• banner catena
 • Sarcina dupa diagnosticul de cancer

  În prezent o mare parte a femeilor se confruntă cu diferite cauze care duc la întârzieri în a rămâne însărcinate. Un număr semnificativ de femei sunt diagnosticate cu cancer înainte de a avea un copil. În cele mai multe cazuri de cancer tratamentul standard are ca rezultat infertilitatea permanentă. Cu toate acestea, în prezent sunt folosite opţiuni de tratament profilactic în ceea ce priveşte fertilitatea la femeile tinere, care doresc să îşi protejeze capacitatea de reproducere, funcţiile ovariene şi producţie hormonală:

  În ceea ce priveşte bolnavele de cancer, care urmează să efectueze tratament cu radioterapie pelvică, se urmăreşte asigurarea protejării împotriva efectelor radiaţiilor schimbând poziţia ovarelor prin operaţie laparoscopică.

  În stadiile incipiente ale cancerului de col uterin se scoate doar colul uterin şi se protejează ovarele şi uterul.

  În stadiile incipiente de cancer ovarian se îndepărtează ovarul cu tumoare şi se protejează celălalt ovar şi uterul.

  În ceea ce priveşte cancerul cervical, dacă acesta este depistat în stadiu incipient, se aplică doar tratament hormonal.

  În cazul în care pacienta suferă de un alt tip de cancer non-ginecologic şi trebuie să urmeze tratament chimioterapeutic sau radioterapie se poate efectua o intervenţie prin care se congelează ovulul şi ţesutul ovarian.

  Pacientele trebuiesc monitorizate printr-o abordare multidisciplinară coordonată. Astfel de tratamente se efectueza la spitalele Acibadem Maslak si Kadikoy din Istanbul.

  Pentru mai multe detalii despre accesarea serviciilor medicale ale grupului Acibadem vă rugăm să contactați biroul local din România la adresa de email info.ro@acibadem.com.tr sau telefon 021 313 99 38.

  Related Posts