spot_img

Tehnologii de ultimă generație pentru un auz mai bun

Pierderea auzului datorată problemelor la nivelul urechii medii sau externe se numește hipoacuzie de transmisie. În cazul acestor tipuri de hipoacuzie, celulele senzoriale auditive de la nivelul urechii interne funcționează normal. De asemenea, și nervul auditiv este functional și transmite corect informațiile către etajele superioare de procesare a semnalelor auditive.

Problema principală a acestui tip de hipoacuzie este faptul că sunetele nu pot fi  transmise corect de-a lungul urechii medii și externe.

Cele mai des întâlnite cauze ale hipoacuziilor de transmisie sunt otitele medii, care se tratează medicamentos și uneori chirurgical prin introducerea unui tub de drenaj în timpan.

Afecțiunile cronice însoțite de hipoacuzie de transmisie sunt: fixările de lanț osicular, otoscleroza, întreruperile de lanț osicular, colesteatomul etc. Unele malformații de la nivelul urechii externe sau medii au de asemenea ca rezultat hipoacuzie de transmisie: ageneziile de conduct auditiv extern, sau lipsa orificiului spre exterior al acestuia, lipsa sau malformațiile lanțului osicular etc.

Pentru pacienții care suferă de aceste afecțiuni compania producătoare de implanturi auditive MED-EL din Austria a creat un produs inovativ, unic pe piața aparatelor auditive. Acest dispozitiv nu necesită o operație chirurgicală, ci este fixat în spatele urechii, pe piele, cu ajutorul unui plasture. Prin vibrații ușoare, ADHEAR transmite undele sonore direct spre urechea internă, ocolind regiunile afectate din urechea externă și medie.

ADHEAR prezintă avantajul unei audiții naturale, imediat cum este plasat în spatele urechii. Nu exercită presiune pe piele și nu este necesară o pregătire specială a locului unde va fi fixat, ci doar găsirea unui loc unde pielea nu este acoperită de păr.

ADHEAR se poate regla într-un mod personalizat fiecărui pacient fie manual, fie prin intermediul unui soft special dezvoltat de compania MED-EL și oferă posibilitatea selectării audiției prin microfon directional sau omnidirectional. De asemenea, beneficiază de un algoritm special de reducere a zgomotului de fond, pentru maximizarea inteligibilității cuvintelor în medii sonore solicitante.

Dispozitivul ADHEAR funcționează cu ajutorul unei singure baterii Zinc-Aer, cu durată de funcționare de două săptămâni, astfel încât asigură o audiție neîntreruptă pe o perioadă lungă de timp.

În cadrul cabinetelor de îngrijire a auzului AUDIOLOGOS pacienții pot proba dispozitivul ADHEAR pentru o perioadă de până la două saptămâni, astfel încât să aibă suficient timp să realizeze beneficiile oferite de acesta. Există multiple variante disponibile, atât pe placul celor care vor să aibă un aparat auditiv cât mai discret, dar și pe gustul celor cărora le place să fie remarcați prin modelele creative și culorile vesele ale accesoriilor pe care le poartă.

Vă așteptăm să descoperiți în cabinetele noastre acest aparat auditiv uimitor!

Centrul pentru îngrijirea auzului Audiologos
• Programări la 0765 533 875 – apel sau Whatsapp
• www.audiologos.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner