spot_img

LIVECOM® și începe noul an revigorat și plin de energie

Autor: Farmacist Andreea-Elena Iorgu Product Manager Ayurmed® – O Viață Fără Griji!

  Iată-ne ajunși în pragul sărbătorilor, ne gândim cu bucurie la vacanță și la întâlnirile cu cei dragi, însă fiind la sfârșit de an se resimte și oboseala, ori cât de mult am vrea noi să trecem cu vederea, corpul nostru ne transmite semnale de epuizare. Somnul parcă nu mai este la fel de odihnitor, resimțim pe tot parcursul zilei lipsa de energie, nu ne mai putem concentra și parcă nu mai avem nici aceeași determinare. Ei bine, toate aceste fenomene sunt oarecum normale și nu trebuie să ne îngrijorăm peste măsură, însă este important să acționăm de la primele semnale, înainte ca aceste simple stări de oboseală să se transforme în afecțiuni care ne pot îngreuna cu adevărat viața.

Cu toții știm că organul răspunzător de senzațiile de oboseală este ficatul și este ușor de înțeles de ce. Ficatul nostru face o mare parte din curățenie în organism, toate alimentele, băuturile și noxele ingerate ajung în ficat unde au loc procese de metabolizare și transformare tocmai pentru a elimina substanțele toxice, nefaste care nu au ce căuta în corpul nostru. În urma proceselor de metabolizare hepatică organismul își extrage nutrienții și substanțele necesare, rămânând reziduurile, toxice și nefolositoare pentru a fi eliminate. Practic ficatul nostru face constant un proces de detoxifiere și curățenie pentru ca organismul nostru să fie sănătos. Este foarte adevărat că nici noi nu îi facem munca mai ușoară în momentul în care ne alegem alimentația și obiceiurile de zi cu zi. Astfel se întâmplă ca după un an plin în care ne-am preocupat mare parte din timp cu muncă și alte activități intense să ne simțim obosiți, acest fapt ne arată că procesele de la nivelul ficatului sunt îngreunate, ficatul fiind epuizat și tixit de toxine, la fel cum se uzează și o mașinărie când este forjată. Așadar, funcția hepatică are nevoie de mentenanță, iar spre norocul nostru ficatul este un organ cu o putere mare de regenerare, mai ales dacă îi oferim, la rândul nostru, un ajutor și condițiile necesare.

Iată cum putem face asta:

Este recomandat ca de cel puțin 2 ori pe an să facem o mică revizie. Această perioadă de detoxifiere și regenerare hepatică poate avea loc primăvara și iarna. Timp de o lună putem începe prin a alege o alimentație mai ușoară, alcătuită din fructe și legume, lactate degresate, fibre și cereale integrale. Este important să eliminăm pe cât posibil carnea, grăsimile, dulciurile, băuturile carbogazoase, sucurile și alcoolul. Dacă vrem ca acest proces să fie și mai eficient sau dacă ne este greu să respectăm cu strictețe o alimentație și o conduită sănătoasă, putem să apelăm la anumite plante medicinale, care au ca prim scop protejarea și refacerea celulei hepatice, dar și eliminarea toxinelor din organism. O selecție din astfel de plante se poate regăsi în suplimentul alimentar LIVECOM®. Acesta ajută organismul să susțină procesele metabolice de la nivelul ficatului, stimulând regenerarea hepatică.

Un alt rol important este să contribuie la digestia grăsimilor, la metabolizarea lor corectă și la menținerea echilibrului lipidic în sânge prin favorizarea procesului de secreție biliară și evacuarea normală a acizilor biliari, ajutând vezica biliară să funcționeze în parametrii optimi.

LIVECOM® este recomandat în caz de alimentație necorespunzătoare, consum de alcool, utilizare a medicamentelor hepatotoxice, cosumul de sucuri carbogazoase și alimente procesate, deoarece protejează integritatea membranei celulare hepatice  împiedicând pătrunderea în celule a substanțelor nocive.

Așadar, LIVECOM® susține ficatul în desfășurarea optimă a proceselor metabolice și în eliminarea toxinelor din organism, fiind un produs eficient în refacerea organismului după suprasolicitare, oboseală cronică, toxiinfecții alimentare, medicație cu potențial hepatotoxic și convalescență.

Iată că întotdeauna natura ne ajută să ne menținem organismul sănătos și nu este o întâmplare că atât de multe plante cu proprietăți medicinale fac parte din alimentația noastră zilnică, fără ca noi să ne dăm seama.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner