spot_img

Beneficii dovedite științific pentru Uleiul din ficat de cod

Uleiul din ficat de cod este un supliment alimentar foarte hrănitor și este bogat în acizi grași Omega-3, care prezintă multiple beneficii pentru sănătate – beneficii cu care studiile și cercetările științifice încearcă să țină pasul. Haideți să vedem împreună ce au studiile medicale de spus în privința consumului de ulei de ficat de cod. Discutând despre acizii grași Omega-3, aceștia au un impact direct asupra sănătății răspunsului imun și inflamator. Când sistemul imunitar este declanșat – de exemplu prin vătămare, prin alergii sau infecții – acizii grași sunt eliberați din membranele celulare. Ca parte a răspunsului natural al vindecării organismului, acești acizi grași sunt transformați în molecule. Acizii grași esențiali Omega-3 sunt alcătuiți din două tipuri diferite de acizi, și anume EPA și DHA, care susțin răspunsul natural antiinflamator al organismului, deoarece sunt convertiți în molecule antiinflamatorii. O serie de cercetări științifice indică faptul că uleiul din ficat de cod ajută la reglarea naturală a răspunsului imun și la susținerea sistemelor interne de reparație care funcționează ca răspuns la inflamație. Pe lângă conținutul bogat în acizi grași Omega-3, uleiul de ficat de cod mai conține și vitaminele A și D, ambele oferind multe beneficii pentru starea noastră de sănătate.

De ce avem nevoie de vitamina D? Carența de vitamina D are un efect direct asupra sănătății sistemului osos dar și a sistemului imunitar, suprasolicitat oricum de condițiile extreme de mediu și, în special, de frig, deoarece multe dintre celulele implicate în răspunsul imunomodulator al organismului, în lipsa vitaminei D rămân în stare latentă.

De unde luăm vitamina D în sezonul rece? În sezonul rece, expunerea la soare este deficitară și este imposibil pentru organismul nostru să sintetizeze necesarul zilnic de vitamina D. Există câteva alimente care au un conținut valoros de Vitamina D, precum cerealele integrale, gălbenușul de ou, peștele gras, însă împreună toate acestea nu ne asigură decât un aport de 100 UI de vitamina D, comparativ cu 800 UI, cât este doza zilnică recomandată la nivel european. Acesta este motivul pentru care, specialiștii susțin că, mai ales în sezonul rece ar fi indicat să luăm suplimente cu ulei din ficat de cod, care să ne completeze dieta și să ne asigure necesarul zilnic de vitamina D.

Uleiul din ficat de cod Lysi este sursa NATURALĂ de vitamina D. Uleiul din ficat de cod conține acizi grași Omega-3 și vitaminele A, D și E și este considerat hrana creierului. Poți alege produsul potrivit sub formă de capsule sau lichid, cu gust natural de pește sau cu aromă de lămâie. Uleiul din ficat de cod este terapia tradițională împotriva rahitismului, pentru menținerea sănătății oaselor, pentru îmbunătățirea funcției cognitive și a vederii, dar și pentru stabilizarea dispoziției, a capacității de concentrare și a rezistentei la efort fizic și psihic.

Uleiul de ficat de cod reduce inflamația. Inflamația este un proces absolut natural care susține corpul în lupta sa împotriva infecțiilor și în vindecarea leziunilor. Totuși, în multe cazuri, inflamația ajunge la un nivel crescut și se menține așa pentru o perioadă destul de îndelungată. Această afecțiune poartă denumirea medicală de inflamație cronică, care este dăunătoare și care poate crește riscul de hipertensiune arterială și ne poate predispune la numeroase boli, inclusiv boli cardiace. Aici intervine uleiul de ficat de cod deoarece acizii grași Omega-3 din uleiul de ficat de cod pot reduce inflamația cronică prin suprimarea proteinelor care o susțin, iar vitaminele A și D, fiind antioxidanți foarte puternici, pot reduce inflamația prin legarea și neutralizarea radicalilor liberi nocivi. Foarte multe studii efectuate arată că persoanele care au un deficit de vitamina A și de vitamina D prezintă un risc mai mare de inflamație cronică.

Uleiul de ficat de cod reduce riscul bolilor cardiace. Bolile cardiace reprezintă principala cauză a deceselor la nivel mondial, afectând peste 17,5 milioane de persoane anual. Sute de cercetări arată că persoanele care mănâncă în mod regulat pește prezintă un risc mult mai scăzut de boli de inimă. Acest efect poate fi atribuit conținutului de acizi grași Omega-3, acizi care au grijă de sănătatea inimii în mai multe moduri. De exemplu, acizii grași Omega-3 care se găsesc în uleiul de ficat de cod pot reduce trigliceridele din sânge cu 15-30%. Mai apoi, zeci de studii au constatat că acizii grași Omega-3 pot modera tensiunea arterială, în special în rândul persoanelor cu hipertensiune arterială și colesterol ridicat. De asemenea, acizii grași Omega-3 din uleiul de ficat de cod pot crește nivelul de colesterol HDL, adică colesterolul bun, reducând astfel riscul bolilor de inimă. Uleiul din ficat de cod, Lysi, este un produs obținut din materie primă de cea mai bună calitate, din apele Atlanticului de Nord, prelucrat cu tehnologii de ultimă oră și are o acțiune benefică atât pentru copii, cât și pentru adulți și vârstnici. Puritatea, gustul bun, cantitățile generoase și eficacitatea dovedită tradițional, sunt caracteristicile de aur ale produselor Lysi. Uleiul din ficat de cod, Lysi, are un gust excelent și este considerat un factor de creștere a imunității, de evitarea a bolilor și menținere a sănătății. Află mai multe despre Lysi!

Pentru mai multe informatii consultati:

https://www.sagasanatate.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner