spot_img

Sanofi lanseaza Cancer & Work: Acting Together – un program de sprijin global pentru angajatii afectati de cancer si boli grave

Lansat la inceputul lunii februarie la nivel global, „Cancer & Work: Acting Together”, este un program de sprijinire a angajatilor Sanofi ale caror vieti sunt afectate de cancer si alte boli grave. Aceasta initiativa cuprinde sprijin financiar, emotional si social, dar asigura si stabilitatea locului de munca si pastrarea beneficiilor pentru o perioada de cel putin douasprezece luni dupa diagnostic, pe parcursul concediului medical, indiferent de nationalitatea sau pozitia angajatului in cadrul companiei*.

La nivel global, jumatate dintre angajatii diagnosticati cu cancer sunt ingrijorati de perspectiva pierderii locului de munca sau a izolarii[1]. La Sanofi, continuam neconditionat ambitia de a descoperi miracolele stiintei care sa asigure accesul tuturor pacientilor la tratamente de ultima ora, ne preocupam deopotriva sa oferim si colegilor nostri greu incercati de diagnostice dificile, sprijin in procesul de vindecare si recuperare.

Roxana Ciltea HR Head Sanofi Romania

„Ultimul lucru la care ar trebui sa te gandesti atunci cand esti diagnosticat cu cancer sau treci printr-un tratament solicitant, sunt eventualele probleme pe care le-ai putea avea la locul de munca.

Sanatatea si bunastarea emotionala a tuturor angajatilor sunt si vor continua sa fie o prioritate majora pentru noi, iar acest lucru se reflecta prin modul in care ne preocupam de colegii afectati de cancer sau alte boli grave, direct sau indirect. Acestia vor putea accesa grupurile interne de sprijin Cancer & Work, conectandu-se cu colegi special pregatiti pentru acest tip de interactiuni, pentru a impartasi experiente si resurse. Navigand prin boala, vom invata impreuna sa stim cum si unde sa gasim sprijin pentru noi sau pentru cei aflati in nevoie, sa ne sustinem si sa trecem prin momentele dificile avand la dispozitie cunostinte, informatii, flexibilitate, dar si acces la suport psihologic extern in toate tarile 24/7 prin Programul de Asistenta pentru Angajati.”

 Angajatilor afectati li se ofera sprijin financiar dar si program flexibil de lucru pentru a face fata cat mai bine tratamentului si a se adapta mai usor, la revenirea in activitate. Initiativa are in vedere si echilibrul emotional al angajatilor, oferindu-le acces la grupuri interne de suport din care fac parte colegi voluntari instruiti pentru a-i ghida in parcursul lor de la diagnosticul initial, tratament si reintegrare in munca.

Initiativa are in vedere si pregatirea managerilor pentru a sprijini mai eficient membrii echipelor afectati de cancer. In plus, pe parcursul anului 2024, Sanofi intentioneaza sa implementeze acoperirea diverselor cheltuieli nemedicale, concediu neplatit pentru insotitori care pot permite angajatilor sa aiba grija de un membru apropiat al familiei care sufera de o boala grava.

In 2023, Sanofi a semnat angajamentul global #workingwithcancer, indemnand companiile sa se angajeze public in combaterea cancerul si stigmatizarea la locul de munca. De la lansarea Cancer & Work – Acting Together in Franta, peste 350 de angajati au beneficiat de program, 42% fiind identificati ca ingrijitori, alti 30% ca pacienti si 28% ca manageri.

Cancer & Work – Acting Together este un program ecou care face din cultura organizationala a Sanofi o cultura tot mai incluziva, in care experientele de zi cu zi conteaza pentru fiecare angajat din intreaga lume. Acest program se inscrie intr-o transformare culturala DE&I mai ampla in Sanofi, deoarece compania promoveaza Diversitatea, Echitatea si Incluziunea (DE&I) la locul de munca dar si dincolo de acesta.

Impactul global al cancerului la locul de munca

Dintre toate afectiunile cronice, cancerul a avut cel mai mare impact asupra pierderii locului de munca. Cercetarile arata ca riscul de pierdere a locului de munca in UE creste de 1,4 ori dupa un diagnostic cu cancer. Potrivit unui articol publicat in Journal of the National Cancer Institute, mai mult de 40% dintre supravietuitorii de cancer care au fost angajati la momentul diagnosticarii sau dupa aceasta, in SUA, se confrunta cu modificari ale dinamicii locului de munca.[2]

Intr-un sondaj Harris realizat anul trecut de Cancer & Careers, 35% dintre respondenti au declarat ca, in general, cei care sufera de cancer se confrunta cu stigmatizarea la locul de munca. Cu toate acestea, acelasi studiu a aratat ca 78% din cei intervievati au considerat ca persoanele care au fost diagnosticate cu cancer si care primesc sprijin din partea angajatorului au mai multe sanse de a prospera la locul de munca, acesta avand implicit un impact pozitiv asupra sanatatii lor.

Despre strategia Sanofi DE&I

Strategia ambitioasa de diversitate, echitate si incluziune (DE&I) a Sanofi a fost lansata in iunie 2021, avand obiective bine definite pana in 2025 si este construita in jurul a trei piloni cheie: dezvoltarea unui leadership reprezentativ, crearea unui mediu de lucru in care angajatii pot sa ofere tot ce au mai bun profesional si uman, dar si implicarea in activitatile si proiectele comunitatilor partenere ale companiei.

Mai multe informatii despre strategia DE&I a Sanofi pot fi gasite aici.

Despre Sanofi

Suntem una dintre cele mai importante companii globale din domeniul sanatatii si ne ghidam dupa un singur scop, acela de a fi de neoprit in cautarea miracolelor stiintei pentru a imbunatati vietile oamenilor. Echipa noastra, prezenta in peste 100 de tari, este dedicata transformarii practicii medicale, pentru a face imposibilul posibil. Oferim optiuni de tratament care ar putea schimba viata si vaccinuri salvatoare pentru milioane de oameni din intreaga lume, punand in acelasi timp sustenabilitatea si responsabilitatea sociala in centrul ambitiilor noastre.

Compania Sanofi este listata la EURONEXT: SAN si NASDAQ: SNY

Despre Sanofi Romania

Companie farmaceutica lider in Romania, cu una dintre cele mai puternice si diversificate prezente locale, integrand eficient cele patru divizii distincte si complementare pentru a genera valoare si beneficii concrete pacientilor, sistemului de sanatate si intregului ecosistem socio-economic. Ambitia noastra de a gasi solutii pentru pacienti ne motiveaza  sa dezvoltam medicamente revolutionare si ne determina sa evoluam, sa invatam si sa ne depasim limitele pentru a aduce progresul stiintific in tara noastra. Acest angajament este asumat de toti cei peste 250 de angajati din Romania, care depun eforturi zi de zi pentru a performa la potential maxim in beneficiul pacientilor din Romania punand in acelasi timp sustenabilitatea si responsabilitatea sociala in centrul ambitiilor noastre.

Relatia cu presa:

Camelia Nitu | 0723.353.520 | camelia.nitu@sanofi.com

Ruxandra Dragomir | 0733.951.869 | ruxandra.dragomir@freecomm.ro

[1] Cancer@Work study

*In conformitate cu prevederile legale in vigoare – criteriile specifice care identifica conditiile si circumstantele eligibile pentru acoperire acestui program sunt guvernate de termenii, conditiile si cerintele legale locale.

[2] Employment Outcomes Among Cancer Survivors in the United States: Implications for Cancer Care Delivery | JNCI: Journal of the National Cancer Institute | Oxford Academic (oup.com).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner