spot_img

Hemoroizii – cum să îi ținem sub control cu ajutorul plantelor

Autor: Farmacist Andreea Iorgu Product Manager Ayurmed – O Viață Fără Griji!

Ce sunt hemoroizii? Hemoroizii sunt dilatații varicoase (vene umflate), care apar în anus și la nivelul rectului inferior. Hemoroizii interni se dezvoltă în interiorul rectului, iar cei externi apar în jurul anusului. În funcție de tipul hemoroizilor, simptomele diferă. Hemoroizii interni prezintă sângerări, fără durere și se poate observa prezența sângelui (de culoare roșu deschis) în urma defecării. În cazul hemoroizilor externi, se resimt următoarele simptome: prurit sau iritații, umflături în jurul anusului, sângerare, durere sau disconfort.

Factorii de risc care pot cauza presiune crescută în rectul inferior și apariția hemoroizilor sunt: constipația cronică, diareea, înaintarea în vârstă, o dietă săracă în fibre, obezitatea, statul în șezut timp îndelungat, predispoziția genetică.

Cele mai cunoscute 5 cauze ale apariției hemoroizilor

  1.  Sarcina – Hemoroizii apar în sarcină deoarece uterul își mărește dimensiunea și aplică presiune pe vene, provocând umflarea acestora, iar fluxul sanguin din zonă crește.
  2.  Înaintarea în vârstă – Hemoroizii sunt mai frecvenți în rândul adulților cu vârsta cuprinsă între 45 și 65 de ani. Studiile arată că până la vârsta de 50 de ani, 50% dintre femei și bărbați vor suferi din cauza hemoroizilor. Odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul apariției hemoroizilor, din cauza faptului că țesutul care susține venele din rect și anus își pierde din elasticitate.
  3.  Obezitatea cauzată de o dietă necorespunzătoare poate determina apariția de hemoroizi, ca urmare a excesului de greutate și a presiunii care contractă venele și vasele de sânge din jurul anusului și a colonului.
  4.  Constipația cronică – Cei care suferă de constipație cronică și au dificultăți de a elimina scaunul, pot pune presiune suplimentară pe pereții vaselor de sânge. În acest mod, apar hemoroizii. Constipația poate să apară atât în cazul femeilor însărcinate, cât și la persoanele supraponderale sau la cele cu vârstă înaintată.
  5.  Statul timp îndelungat în șezut. Oamenii care fac parte din anumite categorii profesionale sunt mai predispuși la apariția hemoroizilor: recepționerii, șoferii de camioane, persoanele care lucrează la birou etc.

Așadar, multe persoane se confruntă cu problema hemoroizilor, însă dacă se respectă câteva principii de bază se pot ține sub control ușor, în caz contrar disconfortul este foarte mare. Plantele medicinale sunt o modalitate de a controla această problemă pe termen lung, acestea fie au rol antiinflamator, fie cicatrizant (benefic hemoroizilor care sângerează), fie vasoprotector, sau chiar rol laxativ, constipația fiind principala cauză care agravează hemoroizii.

Specialiștii Ayurmed® au dezvoltat un supliment alimentar care combină aceste beneficii pentru a acoperi cu un singur produs cât mai multe din problemele întâlnite de persoanele care suferă de hemorozi. HEMOROPLANT™ este un complex alimentar ayurvedic, ce se poate administra pe termen lung.

HEMOROPLANT™ conține GHIMPE PĂDUREȚ cu proprietăți antiinflamatoare și vasoconstrictoare, COADA ȘORICELULUI cu are acţiune antiinflamatoare, epitelizantă și antiseptică, HARITAKI care normalizează tranzitul intestinal, reduce balonarea și reglează digestia, AMALTAS ce ameliorează constipația, TURMERIC, puternic antiinflamator și CICOARE care conține inulină, un prebiotic ce ajută la stabilizarea florei intestinale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner