• banner catena
 • Campanie de Ziua Mondiala a Prematuritatii: CRON-Phoenix ofera gratuit 100 de evaluari pentru bebelusii prematuri

  La nivel mondial, aproximativ 15 milioane de copii se nasc prematur in fiecare an. Asta inseamna ca aproximativ 1 copil din 10 este un copil prematur si cifrele sunt in crestere. Daca la nivelul anului 2017 erau raportate 1842 nasteri premature in Bucuresti (cu o medie nationala de 14.500 de prematuri), in prezent, conform statisticilor neoficiale, numai in Bucuresti au fost inregistrati lunar aprox. 400 de bebelusi nascuti inainte de termen (ceea ce inseamna o medie anuala de aprox. 5000 de copii). O statistica ingrijoratoare, observata si la nivelul Clinicii CRON Phoenix – centru de recuperare si reabilitare a copiilor cu afectiuni ortopedice si neuro-motorii: ponderea copiilor nascuti prematur tratati in centru in ultimul an este cu 15% mai mare fata de anul precedent.

  ”Ingrijorator este faptul ca, bebelusii prematuri au nevoie de asistenta medicala, evaluari si investigatii pentru inca cel putin 1-2 ani de la momentul externarii sau chiar ani de zile in cazurile severe. Este stiut, la nivel mondial, ca nasterea prematura vine la pachet cu o serie de complicatii, in primul rand neuro-motorii, care pot trena pana la varste mari daca nu se intervine rapid prin evaluari si programe de recuperare. De Ziua Mondiala a Prematuritatii, ne alaturam si noi acestei cauze si oferim gratuit 100 de evaluari a dezvoltarii bebelusului prematur pentru a diminua din problemele ulterioare. Cu alte cuvinte, sa prevenim astazi pentru bucuria vietii de maine!”, a spus Dr. Valentina Contanu, medic ortoped pediatru si co-fondator CRON Phoenix.

  Sarbatorita inca din 2009, Ziua Mondiala a Prematuritatii este de fiecare data o oportunitate de a atrage atentia asupra importantei monitorizarii copiilor nascuti inainte de termen in prima parte a vietii pentru diagnosticarea posibilelor intarzieri in dezvoltarea neuro-motorie.

  Un bebelus este considerat prematur, daca se naste mai devreme de 37 de saptamani. Timpul pe care il petrece in incubator la ATI, in prezenta medicilor, aparatura medicala, testele zilnice – sunt pentru bebelus adevarate provocari. Insa, externarea din maternitate a unui bebelus prematur este prima etapa incheiata cu succes. Ulterior, in urmatoarele aproximativ 6 luni este necesara o alta serie de examinari si evaluari extrem de importante pentru buna dezvoltare a acestuia.

  ”Evaluarile neuro-motorii, neurologice, ortopedice fac de multe ori diferenta dintre o stare buna de sanatate si ani de recuperare medicala. Hipotonia, hipertonia precum si alte afectiuni neuro-musculare sunt greu de identificat de catre parinti. De aceea este important ca bebelusii nascuti prematur sa fie evaluati de catre specialisti, dupa iesirea din maternitate; si de aceea vrem ca parintii sa stie ca exista centre cu echipe multidisciplinare gata sa diagnosticheze corect orice abatere de la graficul de dezvoltare. ” afirma Florin Lixandru, kinetoterapeut si co-fondator CRON Phoenix.

  Afectiunile neuro-motorii cu care se poate confrunta un bebelus prematur au solutie si pot fi tratate, daca sunt depistate in primele saptamani de viata. Este important pentru un parinte sa stie ca in centrul CRON Phoenix, cazul lor este tratat multidisciplinar de catre ortoped pediatru, kinetoterapeut, neurolog pediatru si alti specialisti care-i vor oferi tot sprijinul pentru o dezvoltare cat mai buna.

  Cele 100 de evaluari gratuite reprezinta un instrument de impulsionare a parintilor in a constientiza si mai mult importanta preventiei si mai ales a faptului ca timpul este pretios. Cu ajutorul acestor evaluari pot fi depistate precoce cele mai des intalnite afectiuni ca: deficite neurologice, deformari osoase, displazii de sold, intarziere in dezvoltare motorie sau de limbaj si comunicare.

  Despre CRON Phoenix:

  Infiintat in 2016, este un centru integrat, dedicat sanatatii copiilor, specializat in diagnosticarea corecta si tratamentul multidisciplinar ale afectiunilor ortopedice si neuro-motorii la copii cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani. Centrul CRON Phoenix reuneste atat specialisti cu experienta profesionala cumulata de peste 30 de ani, care au diagnosticat si urmarit cazuri medicale speciale, cat si aparatura performanta ce sprijina activitatea medicala. Sub sloganul ”Mereu in slujba copiilor”, CRON Phoenix este recunoscut pentru tratamentul non-invaziv al deficientelor neuro-motorii la copii.

  Pentru mai multe informatii: Alexandra Tirpea, alexandra.tirpea@inventivpr.ro

  Related Posts