spot_img

Platforma Cdelacontrol.ro-noi informatii utile pentru pacientii oncologici

Platforma Cdelacontrol.ro aduce noi informatii utile pacienților cu cancer pulmonar, de vezica urinara sau de san. Acestia pot regasi acum pe platforma si sfaturi de la pacienti care au trecut prin boala, animatii si clipuri video despre cele trei tipuri de cancer, raspunsuri la intrebari frecvente si multe altele.

Sfaturi de la pacienti

Diagnosticul oncologic primit de catre pacienti provoaca adesea frica si sentimente de anxietate. In cadrul platformei, se pot regasi povestile a treisprezece pacienti care au luptat cu succes impotriva bolii. Povestile si sfaturile acestora pot ajuta la randul lor alti pacienti sa depaseasca cu bine aceasta perioada.

Ghiduri despre tipurile de cancer si intrebari frecvente

De multe ori, pacientii oncologici nu pot gasi raspunsuri la intrebari presante care apar in momentul diagnosticului. In platforma, pacientii pot citi o serie de raspunsuri pentru cele mai frecvente intrebari despre cancerul de san, pulmonar si de vezica urinara, precum si ghiduri care ofera detalii despre tipul de cancer, investigațiile necesare, tipul de tratament, cum pot avea sprijin din partea asociatiilor de pacienti si multe altele. Raspunsurile au fost elaborate impreuna cu societatile medicale si asociatiile de pacienti partenere in cadrul platformei.

Aceste informatii sunt oferite si sub forma unor animatii video, intr-un limbaj usor de inteles pentru pacienti, care prezinta pe scurt informatii despre investigatiile necesare in cazul unui diagnostic, simptome frecvente, tipurile de tratament, stadiile bolii, monitorizarea bolii sau unde pot gasi alte informatii corecte si verificate de medici specialisti.

Adesea pacientii sunt tentati sa caute detalii despre boala lor oncologica in mediul online, unde cele mai multe astfel de informatii nu sunt elaborate sau verificate de medici specialisti. Pacientii trebuie sa stie ca exista platforme dedicate, precum Cdelacontrol.ro, unde pot gasi informatii corecte, valide din punct de vedere stiintific, cu explicatii care pot fi intelese cu usurinta, oferite de catre medici specialisti cu experienta in tratarea acestor afectiuni”, a completat Dr. Amedeia Nita, medic primar oncolog, Spitalul Municipal Ploiesti.

Platforma Cdelacontrol.ro este un proiect initiat de Roche Romania, impreuna cu centre oncologice de renume, spitale și clinici private, societați medicale și asociații de pacienți, cu scopul de a atrage atenția asupra riscurilor la care se expun pacienții oncologici prin intreruperea tratamentului sau daca boala nu este diagnosticata la timp.

In cadrul platformei Cdelacontrol.ro, pacientii cu cancer de san, cancer pulmonar si cancer de vezica urinara pot afla informații despre boala, importanta administrarii corecte și neintrerupte a tratamentului, monitorizarea tratamentului precum si alte informatii utile. In plus, in cadrul platformei, vizitatorii pot gasi o harta interactiva a Romaniei, ce include lista completa de spitale și clinici unde se trateaza afectiunile oncologice in țara. Toate informațiile de pe platforma sunt verificate de medici specialiști cu experiența in tratarea acestor afecțiuni.

Partenerii campaniei sunt Societatea Romana de Radioterapie, Institutul Regional de Oncologie Iași, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ioan Chiricuța” Cluj-Napoca, Societatea Naționala de Oncologie Medicala Romania , Institutul Oncologic „Prof. Alexandru Trestioreanu” București, Institutul Clinic Fundeni, București, MedLife, Amethyst, Sanador, Regina Maria, Medisprof, Centrul de Oncologie „Sfantul Nectarie” Craiova, Asociația Onco Help, Asociația Imunis, Asociația pentru prevenția și lupta impotriva cancerului Amazonia, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din Romania.

Mai multe detalii despre platforma și campanie pot fi accesate pe www.cdelacontrol.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner