spot_img

Inhalatorul salin SaltMed în recuperarea post COVID-19

Pandemia COVID – 19 cu care ne confruntăm acum a ridicat multe probleme sistemelor de sănătate din toate țările. Pe lângă asigurarea prevenției împotriva infectării și tratarea pacienților, din ce în ce mai mult apare problema recuperării pacienților care au trecut prin boală.

Majoritatea pacienților diagnosticați cu Covid-19 se recuperează complet în câteva săptămâni. De multe ori însă, unele simptome persistă pe termen lung,  lucru  valabil îndeosebi în cazul pacienților care au avut forme grave de Covid. Totuși, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (n.r. OMS), chiar și pacienții tineri și sănătoși infectați cu Covid-19 au avut simptome care au persistat și după vindecarea bolii – în medie, 20% dintre pacienții cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani au avut de-a face cu simptome post Covid-19.

Cum sunt afectați plămânii în formele grave de Covid

Persoanele care au suferit o formă severă de boală COVID-19 prezintă frecvent leziuni pulmonare de tip inflamator și zone de atelectazie (alveole pulmonare în care nu ajunge aerul).

Cea mai frecventă cauză de producere a atelectaziilor este prezența secrețiilor care blochează căile aeriene mici. Zonele pulmonare blocate de secreții nu mai participă la schimbul de gaze, astfel apărând senzația de lipsă de aer.

Prezența inflamației la nivelul căilor respiratorii crește sensibilitatea acestora față de factorii de mediu (de exemplu, aerul rece), dar și față de viruși și bacterii ce pot declanșa noi infecții respiratorii la nivel pulmonar.

Terapia salină a început să fie folosită pentru prevenția infectării și recuperarea pacienților post COVID 19 în mai multe țări (Marea Britanie – prevenție cu soluții saline hipertone, Polonia tratarea pacienților în minele de sare la Wieliczka, etc.) Cel mai modern și eficient mod de a face terapie salină este utilizarea unui inhalator salin cu emisie controlată de aerosoli. Singurul inhalator de acest tip existent pe piață la ora actuală este inhalatorul SaltMed.

Beneficiile folosirii SaltMed în recuperarea după COVID-19

Utilizarea consecventă a aparatului cu aerosoli de sare SaltMed are următoarele beneficii pentru persoanele aflate în etapa de recuperare post COVID-19:

  • Ajută la eliminarea secrețiilor din căile respiratorii, recuperând astfel din punct de vedere funcțional zonele de plămân afectate.
  • Previne apariția de noi infecții la nivel pulmonar, infecții ce se pot dezvolta foarte rapid pe fondul de inflamație existent. Cercetările pe culturi de celule au arătat că virusul Sars CoV 2 este inactivat la concentrații foarte mici de sare (1,1%)
  • Se accelerează recuperarea generală a pacientului prin refacerea mai rapidă a funcției respiratorii.
  • Îmbunătățește calitatea somnului (tot o consecință a ameliorarii respirației).

De ce este SaltMed cea mai eficientă terapie salină în recuperarea post COVID-19

  1. Aparatul asigură o emisie controlată și cu concentrație înaltă de aerosoli salinicu dimensiunea de 0.3-5 microni. Particulele de sare cu dimensiuni cuprinse între 0.3-5 microni sunt singurele capabile să ajungă în profunzimea aparatului respirator și să genereze efectul terapeutic!
  2. Alte terapii saline nu permit controlul emisiei de aerosoli, nici concentrația aerosolilor sau dimensiunea acestora. Din acest motiv, efectele lor terapeutice pot fi extrem de variabile.

Cum se utilizează SaltMed în recuperarea post COVID-19

Inhalatorul salin SaltMed trebuie utilizat 2-3 ore pe zi în prima lună, ulterior putând fi redusă durata terapiei la o oră – o oră și jumătate pe zi. Terapia trebuie efectuată zilnic, cel puțin două luni de zile, deoarece sunt necesare aproximativ 6-8 săptamani pentru refacerea completă a mucoasei respiratorii.

Află mai multe  despre utilizarea SaltMed în recuperarea post COVID-19!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner