spot_img

Polygemma -Dinți și gingii sănătoase cu gemoterapia

Autor: Farm. Carmen Ponoran www.plantextrakt.ro www.gemoterapie.ro

Atunci când avem o durere de dinți puternică sau gingiile sunt inflamate, vrem ca durerea să dispară cât mai repede, solicităm farmacistului un produs pentru atenuarea durerii și apoi mergem, în cele mai multe cazuri, la stomatolog. Pentru a nu ajunge des la acest scenariu, gemoterapia propune o asociere de extracte din muguri, terapia naturală – Polygemma – Dinți, gingii.

Prevalenţa afecțiunilor oro-dentare în România este estimată la cca. 90% pentru caria dentară și 60% pentru afecțiunile parodontale la pacienţii de peste 35 de ani, afecţiuni care ocupă locuri fruntaşe, comparativ cu celelalte îmbolnăviri ale organismului.

Caria dentară

Conform American Dental Association, 97% din populație dezvoltă în decursul vieții carii dentare, fiind astfel una din cele mai raspândite afecțiuni la nivel mondial.

Metodele de evaluare a cariilor dentare, precum și strategiile de prevenire, pot contribui la reducerea riscului pacientului de a dezvolta o boală avansată și pot chiar opri evoluția acestora. Acest demers trebuie început de la vârste fragede, asigurând copilului o dentiție sănătoasă, care trebuie ulterior menținută în condiții cât mai bune.

Afecțiunile parodontale

Gingivita este cea mai ușoară formă de boală parodontală. Face ca gingiile să se înroșească și să sângereze ușor. În acest stadiu, de obicei, există puțin disconfort sau deloc. Gingivita este adesea cauzată de igiena orală inadecvată, este reversibilă cu tratament și o bună îngrijire orală. Netratată însă, gingivita poate avansa la parodontoză și poate duce la pierderea dinților și la alte probleme de sănătate, căci poate crește inflamația în organism, ceea ce mărește riscul de dezvoltare a complicațiilor mai grave de sănătate, inclusiv boli cardiovasculare.

O terapie naturală de întreținere

Cel mai bun mod de a preveni, atât cariile dentare, cât și bolile parodontale, este atenția acordată îngrijirii dinților și gingiilor.

În urma unei colaborări a medicilor, farmaciștilor și stomatologilor, cunoscători și pasionați de gemoterapie, a fost creată la PlantExtrakt formula originală inovativă, pentru sănatatea dinților și gingiilor, Polygemma – dinți, gingii.

Ceea ce are inovativ această terapie naturală este complexitatea compoziției si administrarea de uz intern. Conține extracte gemoterapice din muguri de Brad, de Mesteacăn pufos, de Stejar și Fosfat de calciu (Sare Schüssler). Prin acțiunea remineralizantă, de reglare a metabolismului fosfo-calcic, asigură dezvoltarea unei danturi sănătoase, atât la copii cât și la adulți, contribuind la susținerea integrității smalțului dentar, iar prin acțiunea antiinflamatoare și cicatrizantă, susține sănătatea gingiilor.

Apelați la Polygemma- dinți, gingii:

  • în afecțiuni ale parodonțiului marginal – gingivite, parodontoză,
  • în inflamații gingivale sau pentru prevenirea acestora, ca urmare a purtării aparatelor dentare sau a protezelor dentare,
  • în caz de demineralizări dentare, fie datorate unei diete dezechilibrate, fie de natură fiziologică sau având alte cauze,
  • în întârzieri ale erupției dentare la copii (peste 2 ani – sub această vârstă, se recomandă Extractul din muguri de Brad).

Modul de administrare recomandat este de 2ml de 2 ori pe zi, dimineața și la prânz (pentru adulți și copii peste 7 ani) și 1ml de două ori pe zi, dimineța și la prânz (pentru copii între 2 – 7 ani). Soluţia se diluează în puţină apă şi se menține un scurt timp în gură, pentru absorbție și de la nivelul gurii, apoi se înghite. Pentru un efect optim, se recomandă cure de 2 luni, repetate la nevoie în cazul afecțiunilor cronice parodontale.

În caz de leziuni ale gingiilor, cauzate de afte, gingivite și alte afecțiuni parodontale, sau datorate aparatelor sau protezelor dentare, recomandăm și aplicațiile locale cu Plantagingival, iar pentru igiena cavității bucale, apa de gură concentrată, Mira. Plantagingival conține extracte naturale de Gălbenele,Tătăneasă și Revent în glicerină farmaceutică, folosindu-se prin badijonaj al zonelor inflamate, cu ajutorul pensulei incluse în dop. Efectele sunt multiple: antiinflamator, antibacterian, antifungic, hemostatic (oprirea sângerării gingivale). Mira este o apă de gură concentrată, un extract din gumi-rezina de Smirnă, cu remarcabil efect antibacterian și ușor analgezic.

Parte componentă a domeniului medical, stomatologia are ca principal rol diagnosticul, tratamentul și prevenția afecțiunilor care apar la nivelul cavității bucale. Plantextrakt, prin terapiile naturale: Polygemma – dinți, gingii, Plantagingival și Mira, aduce o o completare a disciplinei de întreținere și igienă dentară ale fiecărei persoane, precum și o posibilă abordare integrativă în tratamentele stomatologice.

Polygemma – dinți, gingii vine să completeze gama terapiilor naturale “Polygemma” – asocieri de gemoterapice cu recomandări variate pentru susținerea sănătății organismului (la nivel respirator, digestiv, renal, vascular, nervos etc).

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner