacientilor adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste, care sufera de astm sever necontrolat insotit de inflamatie de tip 2, caracterizat conform GINA (Global Initiative for Asthma – Initiativa Globala pentru Astm).

Prof. Dr. Calin Giurcaneanu

medic primar dermatovenerologie, Presedinte Societatea Romana de Dermatologie

“Studiile clinice au demonstrat ca dupilumab asigura o ameliorare rapid instalata si sustinuta in timp, atat a severitatii si extinderii leziunilor caracteristice acestei afectiuni, cat si a intensitatii pruritului, simptomul extrem de deranjant al acesteia, raspunzator de anxietate, depresie, insomnii si suprainfectii cutanate frecvente. Totodata, dupilumab demonstreaza un profil de siguranta foarte bun, inclusiv in administrarea indelungata, fara sa se observe reactii adverse care sa puna in pericol viata pacientului sau sa necesite intreruperea administrarii”.

Dupixent® este disponibil in doua forme de administrare: seringa preumpluta 200 mg si 300 mg sau stilou injector 200 mg si 300 mg si poate fi administrat atat in cabinetul medicului, cat si prin autoadministrare la domiciliu. Totusi, un pacient isi poate autoadministra sau persoana care ingrijeste pacientul poate administra subcutanat dupilumab, daca medicul curant stabileste ca acest lucru este adecvat. Este recomandat ca prima doza sa se administreze sub supraveghere medicala.

Despre Sanofi

Suntem una dintre cele mai importante companii globale din domeniul sanatatii si ne ghidam dupa un singur scop, acela de a fi de neoprit in cautarea miracolelor stiintei pentru a imbunatati vietile oamenilor (We chase the miracles of science to improve people’s lives). Echipa noastra, prezenta in peste 100 de tari, este dedicata transformarii practicii medicale, pentru a face imposibilul posibil. Oferim optiuni de tratament care ar putea schimba viata si vaccinuri salvatoare pentru milioane de oameni din intreaga lume, punand in acelasi timp sustenabilitatea si responsabilitatea sociala in centrul ambitiilor noastre.

Compania Sanofi este listata la EURONEXT: SAN si NASDAQ: SNY

Despre Regeneron Pharmaceuticals, Inc.

Regeneron (NASDAQ: REGN) este o companie biofarmaceutica de top bazata pe descoperirile stiintifice, care descopera, inventeaza, dezvolta, produce si comercializeaza medicamente pentru tratarea unor boli grave. Regeneron comercializeaza medicamente pentru afectiuni oculare, hipercolesterolemie, dermatita atopica si o boala inflamatoare rara, si are o serie de produse-candidat in curs de dezvoltare in alte arii terapeutice in care in prezent exista o nevoie foarte mare neacoperita, inclusiv poliartrita reumatoida, astm, durere, cancer si boli infectioase. Pentru informatii suplimentare despre companie, va rugam vizitati www.regeneron.com sau urmariti contul de Twitter@Regeneron.

Relatia cu presa

Raluca Coman | 0744.688.529 | raluca.coman@sanofi.com

Georgiana Bobolicu | 0744.498.900 | georgina.bobolicu@pringrup.ro

Referinte

[i] Guttman-Yassky E et al. J Allergy Clin Immunol 2019; 143: 155–172
[ii] DUPIXENT Rezumatul Caracteristicilor Produsului, data revizuirii iunie 2021
[iii] Stocker RPJ, et al. Arch Clin Neuropsychol. 2017;32:349–368
[iv] Ibler K & Jemec. GBE Dermatol Rep. 2011;3:e5.
[v] Holm EA, et al. J Eur Acad Dermat Venereol. 2006;20(3):255–259
[vi] Zuberbier T, et al. J Allergy Clin Immunol. 2006;11(1):226–232
[vii] Davis DM et al. Semin Cutan Med Surg 2017; 36(3):95–99
[viii] Eckert L et al. Global Aware. Report Global 2018
[ix] DUPIXENT Rezumatul Caracteristicilor Produsului, data revizuirii noiembrie 2021

Notă: Acest document se adresează reprezentanților media și are caracter strict informativ despre disponibilitatea Dupixent®, un medicament eliberat doar pe bază de prescripție medicală (PRF), la recomandarea medicului. La utilizarea Dupixent® trebuie avute în vedere recomandările oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner