spot_img

Susținem organismul copilului cu gemoterapie

Dr. Monica Spînu                                    medic specialist – medicină de familie www.gemoterapie.ro

La trecerea de la iarnă la primăvară, este momentul să ne reamintim cum să creștem imunitatea copiilor și ce putem face în cazul apariției răcelilor.

Dintre produsele naturale, opțiuni eficiente sunt cele cu suc de Echinacea purpurea. De exemplu, produsele Plantextrakt cu suc de Echinacea purpurea sunt obținute din plante de cultură ecologică (organică), prin prelucrarea plantei în stare proaspătă, ca suc stabilizat, rezultând o eficiență terapeutică deosebită, prin extracția compușilor răspunzători de acțiunea imunostimulatoare. Veți observa de aceea, recomandarea de administrare 4 zile cu 4 zile pauză.

Asocierea sucului de Echinacea cu extracte gemoterapice sau fitoterapice, în diverse combinații, constituie un sprijin pentru întărirea, refacerea și detoxifierea organismului.

Astfel, pentru coplilul mic (1- 6 ani), în scop preventiv, pentru întărirea imunității, se recomandă IMUNOGRIP JUNIOR. Curele periodice de 4-6 săptămâni, cresc rezistența organismului și favorizează revenirea mai ușoară a organismului în caz de răceală.

Datorită acțiunii susținute de întărire a imunității, nu se va administra concomitent cu vaccinările (doar după 4 săptămâni de la efectuarea vaccinului). Pentru copiii mai mari, există preparatul Imunogrip plus zinc și vitamina C.

Nu uitați și de o cură de deparazitare intestinală – puteți alege produsul natural conceput de farm. Ovidiu Bojor, GIARDINOPHYT. Întărirea imunitară presupune un intestin sănătos – acolo fiind sediul producerii unei canități importante de serotonină, hormonal fericirii.

Pentru copiii obosiți, sau fără poftă de mâncare, care răcesc des sau au o creștere dificilă, este util produsul VITANEMIN JUNIOR. Administrat în cure de 4-6 săptămâni, crește vitalitatea copilului, stimulează pofta de mâncare, corectează anemia, întărește sistemul osos și dantura. Se poate alterna în administrare cu Imunogrip junior, pentru creșterea armonioasă a copilului (în pauzele de 4 zile de la administrarea de Imunogrip Junior).

Pentru copiii mai mari, precum și pentru părinți, Polygemma 8 – astenie psiho-fizică și memorie, cu acțiune tonică, este un revitalizant fizic şi psihic, este eficientă în astenia de diverse cauze. Creşte rezistenţa organismului în condiţii de stres și este util în perioade de suprasolicitare. Pentru efect optim se administrează 2-4 săptămâni.

Dacă a început o răceală sau gripă, de la primele semne de boală, se poate folosi IMUNOREZISTAN JUNIOR (sau Imunorezistan Forte pentru copilul mai mare și adulți). Are un efect complex, antiinflamator și antialgic. Simptomele acute sunt ameliorate rapid și organismul este întărit. Este important să continuăm administrarea cel puțin 3-4 zile după ce copilul se simte mai bine, pentru un efect optim. Dacă primele semne de răceală sunt însoțite și de iritație în gât, asociați administrării de Imunorezistan Junior și FIORDA JUNIOR, pastile gumate pentru gât, cu extracte de Lichen islandez, Tei și lactoferină. Acestea se pot da copilului de la vârsta de 4 ani și vor susține refacerea integrității mucoaselor gurii și gâtului, efect completat de cel de întărire imunitară dat de lactoferină.

SINUTROL JUNIOR este un preparat fito-gemoterapic, în special pentru răcelile de la nivelul căilor respiratorii superioare (nas, gât, ureche, sinusuri). Unele afecțiuni respiratorii sunt acute, altele se tot repetă, recidivează; Sinutrol Junior ajută în ambele cazuri, prin creșterea rezistenței organismului și reducerea frecvenței recidivelor.

Tusea apare de multe ori în cazul unei răceli; poate fi seacă sau umedă, sau alternează ambele forme; sau poate apare răgușeala, mai frecventă în caz de laringită. În aceste cazuri apelați la siropul de tuse VITATUSSIN JUNIOR: calmează tusea și ajută la eliminarea secrețiilor. Este util în probleme acute dar și în tuse persistentă, îndelungată.

Este important ca și părinții să își îngrijească sănătatea, pe cât posibil cu produse naturale, dacă se acționează preventiv sau de la primele semne de boală. Aceasta presupune să ne cunoaștem organismul și să îi identificăm slăbiciunile.

Unele produse naturale gemoterapice și fito-gemoterapice, prezentate aici, este util să le avem acasă, în trusa de urgență, pentru a le putea folosi de la primele semne de îmbolnăvire a copilului; astfel eficiența lor va fi maximă și însănătoșirea mai rapidă. Aceste preparate nu înlocuiesc consultul medicului, putând fi doar opțiuni blânde care să susțină organismul sau refacerea organismului copilului, la debut de boală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner