spot_img

Plagile cronice se pot vindeca! Ulcerele venoase si arteriale ale piciorului

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milioane de oameni din intreaga lume sufera de escare, ulcere de presiune, ulcere venoase, arteriale si ulcere ale picioarelor diabetice. Aceste tipuri de plagi si originile lor variate necesita tratamente individuale si produse adaptate.Tratamentul modern care furnizeaza un mediu umed, favorabil vindecarii naturale a plagilor a avut un succes semnificativ si demonstreaza ca pana si ranile cronice se pot vindeca.

Ce sunt plagile cronice?

Cand procesele uzuale de vindecare a plagilor sunt intrerupte de bolile subiacente, se poate dezvolta o plaga care nu se vindeca (plaga cronica) chiar si dupa o leziune banala. Pentru a promova vindecarea de plagile cronice, este necesar sa se diagnosticheze si sa se trateze boala de baza, astfel incat sa se restabileasca conditiile normale de vindecare a plagilor.

Ulcerele venoase si arteriale ale piciorului

Ulcerul piciorului apare atunci cand pielea se descompune, de obicei pe zona inferioara a piciorului, chiar deasupra gleznei. Majoritatea ulcerelor piciorului, aproximativ 80%, sunt cauzate de boli venoase, aproximativ 20% sunt de origine arteriala sau mixte. Daca nu este tratat corect, un ulcer al piciorului poate deveni o plaga cronica care necesita un timp mai lung de vindecare si are tendinta de a reaparea.

Ce este un ulcer venos al piciorului?

Cauza ulcerelor venoase ale piciorului o reprezinta insuficienta venoasa. Ulcerele venoase ale piciorului pot fi dureroase sau nedureroase, se pot infecta si adesea poate apare o inflamatie (dermatita) in jurul ulcerului venos.

Ce este ulcerul arterial?

Ulcerele arteriale ale piciorului sunt cauzate de un flux sanguin arterial insuficient, catre extremitatile inferioare. Boala vasculara periferica asociata cu insuficienta arteriala poate duce la ischemia tesutului membrelor. In cazul in care aceasta afectiune se prelungeste, pielea de pe picior devine subtire, tesutul subcutanat si muschii se atrofiaza, unghiile se ingroasa, piciorul isi schimba culoarea si temperatura, devine palid si rece, pulsul devine dificil de palpat si durerea creste odata cu exercitiul sau cu ridicarea piciorului.

Tratamentul

Tratamentul necesita o abordare multidisciplinara. Pacientul trebuie incurajat sa adopte si sa mentina modificari sanatoase ale stilului de viata, care vor ajuta la imbunatatirea circulatiei si a perfuziei tisulare. Daca pacientul a dezvoltat un ulcer venos, se vor aplica procedurile de gestionare a plagilor cu produse de curatare personalizate si pansamente pentru plagi. Va rugam sa cititi cu atentie instructiunile de utilizare ale produsului.

https://magazin-bbraun.ro/64-tratament-plagi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner