spot_img

Persoanele din Romania care sufera de diabet au incepand de astazi la dispozitie noul CGM – Sistem de Monitorizare Continua in Timp Real al Glucozei

Noul CGM revolutionar elimina nevoia de intepaturi dureroase ale degetelor* si ofera persoanelor cu diabet zaharat un mod mai inteligent, eficient si mai usor de utilizat pentru gestionarea diabetului.

Noul sistem CGM inteligent, disponibil de astazi in Romania, se numeste Dexcom ONE si utilizeaza un mic senzor si un transmitator pentru a masura si a trimite valorile glucozei in mod continuu si in timp real, catre un smartphone compatibil* sau un receiver optional, prin intermediul aplicatiei dedicate Dexcom ONE, eliminand astfel nevoia de intepaturi dureroase pentru testarea periodica a valorii glucozei. Utilizatorii primesc, de asemenea, alerte pe smartphone sau receiver atunci cand nivelul glucozei creste sau scade prea mult sau prea rapid.

Dispozitivul inovator trimite toate informatiile intr-o singura aplicatie, care afiseaza sageti de tendinta pentru a indica viteza si directia in care se indreapta nivelurile glucozei, usurand deciziile de tratament si ajutand persoanele cu diabet sa evite evenimentele potential periculoase precum hipo sau hiperglicemii.

“Timp de multi ani, testarea glicemiei a fost o componenta esentiala a autogestionarii diabetului. Cu toate acestea, auto-monitorizarea, care poate insemna uneori testarea glicemiei din deget de pana la zece sau mai multe ori pe zi, poate fi consumatoare de timp, dureroasa si dificil de realizat intr-o zi plina. 

Cu ajutorul sistemului CGM Dexcom ONE, persoanele cu diabet au de acum libertatea de a trai  fara intepaturi dureroase ale degetelor* si se pot baza pe informatiile sistemului CGM Dexcom ONE pentru a lua decizii de tratament, permitand o auto-gestionare mai personalizata si eficienta.” declara Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian, Presedinta Societatii Romane de Diabet, Nutritie, Boli Metabolice.

Sistemul CGM Dexcom ONE poate fi folosit de toate persoanele incepand de la varsta de 2 ani,  avand o durata de utilizare de 10 zile in mod continuu, oferind flexibilitate a 3 locuri in care se poate purta. Profilul sau redus, il face aproape invizibil sub imbracaminte si este rezistent la apa.

Sistemul CGM Dexcom ONE are o acuratete exceptionala, nemaifiind nevoie de nicio calibrare pentru a lua o decizie de tratament. Aceasta calitate unica a sistemului CGM Dexcom ONE simplifica cu adevarat viata oricarei persoane care sufera de diabet.

 

 

 

Am diabet de 20 de ani si in ultimii 4-5 ani senzorii CGM au devenit indispensabili in tratamentul meu. Ma bucur mult pentru lansarea Dexcom ONE pentru ca este un ajutor real in viata noastra, a diabeticilor.” a declarat Dragos Bucur.

Colaborarea cu Dexcom, Inc. si lansarea noului sistem CGM Dexcom ONE sunt o onoare si o responsabilitate enorma pentru compania noastra, dar, mai mult decat orice, sunt un mare castig pentru persoanele cu diabet din Romania.  In climatul actual, in care tehnologiile moderne joaca un rol din ce in ce mai important in managementul diabetului,  contribuim in mod continuu la accelerarea solutiilor oferite. Ne bucuram ca, in urma parteneriatului cu Dexcom, sa punem la dispozitia persoanelor cu diabet din Romania noul CGM Dexcom ONE, un dispozitiv unic si accesibil  ce ne va duce cu un pas mai aproape de un control optim al diabetului.  Acest parteneriat inseamna, de asemenea, si un plus de responsabilitate fata de comunitatea persoanelor cu diabet din Romania, pentru care lucram zi de zi, pentru a  facilita accesul la cele mai revolutionare tehnologii si la cele mai inovative dispozitive. Urmatorii pasi se vor indrepta, cu siguranta,  spre profesionistii din domeniul medical, pentru a extinde disponibilitatea si a facilita accesul pe scara larga a noului sistem CGM Dexcom ONEdeclara Radu Putere, Fondator & CEO Deyan Kraft Medical, compania ce detine brand-ul CGM Diabet Romania, distribuitorul oficial Dexcom in Romania.

Persoanele cu diabet cat si cei care isi doresc un control mai bun al nivelurilor glicemiei, precum si cei care doar isi doresc sa monitorizeze felul in care reactioneaza organismul lor la anumite grupe de alimente pot comanda CGM Dexcom ONE in Romania prin intermediul site-ului web cgmdiabet.ro. Dexcom ofera, de asemenea, un kit de inceput si oferte de abonamente pentru persoanele care doresc sa incerce sau sa inceapa utilizarea Dexcom ONE in mod continuu.

Despre diabet

Rapoartele Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ale Federatiei Internationale de Diabet arata o crestere semnificativa a numarului total de persoane care traiesc cu diabet la nivel mondial in ultimul deceniu.

Diabetul reprezinta una dintre cele mai mari probleme de sanatate publica ale secolului XXI si afecteaza peste 537 de milioane de persoane la nivel mondial. Se estimeaza ca numarul total de persoane care traiesc cu diabet zaharat va creste la 643 milioane pana in 2030 si la 783 milioane pana in 2045 .

In Romania sunt 1.100.000 de pacienti cu diabet, dintre care peste 300.000 utilizeaza insulina in tratamentul zilnic, conform datelor inregistrare de catre Ministerul Sanatatii.

Despre Dexcom, Inc.

Din 1999, Dexcom, Inc. le permite oamenilor sa preia controlul diabetului prin intermediul sistemelor inovatoare de monitorizare continua a glucozei (CGM). Cu sediul central in San Diego, California, si cu operatiuni in intreaga Europa, Dexcom s-a impus ca lider in tehnologia de ingrijire a diabetului. Ascultand nevoile utilizatorilor si profesionistilor din domeniul sanatatii, Dexcom simplifica si imbunatateste managementul diabetului in intreaga lume. Pentru mai multe informatii despre Dexcom, vizitati www.dexcom.com.

Dexcom este disponibil in Romania prin partenerul oficial Deyan Kraft Medical, compania ce detine brand-ul CGM Diabet Romania

Despre Deyan Kraft Medical

Deyan Kraft Medical este lider in tehnologii inovatoare si sisteme pentru terapia de management al diabetului in Romania. In fiecare moment, echipa Deyan Kraft Medical este mobilizata in jurul unui singur obiectiv: imbunatatirea calitatii vietii pentru comunitatea persoanelor cu diabet, prin combinarea tehnologiei de ultima generatie, a produselor inovative, proiectate sa ajute utilizatorii sa-si gestioneze mai usor diabetul, sa-si imbunatateasca calitatea vietii si sa aiba acces la tratamentele de care au nevoie.

*Lista de dispozitive compatibile este aici: www.dexcom.com/compatibility.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner